Yugoslavya daki YUGO ne demek?

Sırpça YUGO ne demek?

1918-2003 yıllarında çeşitli idari yapılarda varlığını sürdüren bu Balkan devleti, dağılması ve değişen siyasi yapısıyla Orta ve Doğu Avrupa’nın büyük mevzularından biri olageldi. Peki ismi ne anlama geliyordu? yog+o+slavya ‘daki “jug” slavca güney demek olduğundan, “jogoslavia” güney slavları olarak anlam kazanır.

YUGO anlamı nedir?

Yugo, Zastava tarafından üretilmiş olan bir otomobildir. 1954 yılında Zastava’nın Fiat ile yaptığı ortaklık sonrasında otomobil üretimine başlanmıştır. Ortağı Fiat’ın onayı olmadan üretilen Yugo‘nun üretimi Amerika’da “dünyanın en tehlikeli otomobili” olarak seçilmesi üzerine durdurulmuştur.

Yugoslavyanin anlami nedir?

Yugoslavya”, Türkçede “Güney Slavları Ülkesi” anlamına gelmektedir. Ülkenin adı altı Güney Slav halkının (Sırplar, Hırvatlar, Slovenler, Boşnaklar, Karadağlılar ve Makedonlar) birleşimine istinaden verilmiştir. Devletin resmî adı ise 1943’ten 1992’ye dek, dönemden döneme değişiklik göstermiştir.

Yugoslavya’nın diğer adı nedir?

İkinci Yugoslavya Ülkenin adı 1946’da Yugoslavya Federal Halk Cumhuriyeti ve nihayetinde 1963 yılında Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti olarak değiştirildi.

Dağılan Yugoslavya’nın adı ne anlama gelir?

Doğru cevap: D Güney Slavlar ülkesi yog+o+slavya ‘daki “jug” slavca güney demek olduğundan, “jogoslavia” güney slavları olarak anlam kazanır.

Yugoslavya ne zaman kuruldu?

1 Aralık 1918Yugoslavya / Kuruluş tarihi

Eski Yugoslavya kaca Bolundu?

Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin ortadan kalkmasıyla aynı topraklar üzerinde kurulan devletler; Bosna-Hersek. Hırvatistan. Slovenya.

Yugoslavya Müslüman mı?

OSMANLI yönetimi altında Yugoslavya Müslümanları İslâm ümmetinin ayrılmaz bir parçası idiler. XIX. yüzyılda bugünkü Yugoslavya‘nın çeşitli parçalan bağımsızlıklarını kazanırlarken Müslümanlar da ayrı cemaatler oluşturdular.

Yugoslavya hangi ülkeye bağlı?

Yugoslavya güneydoğu Avrupa’da Balkan Yarımadasında yer alan ve iki cumhuriyetten meydana gelen bir devlet. Doğusunda Romanya ve Bulgaristan, güneyde Makedonya, güneybatıda Arnavutluk, kuzeyde Macaristan, kuzeybatıda Bosna-Hersek, batıda Adriyatik Deniziyle çevrilidir. Başkenti Belgrad’dır.

Yugoslav göçmenleri nereli?

Manisa Belediye Başkanı’nın söylediğine göre bu ilde yaşayan 86.000 vatandaştan 60.000’i Yugoslavya bölgesinden gelmişti. Göçmen Dairesi’nin kesin olmayan verilerine göre 70’li yıllarda Türkiye’de ilk Yugoslav göçmenlerinden ve yeni nesilden 2 milyon kişi yaşıyordu.

Yugoslavya’nın başkenti neresidir?

BelgradYugoslavya / Başkenti

Yugoslavya güneydoğu Avrupa’da Balkan Yarımadasında yer alan ve iki cumhuriyetten meydana gelen bir devlet. Doğusunda Romanya ve Bulgaristan, güneyde Makedonya, güneybatıda Arnavutluk, kuzeyde Macaristan, kuzeybatıda Bosna-Hersek, batıda Adriyatik Deniziyle çevrilidir. Başkenti Belgrad‘dır.

Eski Yugoslavya kaç ülkeye bölündü?

Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin ortadan kalkmasıyla aynı topraklar üzerinde kurulan devletler; Bosna-Hersek. Hırvatistan. Slovenya.

Yugoslav kimlere denir?

Sırplar, Hırvatlar ve Slovenler, 1928 yılında kadar anayasal milletlerdir. Sonrasında bu etnik yapılar “Yugoslav” adı altında birleştirilmişlerdir.

Eski Yugoslavya kaç devlete bölündü?

Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin ortadan kalkmasıyla aynı topraklar üzerinde kurulan devletler; Bosna-Hersek. Hırvatistan. Slovenya.

Yugoslavya’nın dağılmasından sonra Balkanlarda 1992 1995 yılları arasında yaşanan savaş hangisi?

1992 – 1995 yılları arasındaki Bosna Savaşı sırasında bugünkü Bosna ve Hersek’te var olan Bosna-Hersek Cumhuriyeti topraklarında, özellikle Sırplar tarafından Boşnaklara karşı başta Srebrenitsa ve Žepa katliamları olmak üzere sistemli biçimde bir soykırım gerçekleştirilmiştir.