THY uçuş iptal oldu ne yapmalıyım?

Uçak biletim iptal oldu ne yapmalıyım?

Uçuşun iptal edilmesi halinde yolcular bilet bedelinin iadesini talep edebilir. Uçuşun iptal edilmesi durumunda eğer gün aşımı söz konusu değil ise, havayolu şirketi belli saatlere göre içecek ve yiyecek hizmeti vermek zorundadır.

THY uçuş iptal olursa ne olur?

Uçağa kabul edilmeme ve uçuş iptalinin olması gereken süre içerisinde bildirilmeme durumlarında tazminat hakkı doğar. Tazminat miktarı iç hat uçuşları için 100 Euro kadardır ve yolcuya Türk Lirası olarak karşılığı ödenir. Dış hat uçuşlarında ise tazminat miktarı kilometreye göre belirlenir.

THY Uçak Bileti iptalinde ne kadar para kesilir?

Uçuşunuza 12 saat kaldığında iptal ve iade etmek isterseniz o zaman almış olduğunuz biletin fiyatı üzerinden @ tutarında bir kesinti gerçekleşmektedir. Biletleme servis ücreti de kesildikten sonra kalan tutar tarafınıza iade edilmektedir.

Uçuş iptali nasıl öğrenilir?

Uçuşumun iptal olduğundan nasıl haberdar olabilirim? Türk Hava Yolları, siz değerli yolcularımıza uçuş iptali gerçekleşmesi halinde SMS ve e-posta gönderimi sağlamaktadır. Ayrıca web sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden uçuş durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Havayolu şirketinin uçuşunu iptal etmesi durumunda yolcunun hakları nelerdir?

Tehir en az beş saat olduğunda, yolcu, bilet ücretinin iadesini ve seyahatinin başlangıç noktasına ücretsiz götürülmesini isteme hakkına sahiptir. Beklenen hareket saati, önceden ilan edilmiş hareket saatinden sonraki gün veya günler içerisinde olduğu takdirde, yolcuların Barınma ve Ulaşım Hakkı vardır.

Pegasus uçuş iptal edilirse ne olur?

Ücretsiz Değişiklik: İptal olan uçuşlarınızdan doğan ücretsiz değişiklik işleminizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. 26 mart 2020 ve öncesinde alınan biletlerde cezasiz ve ücret farkı ödemeden 27 Mart 2021 tarihine kadar dilediğiniz bir uçuşla degisiklik yapabilirsiniz.

Uçuş iptali neden olur?

Doğal olarak uçuş güvenliğini riske atabilecek herhangi bir durumun ortaya çıkması halinde, uçakta bulunan sahipsiz bir telefon, lavaboda bulunmuş bir not kâğıdı ya da bir ihbar telefonu gibi asılsız çıkabilecek en ufak sebepler, uçuş iptaline veya yakın havalimanına yönlendiriliyorlar.

Uçak bilet iptal edince para geri gelir mi?

Biletinizi iptal ettirmek istediğinizde bilet hizmet bedeli hariç tüm tutarlar tarafınıza iade edilmektedir. Uçuşunuza 2 saat kala biletinizde iptal ya da değişiklik yapmak istediğinizde ise tarafınıza sadece havaalanı vergisi iade edilmektedir.

CED bilet ne demek?

commercial employee discount’un kısaltmasıdır. havayolu şirketinin kendi personeline sağladığı indirimli bilet uygulamasıdır.

Pegasus uçuş iptali nasıl yapılır?

Biletini flypgs.com veya mobil kanallardan satın alan misafirlerimiz, flypgs.com’da Bilet İşlemleri’nin altında yer alan “İletişim bilgilerini değiştir” seçeneğinden değişiklik yapabilir veya 0 888 228 12 12 numaralı çağrı merkezimizi arayarak değişiklik işlemini gerçekleştirebilir.

Havayolu yolcu hakları nelerdir?

Yolcuların iradeleri dışında uçuşa kabul edilmemeleri durumunda; Tazminat Hakkı, Bilet Ücreti İadesi veya Güzergâh Değişikliği Hakkı, ayrıca İkram, Haberleşme, Konaklama ve Ulaşım isteme hakkı vardır.

Uçuş iptallerinde tazminat ödeme yükümlülüğü aşağıdaki durumlardan hangisinde ortadan kalkar?

Uçuşu icra eden hava taşıma işletmesi, tüm tedbirleri almasına rağmen olağanüstü hallerin iptale neden olduğunu kanıtlayabildiği takdirde, tazminat ödemekten kurtulur.

Pegasus bilet iptali cezası ne kadar?

Uçuşunuza 2 saatten az bir süre kaldığında biletinizle ilgili hiçbir değişikliğe izin verilmeyip tarafınıza iade gerçekleştiremezsiniz. Biletinizi iptal ettirmek istediğinizde ise uçuşunuza 12 saat ve 12 saatten fazla bire süre kaldığı durumda 95 TL işlem bedeli talep edilmektedir.

Yağmurlu havada uçak iptal olur mu?

Meteorolojik bilgilerden faydalanılarak uçuş programını düzenleyen hava yolu firmaları; kasırga, görüş açısını etkileyecek şekilde yoğun sis, yağmur gibi hava olaylarında uçuş iptali hakkını saklı tutmaktadır. Güvenli ve huzurlu bir yolculuk için bu durum önemli ve mutlaka gereklidir.

Uçak bileti iptal edersem para ne zaman iade edilir?

Para iadesi gereken işlemler kredi kartınızın bulunduğu bankaya göre 3 (üç) iş günü ile 5(beş) iş günü arasında değişiklik gösterebilir. Banka kartları (debit) ile yapılan işlemlerin iade süresi, bankalar arası prosedürlerden dolayı 7 (yedi) iş gününe kadar uzayabilir.