Futbol tarihinde en çok gol atan futbolcu kimdir?

Tarihin en golcü oyuncusu kim?

Cristiano Ronaldo, 807 gol ile tüm zamanların en golcü oyuncusu oldu. Manchester United’ın yıldızından önce bu rekor, 805 gol ile Josef Bican’a aitti.

Tanju Çolak kaç kere gol kralı oldu?

Futbolculuk kariyeri Futbola 10 yaşında Samsun Yolspor’da başladı. Daha sonra Samsunspor’a transfer olan, Tanju Çolak, 2’si 1. Lig olmak üzere 5 kez üst üstte, toplamda da 7 kez gol kralı olmuştur.

Milli takımın 100 golü kim attı?

100. gole en kısa sürede ulaşan isim ilk golünden yalnızca dört yıl sonra 92. maçında 100. golünü atan Metin Oktay iken, en geç ulaşan isim 100. golünü 14. sezonunda 329. maçında atan Mustafa Denizli’dir.

En cok gol krali kim?

Tanju Çolak tarihe geçti Lig tarihinin geride kalan 63 sezonunda, gol kralları içinde en fazla skor üreterek bu unvanı yakalayan futbolcu Tanju Çolak. Tanju Çolak, 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atarak, Metin Oktay’a ait 38 gollük rekoru kırdı ve Türk futbol tarihine geçti.

Tanju Çolak kaç gol attı?

Futbol kariyeri boyunca 335 gol atan Tanju Çolak, Türk tarihinin gelmiş geçmiş en fazla gol atan futbolcusu olarak bilinmektedir.

Tanju Çolak kiminle evli?

Aysu ÇolakTanju Çolak / Eşi (e. 1983)

Türk Milli Takımında en çok golü kim attı?

A Milli Futbol Takımımızın Bosna-Hersek maçı öncesinde, 84 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusu, Galatasaraylı Hakan Şükür oldu. Ay-yıldızlı formayla çıktığı 109 maçta toplam 50 gole imza atan Hakan Şükür’ü, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis 20 golle izliyor.

Milli takım kim kaç gol attı?

Oyuncu Gol Sayısı
Burak Yılmaz 30
Tuncay Şanlı 22
Lefter Küçükandonyadis 21
Metin Oktay 19

Türkiye gol kralı kim?

Gol Krallığı Listesi

S Futbolcu Toplam
1 Ayoub El Kaabi – Hatayspor 15
2 Umut Bozok – Kasımpaşa 14
3 Cornelius – Trabzonspor 12
4 Aleksandar Pesic – Karagümrük 12

En çok gol kralı hangi takımdan çıkmıştır ve sayısı nedir?

Toplamda on yedi farklı takım, gol kralı çıkarmayı başarmıştır. Bu alanda en başarılı takım on yedi kez gol kralı çıkartan Galatasaray’dır. Galatasaray’ı, on beş gol kralıyla Fenerbahçe izlemektedir. Süper Lig tarihinde üç sezonda gol krallığı iki futbolcu tarafından paylaşılmıştır.

Tanju Çolak kaç çocuğu var?

Anıl Çolak
Melisnaz Çolak
Tanju Çolak/Çocukları

Tanju Çolak dört büyük takımda oynadı mı?

Sonrasında 5 sene olarak Samsunspor’ da oynayan Tanju Çolak, 1987 yılında Galatasaray ‘a transfer olmuştur. Yaklaşık olarak 4 yıl kadar bir süre Galatasaray da oynadıktan sonra 1991 yılında Fenerbahçe ‘ye transfer olmuştur.

Tanju Çolak kızı kimdir?

Melisnaz ÇolakTanju Çolak / Kızı

Milli takımın golcüsü kim?

A Milli Futbol Takımımızın Bosna-Hersek maçı öncesinde, 84 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusu, Galatasaraylı Hakan Şükür oldu. Ay-yıldızlı formayla çıktığı 109 maçta toplam 50 gole imza atan Hakan Şükür’ü, Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis 20 golle izliyor.

Milli takımda en çok gol atan kim?

Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, tarihin en golcü ismi olduktan sonra da hız kesmedi.