Şevklendirmek ne demek TDK?

Sevke ne demek?

Şevk‘e gelince, onu sözlükler şöyle tanımlar: “Şiddetli arzu, aşırı heves; neşe, keyif.” Aşk, mutlak bir arzuya, neşeye gebedir.

Sevk ne demek TDK?

1) göndermek, götürmek; 2) mec. sürüklemek, itmek: “Burada başka bir olay anlatacağım ki bu, Türk’ü şuuraltı bir kuvvetle İstiklal Savaşı’na sevk eden amillerin biridir.” -H. E.

Soyutlamak ne demek TDK?

TDK‘ya Göre Soyutlama: Somut anlamlı bir sözcüğün, soyut anlam kazanmasıdır.

Şevkini ne demek?

Sert şeyleri vurarak veya ezerek parçalamak.

Kemter kuluna ne demek?

Kemter-i naçiz tamlaması en değersiz anlamına gelir. Kemter Kul Ne Demek? Tasavvufta nefs-i emmareye sahip olan kul, değersiz bir varlık olarak görülür. Bu nedenle her kul, kemter olarak nitelendirilir.

Kahrolmuş ne demek?

çok üzülmek. üzülmekten daha derin, daha beter, daha korkunç. ürkütücü.

Fenne ne demek?

Afrika’da bulunan uzun ve sivri kulaklı bir cins ufak tilki, Fennecus zerda.

Sevk nedir hastane?

Genel olarak hastanelerde ve birçok değişik sağlık kuruluşları kapsamında sevk, bir kişinin başka bir bölüme veya hastaneye gönderilmesi ya da aktarılması biçiminde anlatılır. Aynı zamanda rapor ise yine işini yaşamış olduğu sağlık sorunu kapsamında dinlenmesi için verilen yasal süredir.

Sevk etmek Türkçe mi?

Bireyler ilk kez duyduğu sevk etmek sözcüğünü tüm detaylarıyla öğrenmek isteyebiliyor. Anlamı önemli olan sevk etmek sözcüğü Türkçe sözlüklerinde yer alan bir kelimedir. Sevk etmek sözcüğü, göndermek anlamında kullanılan bir kelimedir.

Soyutlaştırmak ne demek?

Soyutlaştırma veya diğer bir adıyla soyutlama, deyim aktarmaları konusunun alt başlıklarından biridir. Normalde somut bir anlam ifade eden bir kelimenin, soyut bir kavram veya durumu ifade etmek için kullanılmasına “soyutlaştırma” denilmektedir.

Soyutlama ne demek felsefe?

Felsefe. Bir nesnenin herhangi bir özelliğini diğerlerinden ayırarak tek başına ele alan ansal işlem felsefede soyutlama olarak adlandırılır. Bir bilgi yöntemi olarak, soyutlamayı insan zihni yapar. Ancak diyalektik soyutlama anlayışı ile idealist soyutlama anlayışı birbirine tamamen zıtlık gösterir.

Şavkı kelimesinin anlamı nedir?

Şevk, hem istek ve arzu hem de parlak anlamına gelir. Halk arasında yaygın olarak kullanılan şavk kelimesinin sözlük anlamı ise ışıktır. Bu kelime genellikle ay sözcüğüyle birlikte kullanılır. Şavk-ı mah tamlaması da ay ışığı demektir.

Sevkli hasta ne demek?

Kelime anlamı üzerinden ise sevk genelde gönderme bir ya da yollama şeklinde anlatılır. Bu doğrultuda sevk kişinin bir sağlık kurulu kapsamında başka bir bölüme veya hastaneye gönderilmesi olarak anlatılır.

Kemter ne demek Osmanlıca?

kemter / كمتر / كَمْتَرْ Âciz, fakir, hakir.

Cevlan etmek ne demek?

cevelân, cevlân ::: (a. i.) : dolaşma, dolanma, gezinme.