Şampiyonlar Ligi’nde 3 olan takım ne olur?

Şampiyonlar Ligi grup 3 sü ne olur?

2021-2022 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları bugün itibariyle tamamlandı. Grupları ilk 2 sırada bitiren takımlar bir üst tura yani 2. tura yükselecek. Grupları 3. sırada bitirenler ise UEFA Avrupa Ligine katılacak.

Şampiyonlar liginde 3 olan takım ne olur?

Bu aşamada 6 takımı play-off’tan gelmek üzere 32 takım gruplarda ilk iki sırayı almak için mücadele edecektir. Gruplarını üçüncü sırada bitiren takımlar 2019-20 UEFA Avrupa Ligi son 32 turuna dahil olurken, sonuncu bitirenler ise Avrupa kupalarına veda edecektir.

UEFA gruplardan çıkınca ne olur?

Gruplarını ilk sırada bitiren 8 takım son 16 turuna, 2. sırada tamamlayan 8 takım play-off turuna ve 3. sırada tamamlayan 8 takım Konferans Ligi play-off turuna dahil olurken, son sırada bitirenler ise Avrupa kupalarına veda edecektir.

Avrupa Ligi grup 3 sü ne olacak?

UEFA Avrupa Liginin grup aşamasında 3. olan takımlar yeni turnuva olan UEFA Avrupa Konferans Ligine katılacaktır. UEFA katsayıları sıralamasında ilk 15’te yer alan ülkelerin federasyon kupası sahipleri UEFA Avrupa Ligi‘ne katılacak.

Şampiyonlar Ligi üçüncüsü nereye gidiyor?

UEFA Şampiyonlar Liginin ikinci ve üçüncü eleme turları ile play-off turunda elenen takımlar UEFA Avrupa Ligine katılacaktır.

Avrupa liginde 3 olan takım ne olur?

UEFA Avrupa Ligi‘nin grup aşamasında 3. olan takımlar yeni turnuva olan UEFA Konferans Ligi‘ne katılacaktır. Kulüp katsayıları hesaplanırken, ülke katsayısının %20’sinin eklenmesi uygulaması kaldırılmıştır. Eğer kulüp katsayısı, ülke katsayısının %20’sinden az ise ülke katsayısının %20’si kulüp katsayısı olarak alınır.

Şampiyonlar Ligi gruptan kaç takım çıkıyor?

Dörder takımdan oluşan 8 grupta oynanan maçlar sonucunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar bir üst tura yükselir, üçüncü sıradaki takımlar ise UEFA Avrupa Ligi‘ne gider.

Şampiyonlar ligi eşleşmeleri nasıl oluyor?

Takımlar: Ön eleme turu (4 takım tek maçlı 2 yarı final ve 1 final oynar): Bu turdan başlayan 4 takım. Birinci eleme turu (34 takım): Bu turdan başlayan 33 takım ve ön eleme turunu kazanan 1 takım. İkinci eleme turu (20 takım): Bu turdan başlayan 3 takım ve birinci eleme turunu kazanan 17 takım.

Gs gruptan lider çıkarsa ne olur?

Gruptan lider olarak çıkan takımlar UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncüleriyle eşleşmiyor. Dolayısıyla fikstür şansı açısından Galatasaray‘ın gruptan lider olarak çıkması temsilcimizin lehine olacak. Grubunu 3. sırada bitirecek takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde son 24 takım arasına adını yazdıracak.

GS UEFA gruptan cikarsa ne olur?

Galatasaray grubu lider bitirirse ne olacak? Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu lider bitirmesi durumunda doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. Son 16 turunda başarılı olan takımlar sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final mücadelesi verecek.

UEFA Konferans Ligi Şampiyonu ne kadar kazanacak?

UEFA, Konferans Ligi‘nde galibiyete 500 bin euro prim veriyor. Beraberliğe ise 166 bin euro ödeniyor. Turnuvayı kazanan takım ise 8.9 milyon euro’yu kasasına koyacak.

Şampiyonlar Ligine Hangi ülkeden kaç takım gidiyor?

7, 8, 9 ve 10’uncu sıradaki ülkeler, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan 1 takım; elemelerden 1 takım, Avrupa Ligi’ne 1 takım ve Konferans Ligi’ne 2 takım göndermektedir. 11 ve 15’inci sıradaki ülkeler, Şampiyonlar Ligi elemelerine 2 takım; Avrupa’ya 1, Konferans’a 2 takım yolluyor.

2022 2023 avrupaya kaç takım gidiyor?

Toplam 32 takım grup aşamasına katılmaktadır: bu turdan başlayan 26 takım ve 2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme ve play-off turu’nu kazanan 6 takım.

Konferans Ligi kazanan takım ne kadar kazanıyor?

UEFA, Konferans Ligi‘nde galibiyete 500 bin euro prim veriyor. Beraberliğe ise 166 bin euro ödeniyor. Turnuvayı kazanan takım ise 8.9 milyon euro’yu kasasına koyacak.

UEFA torbalar neye göre belirleniyor?

1. Torbada, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Chelsea ve UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Villarreal takımlarının yanı sıra UEFA ülkeler sıralamasında en üst sırada yer alan 6 ülkenin şampiyonları yer alıyor. 2 ile 4. Torbada yer alan takımlar ise UEFA kulüp katsayılarına göre belirlendi.