Refah Partisi’nin genel başkanı kim?

Refah Partisi hangi görüşte?

Partinin programları arasında; Türkiye’de manevi kalkınmayı sağlamak, adil düzeni kurmak, ağır sanayiyi gerçekleştirmek, İslam ülkeleriyle olan ilişkileri arttırmak, faizi kaldırmak, Türkiye’nin AB’ye girmesinin faydasız olduğu gibi dini temelli görüşleri vardı.

Refah Partisi’nin kurucuları kimlerdir?

Necmettin ErbakanRefah Partisi / KurucusuNecmettin Erbakan, Türk mühendis, akademisyen ve siyasetçi. Başbakan yardımcılığı ve başbakanlık görevlerinde bulunmuştur. Başbakanlık görevini 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında sürdürmüştür. Vikipedi

Fatih Erbakan kimdir?

Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan (d. 1 Ocak 1979, Ankara) Türk siyasetçi, mühendis ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı. Aynı zamanda Necmettin Erbakan Vakfı’nın da Başkanlığını yapmaktadır.

Fatih Erbakan eşi kimdir?

Beyza MoluFatih Erbakan / Eşi (e. 2003)

Recai Kutan kaç yaşında?

91 yaşında (5 Nisan 1930)Recai Kutan / Yaş

Türkiyede kaç tane parti var?

Etkin olmaktan kasıt, “siyasi düşüncelerini ortaya koymaya devam eden ve olağan toplantılarını yapan parti” anlamındadır. Ocak 2022 itibarıyla Türkiye’de 122 siyasi parti etkin durumda bulunmaktadır. Kurulan son parti, 10 Ocak 2022 tarihinde kurulan Şahlanış Partisi’dir.

Refah Partisi ne zaman kuruldu?

19 Temmuz 1983, Ankara, TürkiyeRefah Partisi / Kuruluş tarihi

Fazilet Partisi ne zaman kuruldu?

17 Aralık 1997Fazilet Partisi / Kuruluş tarihi
17 Aralık 1997’de, Refah Partisi’nin kapatılması ihtimaline karşı Millî Görüş çizgisindeki bir parti olarak İsmail Alptekin başkanlığında kuruldu.

Fatih Erbakan aslen nereli?

Ankara, TürkiyeFatih Erbakan / Doğum yeri

Fatih Erbakan hangi okul mezunu?

Başkent ÜniversitesiFatih Erbakan / Eğitim

Necmettin Erbakan ilk eşi kimdir?

Hatice Nermin Erbakan (d. 1943, Balıkesir – ö. 23 Ekim 2005, İstanbul) Türkiye’nin eski başbakanlarından Necmettin Erbakan’ın eşi.

Necmettin Erbakan kaç yılında evlendi?

10 Ocak 1967 (Nermin Erbakan)Necmettin Erbakan / Evlilik tarihi

Recai Kutan kaç çocuğu var?

Murat Kutan
İsmail KutanAhmet Kutan
Recai Kutan/Çocukları

Recai Kutan eşi kimdir?

Mebrure KutanRecai Kutan / Eşi (e. 1954–2009)

Turkiyede kac parti var 2021?

Etkin olmaktan kasıt, “siyasi düşüncelerini ortaya koymaya devam eden ve olağan toplantılarını yapan parti” anlamındadır. Ocak 2022 itibarıyla Türkiye’de 122 siyasi parti etkin durumda bulunmaktadır.