Redük ne demek?

Redükte ne demek tıp?

Redüksiyon ne demek tıp? “Redüksiyon” sözcüğü, yerinden oynamış (deplase) bir kırığın ya da çıkmış (disloke) bir eklemin normal anatomik pozisyonuna getirilmesini açıklar.

Redüksiyon nedir ne için kullanılır?

Redüksiyon; kelime anlamı olarak azaltma, küçültme ve daraltma anlamına gelir. Tesisatta da farklı kalınlıklardaki boruları birleştirmede yani kalın bir borudan daha ince bir boruya geçişte veya tam tersi durumda, ince bir borudan daha kalın bir boruya geçişte boruları birleştirmek için kullanılırlar.

Redüksiyon kelime anlamı nedir?

Redüksiyon mevcut boru hattının çapının düşürülmesinde yada genişletilmesinde kullanılan boru bağlantı elemanlarından bir tanesidir. Redüksiyon kelime anlamı olarak “indirgeme” anlamına gelmektedir.

Indirgenme ne demek?

Bir işlemi daha kısa veya daha yalın bir biçime sokmak, irca etmek.

Redüksiyon nedir diş hekimliği?

Konservatif olan kapalı redüksiyon; alt ve üst çenenin doğru oklüzyonda birbirine tel ya da intermaksiller fiksasyon vidaları ile fikse edilmesi şeklindedir. Açık redüksiyonda ise kırığın lokalize olduğu bölge cerrahi olarak açılarak kırık segmentlerin plak ve vidalar aracılığı ile fiksasyonu gerçekleştirilir.

Okside etmek ne demek?

Kısaca açıklamak gerekirse biyoloji de yanma, kimya da ve veterinerlikte yükseltgenme, zooloji de bir maddenin oksijen ile birleşerek yanması da oksijenin etkisi altına girerek parçalanmasına oksidasyon denir.

Repozisyon nedir ne demek?

repozisyon ne demek? Yeniden normal yerine yerleştirme.

Redüksiyon Nedir Gıda?

Gıda redüksiyonları üretildikten sonra özel olarak iç ve dış kısımlarından parlatılır. Böylece oluşabilecek bakteri düzeyi en aza indirilmiş olur. Bu üründe diğer redüksiyon ürünlerinde olduğu gibi başında veya sonunda etek adı verilen düz kısımlar bulunmamaktadır. Bu redüksiyonlar tam konik şeklindedir.

Redüksiyon nedir Farmakoloji?

Redüksiyon, verilen parçayı ara bir bağlantı olarak kabul edip bir ucuna küçük diğer ucuna büyük çaplı parçayı monte ederek akışkan maddelerin kesintiye uğramadan boru hattından geçişi sağlanmaktadır.

Redüksiyon ne demek biyoloji?

İndirgenme (veya redüksiyon, Latince: reductio = geri getirme), bir atomun elektronu almasını sağlayan kimyasal tepkimedir. Nötr haldeki bir atom indirgendiğinde (−) değerlikli bir iyona dönüşür. Yükseltgenmiş bir atom elektron alarak indirgenirse, tekrar nötr halini alır.

İndirgenen madde nedir?

Redoks tepkimelerinde indirgenmeye sebep olan türlere indirgen madde denir. İndirgen maddenin kendisi yükseltgenir. Başka bir ifade ile redoks tepkimelerinde elektron veren madde indirgendir. Kimyada yaygın indirgen maddelere H 2 , SO 2 örnek verilebilir.

İndirgenen yükseltgenen nedir?

Bir elementin, kimyasal reaksiyonda elektron alması olayına indirgenme denir. … Reaksiyonda elektron vererek yükseltgenen element karşısındakini indirgediği için indirgen, elektron alarak indirgenen element karşısındakini yükseltgediği için yükseltgen olarak tanımlanır.

Dişte Andırkat ne demek?

Kısmi dişsiz vakalar, ekzostoz veya tutucu bölgelere (andırkat) sahip rezidüel kret bölgelerinin bulunduğu dişsiz boşluklarla ayrılmış doğal diş gruplarını içerir. Bölümlü protezin planlanacağı bir dental arkta asimetrik ve dağınık halde bulunan dişler ve değişik boyutlarda dişsiz alveoler kretler mevcuttur.

Malpoze diş ne demek?

Malpoze (aşırı önde veya arkada bulunarak diş sırasında yer almayan) dişlerin, Onarılamayacak kadar kırılmış diş ve diş köklerinin, Gömülü dişlerin çekimleri yapılmaktadır.

Okside etmek ne demek biyoloji?

Kısaca açıklamak gerekirse biyoloji de yanma, kimya da ve veterinerlikte yükseltgenme, zooloji de bir maddenin oksijen ile birleşerek yanması da oksijenin etkisi altına girerek parçalanmasına oksidasyon denir.