5 Babayigit kim?

TOGG 5 babayiğit kimler?

25 Haziran 2018’de yüzde 5 hissesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) ait olan; yüzde 19’ar hisse ile Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Kök Grubu’nun ortaklığında kurulan Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (TOGG) üreteceği yüzde 100 elektrikli otomobil C-SUV; 2022 yılında piyasaya çıkacak.

TOGG kimler ortak?

Togg‘un bu vizyonunu ve yapacaklarını Togg‘un ortakları Rıfat Hisarcıklıoğlu, Tuncay Özilhan, Ahmet Nazif Zorlu, Fuat Tosyalı, Turkcell CFO’su Osman Yılmaz ile Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan dinledim.

TOGG dan kim ayrıldı?

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederken, Sancak’ın yerine BMC İcra Kurulu Başkanı Bülent Denkdemir’in seçilmesine karar verildi. BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, TOGG Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

TOGG fiyat ne kadar?

Genel olarak büyük çoğunluk SUV formunda olacak ve 2022 sonunda üretime alınacak ilk Togg marka yerli otomobil modelinin “750.000 TL – 1.000.000 TL” arasında bir fiyata sahip olacağını öngörüyor.

TOGG kaç çeşit?

TOGG, 2030 yılına kadar 5 farklı elektrikli modelle karşımıza çıkacak. Bunlardan ilki C-SUV modeli olacak. C-SUV modelinin üretilmesinin ardından, sıra C-Sedan modeline gelecek. TOGG‘un bir sonraki hedefi ise C-Hatchback olacak.

TOGG üreticileri kimler?

TOGG Yerli Otomobil, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilecek elektrikli otomobil. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 28 Haziran 2018’de kurulan TOGG tarafından üretilecektir.

TOGG ortaklıktan çekildi mi?

Bu kapsamda TOGG hissedarları Turkcell, Vestel ve Anadolu Grubu KAP’a yaptıkları açıklamalarda sermaye artırımına iştirak ettiklerini duyurdular. Üç hissedar da sermaye artırımı sonrasında KÖK’ün TOGG sermayesinde kalan yüzde 2.9 payının yüzde 0.2’lik kısmını da satın aldıklarını duyurdu.

TOGG projesi kime ait?

TOGG Yerli Otomobil, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilecek elektrikli otomobil. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 28 Haziran 2018’de kurulan TOGG tarafından üretilecektir.

Yerli otomobil ortaklarından kim ayrıldı?

Yazısında bir davette bir araya geldiği İnan Kıraç’a TOGG’dan ayrılma gerekçesini soran Munyar, verilen yanıtı şöyle aktardı: ‘Sayın Cumhurbaşkanı TOGG projesinde olmamızı istedi. O nedenle girdik. Sağlık nedenleriyle ortaklıktan çekilmek istedim.

TOGG tasarım kime ait?

Araç, İtalyan tasarım bürosu Pininfarina tarafından tasarlanan konseptte özgün değişiklikler yapıldı. Prototip araçlar İtalya’da üretilmiştir. Aracın tasarımında 121 mühendis yer almıştır.

Türk arabası TOGG ne zaman çıkacak?

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK? TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, seri üretimin 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını belirtti.

TOGG hangi ülkenin arabası?

TOGG açılımı “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu” şeklinde. Yerli otomobili Anadolu Grubu, Turkcell, Zorlu, BMC ve TOBB ortaklığı ile üretiliyor.

TOGG yüzde kaç yerli?

Yüzde 51 yerlilik oranını yakalayan Togg‘da üretim 2022’de başlıyor. – 2022 sonunda batarya yerli olacak. Farasis ortaklığında Siro kuruldu. Gemlik tesisinde toplamda 250 robot olacak.

TOGG menzili ne kadar?

500 kilometre menzili olacak, 30 dakikada şarj edilebilecek, 15 yılda 5 model üretilecek. TOGG 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek. 2023 yılında pazara çıkacak. Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobilin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler de ilk kez paylaşıldı.

TOGG batarya kim üretecek?

TOGG ile Çinli enerji devi Farasis’in ortaklığında kurulan Siro şirketi, Gemlik’te batarya hücresi ve modül üretimi tesisi kuruyor. 30 milyar liralık 15 gigavat saat kapasiteli batarya hücresi ve 19,8 gigavat saat kapasiteli batarya modülü yatırımı, Türkiye’nin elektrikli araçlar ve mobilite ekosisteminin teknolojik …