Sözde kız tarafi NE ALIR?

Söz de kız evi ne yapar?

Kız isteme esnasında gelin adayı tüm misafirlere Türk kahvesi yapar. … Türk kahveleri içildikten sonra kız istenir. Söz kesme merasimi sonrasında ise misafirlere içecek olarak çay servisi yapılır. Sözde kız tarafının ailesi, ana yemekten daha çok çayın yanında ikram edilecek yiyecekler hazırlar.

Sözde kızın elbisesini kim alır?

Geleneklere göre söz masrafları erkek tarafına aittir. Erkek tarafı gelinin söz elbisesinden söz yüzüklerine, isteme çiçeği ve çikolatasına kadar tüm masraflardan sorumludur.

Kız istemeye giderken nelere dikkat edilir?

kız istemeye giderken dikkat edilecek hususlar

  • (bkz: yeni başlayanlar için evlilik) …
  • kızı o an isteyecek kişinin baba, dayı, amca gibi büyüklerin yanına muhakkak havlu gibi teri alacak eşyalar götürmelidir. …
  • götürülen çikolatanın alkollü olmamasına dikkat etmek.

Hangi gün kız istemeye gidilir?

Kız isteme; Perşembe günü uğurlu gün sayıldığı için, kız istemeye Perşembe günü gidilir. Kız beğenmeye gidildiğinde, kız beğenilmezse hiç konuşulmaz; eğer oğlan çok istiyorsa caydırmaya çalışılır. Kız, ailenin davranışları ve ev hali beğenilmişse, kız isteme hazırlıkları başlar.

Sözde erkege ne takılır?

Genellikle erkek tarafından bir aile büyüğü, iyi dilekleriyle bir konuşma yaparak yüzükleri takar ve yüzükleri birbirine bağlayan kırmızı kurdeleyi keser. Söz yüzükleri sağ elin yüzük parmağına, alyans ise evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına takılır.

Söz tepsisini kim yapar?

Söz ya da nişan tepsisi genellikle erkek tarafınca alınır, çiçek ve çikolatalarla süslenir. Kız evine bu tepsiyle gelinir. Genellikle bu konuda eskiden beridir işlemeli gümüş tepsiler tercih edilmektedir.

Istemeye giderken erkek tarafi ne getirir?

Erkek tarafına verilecek olan söz bohçası damadın kişisel kullanımına uygun hediyelerden oluşur. Pijama takımı, terlik, çorap, mendil, havlu gibi hediyelerin yanı sıra cüzdan, tıraş takımı, parfüm gibi hediyeler de konabilir. Bölgesel olarak hediyeler bazen değişiklik gösterse de genel olarak benzer hediyeler verilir.

Kız isteme hangi Akşam olur?

Uğurlu sayıldığından, kız istemeye perşembe günün akşamı veya cuma akşamı gidilir. Elçiler giderken bir altın yüzük götürürler. Kız babası, ilk istemede ”he” derse, söz olarak yüzük verilir.

Istemede çikolata ne zaman verilir?

Çikolata tepsisi kız istemeye gidildiğinde salona konur ve kız isteme merasimi bittikten sonra tüm davetlilere ikram edilir. Hatta sonraki günlerde de salondaki yeri değişmez ve tebrik için gelen misafirlere sunulur.

Sözde damada ne takılır?

Söz kesiminde takılacak yüzükleri erkek tarafı satın alır. Damat tarafı isterse müstakbel gelinlerine söz kesiminde takmak üzere takı seti veya bilezik satın alabilir. Tabi siz de kız tarafı olarak damada kol saati, bileklik gibi aksesuarlar hediye edebilir ve damat bohçası hazırlayabilirsiniz.

Söz de damada ne alınır?

Söz bohçası alışverişi için dilerseniz kız ve erkek tarafı beraber de alışverişe çıkabilir.

  • Söz/Nişan gecesi giyilecek elbise.
  • Aynı gece giyilecek ayakkabı
  • Söz yüzüğü
  • Söz yüzüklerinin ve makasın taşınacağı söz tepsisi.
  • Gecelik veya pijama takımı
  • İç çamaşırı takımı
  • Çorap.
  • Ev terliği.

Söz tepsisi kim alır?

Söz Gelenekleri – Söz Kesme – Söz Tepsisi Genellikle erkek tarafından bir aile büyüğü, iyi dilekleriyle bir konuşma yaparak yüzükleri takar ve yüzükleri birbirine bağlayan kırmızı kurdeleyi keser.

Kız isteme tepsisini kim alır?

Söz ve nişan tepsileri genellikle gelinin yakın bir arkadaşı ya da düğünde nedimesi olacak kişi tarafından tutulur. Fakat mutlaka böyle olmak zorunda değildir, tepsiyi herhangi biri de tutabilir. Bazı durumlarda tepsiyi gelinin kız kardeşi ya da akrabalarından bir ide tutabilir.

Erkek tarafi nişanda ne getirir?

Genellikle; erkek pijama takımı, erkek gömlek, pantolon, kravat, kemer, damadın nişanda giyeceği takım, erkek terliği, damat havlusu, erkek iç çamaşırları, parfüm ve kişisel bakım seti, damat tıraş seti, erkek saati, kol düğmeleri, şeklinde hazırlanır.

Aile tanışmada Erkek tarafı ne getirir?

Erkek tarafı tanışmaya giderken genellikle çiçek ve çikolata alır ancak erkek arkadaşınızın ailesinin evine gidiyorsanız siz de eliniz boş gitmeyerek aynı şekilde çiçek ve tatlı götürebilirsiniz. Erkek arkadaşınızdan ailesinin ilgi alanları ile ilgili bilgi alarak onlara hoşlanabilecekleri bir hediye de alabilirsiniz.