Uçak Elektrik Elektronik ne kadar maaş alır?

Uçak Elektrik Elektronik nasıl bir bölüm?

Uçak ElektrikElektronik Bölümü Nedir? Uçak ElektrikElektronik; sivil havacılık, askeri havacılık ve lojistik amaçlı kullanılan uçakların sahip olduğu elektrik ve elektronik bileşenleri derinlemesine inceleyen akademik bir disiplindir.

Uçak teknisyeni kaç maaş?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK EN YÜKSEK
Uçak Bakım Şefi 4.250 15.270
Uçak Bakım Teknisyeni 4.600 26.320

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Mezunu Ne Olur?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü mezunları sivil havacılık kuruluşlarına ait hava aracı bakım onarım merkezleri, hava aracı parçası üreten tesisler, simülatör üreticileri, savunma sanayi gibi birçok alanda çalışabilmektedir.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği kaç yıllık?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği iş bulabilir mi?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünden mezun olmayı hak kazanmış olan kişilerin çoğunlukla Hava Araçları Bakım ve Onarım Merkezleri ve Özel Hava Yolları İşletmelerinde ve olanakları bulunmaktadır.

Uçak Elektrik Elektronik nerelerde çalışır?

ÇALIŞMA ALANLARI

  • Askeri ve sivil olmak üzeri havacılık ilgili tüm kuruluşlarda çalışabilirler.
  • Uçak bakım şirketlerinde ve hava yolu firmalarının başlıca çalışılan yerlerdendir.
  • İş planı yapar.
  • Kablaj enstalâsyonu yapar.
  • Uçakların elektronik sistemlerini kontrol eder.

Uçak teknisyeni kaç yıl okur?

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Uçak mühendisi ne kadar maaş alıyor?

Özelde Uçak Mühendisliği Maaşları

Pozisyon Minimum Maaş Ortalama Maaş
Yeni Mezun Uçak Mühendisi 5500 TL 7000 TL
Kıdemli Uçak Mühendisi (+2 Yıl Tecrübe) 7550 TL 10250 TL
Uzman Uçak Mühendisi (+5 Yıl Tecrübe) 13600 TL 16.020 TL

5 Şub 2022

Uçak Gövde Motor ne kadar maaş alır?

Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) maaşı ortalama aylık 5096,5 _TL’dir. En düşük Uçak Bakım Teknisyeni (GövdeMotor) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5940 _TL’dir.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği kaç puan?

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü için Yıldız Teknik Üniversitesi taban puanı 434,03976, başarı sıralaması 68544’tür. Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü için Eskişehir Teknik Üniversitesi taban puanı 416,16839, başarı sıralaması 84368’dir.

Uçak Teknolojisi kaç yıllık?

Uçak Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)

Uzay mühendisliği ne kadar maaş alır?

Havacılık ve uzay mühendisleri için en avantajlı çalışma ortamı ise yurtdışıdır. Kamuda çalışan bir havacılık ve uzay mühendisi başlangıç için 4.000 – 6.000 TL arası maaş alır. Tecrübesi ve becerileri arttıkça özel sektör çalışanı bir havacılık ve uzay mühendisi 20.000 TL’ye kadar maaş alır.

Elektrik elektronik mühendisliği ne kadar maaş alıyor?

2022 ElektrikElektronik Mühendisi Maaşları ElektrikElektronik Mühendisi maaşı ortalama aylık 11689 _TL’dir. En düşük ElektrikElektronik Mühendisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 19125 _TL’dir.

THY uçak teknisyeni nasıl olunur?

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Uçak teknisyen lisansı nasıl alınır?

Hava aracı bakım lisansı alabilmek için SHGM’ye başvuru yapılmakta ve lisans kategorisine göre ilgili kategoride deneyim istenmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından SHY-147 belgesine sahip okullardan mezun olanlar için bu deneyim süreleri, B kategori lisans için 5 yıldan 2 yıla düşürmektedir.