Temiz Serigrafi ne iş yapar?

Temiz serigrafi ne üretiyor?

Üretim hattımızda, sektörel anlamda en son teknolojiyi kullanarak sunduğumuz hizmetlerimizle, dayanıklı tüketim, kozmetik, armatür, metal sanayii, elektrik, elektronik , reklamcılık ve iklimlendirme gibi birçok sektöre çözüm üretmekteyiz.

Serigrafi nedir nasıl yapılır?

Serigrafi baskı aynı zamanda elek baskı olarak da bilinmektedir. Çevrelenmiş bir ipek kumaş üzerinde boyanın alt bölüme uygulanması eşliğinde gerçekleşmektedir. Öncelikle elek özelliğine sahip ipek kumaş üzerine resim işlenir. Daha sonra yazı veya figürlerin olmadığı kısımlar düzgün bir şekilde kapatılır.

Serigrafi baskı tekniği nerelerde kullanılır?

Tekstil, cam, plastik, seramik, mermer, metal, ahşap, branda ve kağıt gibi pek çok alanda serigrafi baskı kullanılır.

Serigrafi resim ne demek?

Fransızca’da “Serigraphie” kelimesinden gelen serigrafi, ticari alanlarda bu adıyla sanatsal alanlarda ise özgün baskı adıyla kullanılır. Her türlü malzeme ve yüzeye uygulanabilen serigrafi, matbaanın baskı yapamadığı seramik, metal, cam ve kumaş gibi malzemelere de basılabildiği için ayrıcalık taşır.

Serigrafi sanatı nedir kısaca?

Serigrafi, şablonlu bir tasarımın bir örgü elek, mürekkep ve bir silecek kullanarak düz bir yüzeye aktarılması işlemidir. Kumaş ve kağıt en çok ekran baskılı yüzeylerdir, ancak özel mürekkeplerle ahşap, metal, plastik ve hatta cam üzerine baskı yapmak da mümkündür.

Serigrafi nedir uzun?

Serigrafi, bir seri baskı yapma şeklidir. … Ahşap ya da metal bir çerçeveye gerilen değişik türdeki polyester ipek kumaşının fotofilm emülsiyon denilen bir film tabakasıyla kaplanıp ışıkta pozlandıktan sonra basılması gereken grafik, bu kumaşa bir şablon gibi çıkar.

Serigrafi baskı ile neler yapılır?

Serigrafi baskı tekniği ile tek bir çerçeve ile onlarca farklı ürün oluşturabilirsiniz. %100 pamuklu tişörtler, bez çantalar, yastık kılıfları, ahşap defter kapakları, deri cüzdanlar ve daha pek çok düz yüzeye kalıcı baskılar yapmak için serigrafi tekniği birebir.

Serigrafi baskı tekniğinde hangi malzemeler kullanılır?

Serigrafi baskıda kullanılan başlıca araç gereçler şunlardır: Gazeler (Elek Dokumalar, İpek), çerçeveler, ragleler, serigrafi baskı mürekkepleri, incelticiler-geciktiriciler-hızlandırıcılar, temizleyiciler ve emülsiyondur.

Serigrafi baskı iyi mi?

Bastığınız kumaşın kullanıldıkça pamuklanmasıyla çok az renk açılımı olur. Bu da tamamen kullanılan kumaşın dayanıklılığıyla orantılıdır. Tamamen doğal ve ele gelmeyen uzun süreli baskılar için Serigrafi en ideal çözümdür.

Serigrafi pozlama nedir?

Serigraf baskı yapılmadan önce cercevelere gerilmiş ipek özel işlemlerden gecerek baskıya hazır hale getirilir.BUnlardan biri de pozlama dır.Emisyonlar yardımıyla sonraki işlemleri gerçekleştirilen kalıp baskıya hazır hale getirilir….

Serigrafi faaliyetleri nedir?

İpek Baskı – Şablon Baskı – Elek Baskı diye de anılan serigrafi, tekstil sanayiinde, grafik sanatlarda ve baskı resim çalışmalarında yaygın olarak kullanılan bir baskı tekniğidir.

Serigrafi baskısı ne demek?

Bir ragle (ağzı keskin bir kauçuk) yardımı ile baskı yapılır. Serigrafi baskı her türlü malzeme ve yüzeye uygulanabilir. Yuvarlak baskılar yapılabilir. Aynı zamanda matbaanın baskı yapamadığı metal, seramik, kumaş ve cam gibi malzemelere baskı serigrafi ile yapılır.

Nelerin üstüne baskı yapılır?

Serigrafi baskı tekniği ile onlarca farklı yüzeye kalıcı baskılar yapılabiliyor. Bu malzemelerin başlıcaları; ahşap, pamuklu kumaş, deri, keçe, amerikan bezi, mermer, pcb ve daha niceleri. . Tek bir çerçeve ile farklı renklerde, farklı yüzeylere dilediğiniz kadar baskı yapmak mümkün.

Serigrafi baskı dayanıklı mı?

Ürün üzerinde çok fazla uzun süre dayanıklı şekilde kalma imkanına sahiptir. Çok yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Serigrafi baskı etiket kötü hava koşulları için oldukça uygundur.

Serigrafi kalıp pozlama nasıl yapılır?

Serigrafi Kalıbı nasıl yapılır? Kalıbı oluşturulmak istenen desen sadece siyah mürekkeple asetat kağıdına basılır. Emülsiyon sürülü çerçeve üzerine yerleştirilir ve pozlama süreci başlar. Pozlama sonrası siyah mürekkepli bölgeler ışık görmediğinden su ile yıkanıp temizlenirken, etrafındaki bölgeler sabitlenir.