TOG un açılımı nedir?

TOGG kaç TL?

TOGG fiyat listesi aramaları arttı. 2019 yılında üretimine başlanan araç modelinin 2022 yılında satışa çıkarılacağı daha önce duyurulmuş, TOGG SUV modeli €40.000 olacağı açıklanmıştı. TOGG Fiyat Listesi 606.000 TL‘den başlayan fiyatlarla piyasaya sunulması bekleniyor.

TOGG sahibi kim?

Bu amaçla Anadolu Grubu (), BMC (), Kök Grubu (), Turkcell (), Zorlu Holding () ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.

TOG un amblemi ne anlama geliyor?

TOGG logosunun anlamı nedir? Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgeliyor.

TOGG kimlerden oluşuyor?

Togg, fikri mülkiyet haklarına sahip, küresel bir mobilite markası yaratma hedefi ile güçlerini birleştiren Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Zorlu Grubu ortaklığında 25.06.2018 tarihinde kuruldu.

TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK? TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, seri üretimin 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını belirtti.

TOGG ne zaman satılacak?

Bakan Varank, ilk seri üretim aracın 2022 yılının son çeyreğinde üretim bandından inmesinin planlandığını anımsatarak, “Homologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023’ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar” ifadesini …

TOGG un Ceo’su nereli?

Gürcan Karakaş 1965 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karakaş, aynı yıl içerisinde Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta …

TOG un Ceo’su Kim?

Mehmet Gürcan Karakaş (1 Eyl 2018–)Togg / CEO

TOGG logo çalıntı mı?

Rengi hariç birebir aynısı! Türkiye’nin “yerli otomobili” Togg, “Yeniliğe Yolculuk” hedefinde marka isminin ardından logosunu da belirledi. Ancak Togg‘un logosunun tanışma uygulaması olan Faces’in logosu ile birebir aynı olduğu ortaya çıktı.

TOGG kaç çeşit?

TOGG, 2030 yılına kadar 5 farklı elektrikli modelle karşımıza çıkacak. Bunlardan ilki C-SUV modeli olacak. C-SUV modelinin üretilmesinin ardından, sıra C-Sedan modeline gelecek. TOGG‘un bir sonraki hedefi ise C-Hatchback olacak.

TOGG kaç km hız yapıyor?

Son hızı 180 km/sa olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

TOGG araba parçaları hangi ülkenin?

Kullanacağı bütün fabrika makineleri ile otomobilin tüm parçalarını Almanya’dan hazır olarak getiriyor. Manisa’da sadece parçaları birleştirmek için montaj hattı kuruyor ve bunu kurması bile 2 yıldan fazla sürüyor.

TOGG ön sipariş kaç adet?

Yerli otomobil TOGG‘un tanıtılması ile birlikte sadece dört gün geçmesine rağmen, şimdiden binlerce ön sipariş yağdı. Öyle ki, Yerli Otomobil talebi için şimdiden 120 bin adeti aştığı söyleniyor.

TOGG Ceo’su Gürcan Karakaş kim?

Gürcan Karakaş 1965 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinde dünyaya geldi. 1988 yılında Ortadoğu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karakaş, aynı yıl içerisinde Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta …

Babayiğitler kimler?

TOGG’da, ‘beş babayiğit‘ olarak anılan Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in yüzde 19’ar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin TOBB ise yüzde 5 payı bulunuyor.