Şebinkarahisar’ın kaç tane köyü var?
Şebinkarahisar nereden ayrıldı?
Şebinkarahisar Giresun’un bir ilçesidir. 1923 yılında il olmuş, 1933 yılında Giresun vilayetine bağlanmıştır. 1473 yılında Fatih Sultan Mehmet Otlukbeli Savaşı’ndan sonra İstanbul’a dönerken Şebinkarahisar‘a uğramış ve üç gün kaldığı bu şehir devrin vekayinamelerinde Karahisar-ı Şarki adıyla kaydedilmiştir.
Giresun Şebinkarahisar hangi Türk boyundan?
Türkiye tarihinin yerli kaynaklarında adı ilk önce anılanOğuz boyu,muhtemelen Çepnilerdir.1277 yılında Çepni Türkleri,Trabzon Rum İmparatorluğuna karşı denizde parlak bir zafer kazanarak o zamanlar Karadeniz’in en önemli limanı olan Sinop’un Rumların eline geçmesini engellemişlerdir.
Şebinkarahisar neden il oldu?
Eski Sancak Beyliği olan bu şehir, bir zamanlar onun vilayeti idi. Bir şeyler bahane edilerek, zamanın yöneticileri tarafından bu şirin şehir yıllar önce vilayet olmaktan çıkartılarak ilçe yapılmıştı.
Şebinhisar nerede?
Şebinkarahisar, Türkiye’nin kuzeyindeki Karadeniz Bölgesinde bulunan Giresun ilinin yaklaşık 22 bin nüfuslu bir ilçesidir.
Giresun Şebinkarahisar Neyi Meşhur?
Parça ekmeklerle hazırlanan Gelecoş ve Cevizli Şebinkarahisar Helvası da yine bu yöreye özgü. Şebinkarahisar‘ın cevizi ve dutu çok ünlü. Her yıl adına festival düzenlenen Şebin Cevizi Şebinkarahisar kökenli bir tür.
Şebinkarahisar Giresun merkez arası kaç km?
Şebinkarahisar – Giresun arası 108 km. Şebinkarahisar‘dan Giresun İl Merkezine ulaşmak için kullanılan 2200 rakımlı Eğribel geçidi ulaşımı zaman olarak uzatmaktadır.
Giresun Alucra hangi Türk boyundan?
391 de bölgemiz toprakları Orta Asya’dan gelen KOMAN(KIPÇAK)PEÇENEK Türkleri tarafından istila edilmiş ve 60 yıl kadar burada hâkimiyet sürdürmüşlerdir. Burada Bahsedilen Koman (Kıpçak) Türkleri Alucra‘nın şu andaki ismi Kovata olan bölgemize (Koman köyü) yerleşmişlerdir.
Şebinkarahisar kalesini kim yaptı?
Şebinkarahisar Kalesi‘nin kimler tarafından ne zaman yapıldığı belli değildir. Tarihsel kaynaklarda Pers (MÖ 550 – 331), Pontus (MÖ 293 – 65) ve Roma (MÖ 65 – MS 226) hakimiyetinde olan kalenin ilk onarımı, Roma komutanı Pompeyüs tarafından yapılmıştır.
Giresun Şebinkarahisar Sivas arası kaç km?
Sivas Şebinkarahisar Otobüs Bileti
En Ucuz Sefer | – | Sivas – Şebinkarahisar Arası Kaç Km |
---|---|---|
Sivas – Şebinkarahisar Arası Kaç Saat | 3sa 15dk | Günlük Sefer Sayısı |
En Çok Sefer Yapan Firma | Sefer Yapan Firma Sayısı |
Tamzara Yaylası Nerede?
İlçede yer alan başlıca doğal güzellikler arasında Tamzara Yaylası, Çatalgöl Şelalesi ve Çağlayan Şelalesi bulunmaktadır. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Tamzara Yaylası, Şebinkarahisar’da mutlaka gezilmesi gereken doğal yapılar arasında bulunmaktadır.
Giresun Şebinkarahisar arası yol nasıl?
Giresun–Şebinkarahisar yolu 118 km mesafede olup çok virajlı, bozuk ve heyelan tehlikesi sebebiyle son derece sıkıntılıdır.
Giresun Şebinkarahisar nasıl gidilir?
Giresun’dan Şebinkarahisar’a Ulaşım Giresun şehir merkezinden Şebinkarahisar’a ulaşmak isteyenler özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabilir. Yaklaşık 100 kilometre mesafenin bulunduğu iki bölge arasında Giresun-Şebinkarahisar otoyolunu ücretsiz kullanarak bölgeye ulaşabilirsiniz.
Sebinkarahisar nasıl bir yer?
Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Şebinkarahisar, Giresun’a bağlı turistik ilçelerden biridir. Deniz kıyısı olmamasına rağmen tarihi ve doğal yapılarıyla ön plana çıkan bir ilçedir. … İlçede yer alan başlıca eğlence mekanları arasında Şebin Dostlar Birahanesi, Cafes Cafe ve Mert Müzikholl Bar bulunmaktadır.
Giresun Alucra soyu nereden gelir?
Alucra‘nın yerleşim tarihi Hitit’lere kadar uzanmaktadır. İskitler, Kimmerler, Medler, Persler, Romalılar ve Bizans’ lılar bölgede sırasıyla hakimiyet kurmuşlardır. M.S.391 yılında Alucra Orta Asya’dan gelen Kıpçak ve Peçenek Türklerinin istilasına uğramış, bölge 60 yıl kadar Türklerin yönetiminde kalmıştır.
Alucra ismi nereden geliyor?
Otlukbeli Muharebesi’nden sonra da Alucra bölgesi tamamen Osmanlı idaresinde kalmış oldu. Aluç ağacının çok olması dolayısıyla bu dönemde ismini aldığı sanılmaktadır. Başka bir rivayete göre de Fatih Sultan Mehmed, Şebinkarahisar’da iken elini Alucra‘ya uzatarak “el-ücrâ” (ücra yer) diye söylediği rivayet edilir.