Gürcan Karakaş nereden geldi?

TOGG Mehmet Gürcan Karakaş Kimdir?

Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı. 2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçiş yapan Karakaş, o tarihten bu yana grubun yenileme pazarlarından sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Karakaş yerli otomobil TOGG‘un CEO’luk görevini üstleniyor.

Gürcan Karakaş Hangi üniversite mezunu?

Mehmet Gürcan Karakaş üniversite eğitimini de Türkiye’de tamamladı. Karakaş 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Karakaş ODTÜ’den mezun olmasıyla Aselsan’da çalışmaya başladı.

TOGG ne kadar yerli?

– Yüzde 51 yerlilik oranını yakalayan Togg‘da üretim 2022’de başlıyor. – 2022 sonunda batarya yerli olacak. Farasis ortaklığında Siro kuruldu. Gemlik tesisinde toplamda 250 robot olacak.

TOGG Ceo’su Kim?

Mehmet Gürcan Karakaş (1 Eyl 2018–)Togg / CEO

TOGG ortakları kimler?

Togg‘un bu vizyonunu ve yapacaklarını Togg‘un ortakları Rıfat Hisarcıklıoğlu, Tuncay Özilhan, Ahmet Nazif Zorlu, Fuat Tosyalı, Turkcell CFO’su Osman Yılmaz ile Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan dinledim.

Babayiğitler kimler?

TOGG’da, ‘beş babayiğit‘ olarak anılan Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in yüzde 19’ar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin TOBB ise yüzde 5 payı bulunuyor.

TOGG da kimler var?

Togg

  • Anadolu Grubu (%23)
  • BMC (%19)
  • Kök Grubu (projeden çekildi)
  • Turkcell (%23)
  • Zorlu Holding (%23)
  • TOBB (%5)

Karkas kimin?

24 yıl önce, Adıyaman’da karkas et üretimine başlayan ve dededen toruna nesiller Türkiye’nin önde gelen et tedarikçilerinden olan Hasmert Hayvancılığın birebir tüketiciye yönelik yatırımı olan Karkas Çiftliği, ailenin üçüncü kuşak temsilcisi Mert Tutak tarafından bu yıl kuruldu.

TOGG gerçekten yerli mi?

TOGG yerli otomobil Türkiye üretimiyle karşımıza çıkacak. Kendisi, ayrıca büyük bir kısmı yerli üretim parçalarla entegre bir elektrikli otomobil. Alanında ünlü tasarımcılar ve mühendislerle birlikte üretim aşaması süren araç modelleri, kullanıcıları heyecanlandırıyor.

EGEA yüzde kaç yerli?

Merak edenler için; Fiat Egea HB’nin yerlilik oranının en fazla yüzde 59,10’a, Renault Clio’nun yerlilik oranının ise en fazla yüzde 60,20’ye ulaşabildiğini belirtelim.

TOGG ortaklıktan çekildi mi?

Bu kapsamda TOGG hissedarları Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu KAP’a yaptıkları açıklamalarda sermaye artırımına iştirak ettiklerini duyurdular. Üç hissedar da sermaye artırımı sonrasında KÖK’ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2’lik kısmını da satın aldıklarını duyurdu.

TOGG fiyatı ne olacak?

Türkiye’deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, yerli otomobil TOGG‘un (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) fiyatını 1 milyon TL olarak öngördü. Özpeynirci, özel bir teşvik getirilirse fiyatın düşebileceğini belirtti.

TOG un ortakları kimler?

Togg’un bu vizyonunu ve yapacaklarını Togg’un ortakları Rıfat Hisarcıklıoğlu, Tuncay Özilhan, Ahmet Nazif Zorlu, Fuat Tosyalı, Turkcell CFO’su Osman Yılmaz ile Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan dinledim.

TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK? TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, seri üretimin 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını belirtti.

Karkas çiftliği kimin?

2020 senesinin son çeyreğinde, Mert Tutak’ın yönetiminde kurulan Karkas Çiftliği, var olduğu sektörlerle (Hayvancılık, Kimya Sanayi, Yem Üretimi, Otomotiv Sanayi ve Tekstil) Türkiye’nin en önemli kurumları arasında yer alan Gaziantep merkezli Tutak Grubu’nun hayvancılık faaliyetlerini sürdüren Hasmert Hayvancılık’ın …