Başkent Üniversitesi diploması yurt dışında geçerli mi?

Üniversite diplomam hangi ülkelerde geçerli?

2021 Yılında Mavi Diploma‘nın geçerli olduğu Avrupa Birliği Üyesi olan ülkeleri şöyle sıralanmaktadır:

  • Almanya.
  • Avusturya.
  • Bulgaristan.
  • Belçika.
  • Malta.
  • Polonya.
  • Portekiz.
  • Hollanda.

Diplomam yurt dışında geçerli mi?

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa’da geçerli olmasını sağlar ? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Hacettepe Üniversitesi diploması yurtdışında geçerli mi?

Diploma Eki, 1999’da kabul edildikten sonra birçok ülkenin ulusal mevzuatında da kabul edilmiştir. Özellikle birleşik derece programları ve uluslararası veya sınırötesi yükseköğrenim konusunda olmak üzere 1999 yılından beri yükseköğrenimde belirgin gelişmeler olmaktadır.

Gazi Üniversitesi diploması yurt dışında geçerli mi?

Gazi Üniversitesi‘nin, Mayıs 2011 tarihinde yapmış olduğu Diploma Eki Etiketi başvurusu, Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve onaylanmıştır. Bu kapsamda, Üniversitemiz Bologna sürecinin önemli basamaklarından birisi olan Uluslararası Diploma Eki Etiketini (Diploma Supplement Label) almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’deki üniversite diploması Almanyada geçerli mi?

Türkiye’de edindiğiniz meslek Almanya’da geçerli olabilecek! Alman Federal Konseyi ( Bundesrat) yurtdışında edinilen mesleki ve akademik diplomaların niteliklerinin tespit edilip tanınmasını sağlamak için, daha önce Eylül ayında parlamento tarafından kabul edilmiş olan Tanıtım Yasasını ( Anerkennunggesetz) onayladı.

Hangi üniversitelerin denkliği var?

Denkliği Kabul Edilen Üniversitelerin Listesi Yayınlandı

Sıra No Üniversite Ülke
1 Arizona State University – Tempe ABD
2 Auburn University ABD
3 Baylor College of Medicine ABD
4 Boston College ABD

•21 Nis 2009

Almanya diploma denkliği nasıl alınır?

Diploma denklik işlemlerinde yasalarla düzenlenen meslekte mesleki yeterliliğiniz ile Alman referans meslek arasında önemli farklar tespit edilmişse telafi programına katılabilirsiniz. Bu şekilde önemli farkları telafi edebilir ve denklik alabilirsiniz.

Türkiye Üniversite diploması Amerikada geçerli mi?

Tüm bunlara ek olarak Avrupa Birliği standartları kapsamında eğitim veren ülkelerin diplomaları da Amerika’da geçerli olan diplomalar arasında yer almaktadır. Yine aynı şekilde IB, kültürlerarası Maturita Diploması ve Matura diploması gibi dünya çapında diplomalar da Amerika’da geçerlidir.

Uluslararası geçerli diploma nedir?

Mavi diploma, üniversitenizden alacağınız eğitimin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren bir belge olmaktadır. Okuduğunuz üniversiteler üzerinden almak istediğiniz mavi diploma ile birlikte Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerde eğitiminize devam edebilirsiniz.

Gazi Üniversitesi diploması hangi ülkelerde geçerli?

Gazi Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri ile ortak lisans ve yüksek lisans diploma programları yürütmekte ve bu programlarda hem Gazi Üniversitesi, hem de ABD Devlet üniversiteleri diplomaları mezunlara verilmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler iki ülke üniversitelerinin diplomalarına sahip olmaktadır.

Türk üniversite diploması Almanyada geçerli mi?

Türkiyede edindiğiniz meslek Almanya’da geçerli olabilecek! Alman Federal Konseyi ( Bundesrat) yurtdışında edinilen mesleki ve akademik diplomaların niteliklerinin tespit edilip tanınmasını sağlamak için, daha önce Eylül ayında parlamento tarafından kabul edilmiş olan Tanıtım Yasasını ( Anerkennunggesetz) onayladı.

Diplomanın almanyada denkliği var mı?

Yasalarla düzenlenmemiş meslekler Almanya’da tüm meslekler örn. ikili mesleki eğitim ilkelerine göre yasalarla düzenlenmemiştir. Bu tür bir meslekte çalışmak için denklik zorunlu koşul değildir. Fakat yasalarla düzenlenmeyen bir meslekte de diploma denklik işlemleri yasal olarak talep edilebilir.

Üniversitemin denkliği var mı?

Genellikle devlet üniversiteleri ile geçmişi olan özel üniversiteler YÖK tarafından tanınır. Yurtdışında okuyacağınız üniversitenin YÖK tarafından tanınıp tanınmadığını öğrenmek için YÖK’e dilekçe vermeniz gerekiyor.

YÖK hangi ülkelere denklik veriyor?

Lisansta denklik verilen ilk 4 ülke sırasıyla Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna’dır. Yüksek lisansta ise listenin başında sırasıyla Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransayer almaktadır.

Türk diploması Almanya’da geçerli mi?

Türkiye’de edindiğiniz meslek Almanya’da geçerli olabilecek! Alman Federal Konseyi ( Bundesrat) yurtdışında edinilen mesleki ve akademik diplomaların niteliklerinin tespit edilip tanınmasını sağlamak için, daha önce Eylül ayında parlamento tarafından kabul edilmiş olan Tanıtım Yasasını ( Anerkennunggesetz) onayladı.