Voleybolun Türkçe karşılığı nedir?

Voleybol ne demekdir?

Voleybol, file ile ikiye bölünmüş bir oyun alanı üzerinde altı kişilik iki takım ile oynanan bir spor dalıdır. Oyunun amacı, topu filenin üzerinden göndererek rakip takımın oyun alanına topun değmesini sağlamak ve rakip takımın aynı amaca ulaşmasını ise önlemektir.

Voleybol ismi nereden gelmiştir?

Morgan tarafından 9 Şubat 1895’te tasarlandı. Bir kapalı alan sporu olarak 1895’te oynanmaya başlandı. Morgan, bu oyunu “mintonette” olarak adlandırmıştı; daha sonraları topa yere değmeden vurma ilkesinden (vole) yola çıkılarak “voleybol” adı önerildi ve oyun bu adla tanındı.

Voleybol nasıl yazılır?

TDK‘ya göre bu kelimenin doğru Yazılışı voleybol şeklindedir.

Voleybol için kullanılan ifade nedir?

Bu arada kılavuzda, basketbola “sepet topu”, voleybola “uçan top”, avansa “öndelik”, banknota “kağıt para”, asparagasa “uydurma”, aspiratöre “emmeç”, fabrikaya “üretimevi”, zappinge “geçgeç”, etiğe “töre bilimi” denilmesi öngörülüyor.

Voleybol spor terimleri nelerdir?

Atma (Throw): Topu yakalayıp atmak suretiyle yönünü değiştirme. Avantaj Topu (Free Ball): Smaç yerine pas ile gönderilen top. Alan takım bunu yüksek sesle duyurur ve tüm oyuncular servis karşılama konumlarına geri yerleşir. Ayak hatası (Foot faul): Servis atmadan önce oyun alanına veya servis alanı dışına basmak.

Fıvb nin açılımı nedir?

Uluslararası Voleybol Federasyonu (Fransızca: Fédération international de volley-ball, FIVB), dünya voleybolunu yönetmek ve geliştirmek amacıyla ulusal federasyonların bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Merkezi İsviçre’nin Lozan (Lausanne) kentindedir.

Voleybolda kısa boylu oyuncuya ne denir?

pasör olan insanın takım arkadaşlarını çok iyi tanıması gerekir ki adamına göre pas versin. bazı smaçörler yüksek topa çıkamaz, bazıları vardır boyları kısadır fileden açığa atmak gerekir. hücum oyuncusu hangi elini kullanıyorsa ona göre pas verir vs.

Voleybolcular nasil yazilir?

Bu kelime genellikle Valeybol şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Voleybol şeklinde olmalıdır.

Voleybol cümle içinde nasıl yazılır?

  • TDK‘YA GÖRE VOLEYBOL MU VALEYBOL MU?
  • DOĞRU KULLANIM: Düzce’nin Bayramcı Köyü’nde her sene düzenli olarak voleybol turnuvaları düzenleniyor. …
  • YANLIŞ KULLANIM: Yapılaş araştırmalara göre; futbol ve basketbol, valeyboldan daha çok ilgi çekiyor.
  • DOĞRU KULLANIM: Güzel bir tatil istiyorum, plajda voleybol oynamak istiyorum.

TDK da uçan top nedir?

tdk‘nın volleyball’un türkçesini bulmak için yıllarını harcadığı kelime dizisi.

Uçan top sporu hangisi?

Oldukça tehlikeli olan jai alai, bir zamanlar en çok tutulduğu Florida’da bile belirli bir izleyici kitlesi oluşturmakta zorlanıyor. Jai Alai çocuk oyunu değil. 150 gram ağırlığındaki topla oynanan oyunda top, kortta adeta uçuyor. Tehlike, bu sporu ilginç kılan en önemli etken.

Liberonun boyu kaç olmalı?

Öncelikle erkek ve kadın liberoların boy ortalamaları alınmıştır. Erkeklerde 187 cm ve kadınlarda 170 cm olan ortalama değerin altındaki boy uzunluğuna sahip liberolar “ortalamanın altı”, bu ortalamaların üzerinde boy uzunluğuna sahip olan liberolar ise “ortalamanın üstü” olarak değerlendirilmiştir.

Voleybolda 3 metre çizgisinin görevi nedir?

voleybolda saha orta çizgisine, haliyle fileye en yakın olan hücum alanının sınır çizgisidir. 1-5-6 nolu arka oyuncuların hücum sırasında basmayayım diye zaman zaman 2-3-4 (özellikle 3) numaraları ön oyuncuların tepesine çıkmasına sebep olan çizgi.

FIFA nın açılımı ne?

Adı, Fransızca “Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu” (“birlik futbolu” futbol için kullanılan bir başka addır) anlamına gelen “Fédération Internationale de Football Association” olan birliğin kısaltması da tüm dünyada yaygın olarak kullanılan “FIFA” olarak seçilmiştir.

FIVB ne zaman kuruldu?

Nisan 1947, Paris, FransaUluslararası Voleybol Federasyonu / Kuruluş tarihi