Ilgın ismi ne anlama gelir?

Türkiyede Ilgın isimli kaç kişi var?

Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 4.946 tane Ilgın ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 1161 sırada. Yani Türkiye’de her 9,816 kişiden biri Ilgın. İstanbul’da ise toplam 1.121 tane.

Nisa Arapça ne demek?

Nisa ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen Nisa suresinden gelmektedir. Nisa isminin doğrudan anlamı ise kadın demektir.

Ilgar erkek ismi mi?

Ilgar isminin cinsiyeti: Erkek ismi olarak kullanılmaktadır.

Lina ne anlama gelir?

Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.

Ilgın kız mı erkek mi?

Ilgın ismi unisex bir isim olarak kullanılmaktadır.

Ilgın Özel isim mi?

Ilgın hem kız hem de erkek çocukları için kullanılan en güzel isimler arasında bulunuyor. Unisex bir isim olması ile beraber rahatlıkla minik yavrunuz adına bu güzel ismi verebilirsiniz.

Nisa ismi dinen uygun mudur?

Nisa Kur’an’da geçen bir isim olup aynı zamanda Kur’an’da geçen bir surenin adı olma özelliği barındırmaktadır. Fetva ismi ise Kur’an’da geçmez. Fakat her ismin de çocuğa verilmesi hususunda herhangi bir sakınca yoktur.

Nisa Nur isminin anlamı nedir?

Nisanur Arapça kökenli olan ve Türkçede yaygın olarak değerlendirilen en güzel kız isimlerinden biridir. Türkçedeki anlamı ise ‘Aydınlık kadın’ ya da ‘nur yüzlü kadın’ şeklinde ifade edilir. Doğrudan kız çocuklarına hitap eden ve oldukça güzel anlamı bulunan isimler arasındadır.

Ilgar ne ismi?

Ilgar isminin anlamı1. Çok çabuk, hızlı. 2. Hücum, akın.

Ilgar Azeri ne demek?

Ilgar Azeri ne demek? (Osmanlıca – Türkçe Sözlük) : Düşman topraklarına ansızın yapılan hücum, akın.

Lina Kuranda ne anlama geliyor?

Lina, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Haşr suresinin 5. ayetinde geçmektedir. Lina, burada yumuşak hurma ağacı anlamını taşımaktadır.

Lina Türk ismi midir?

Lina ismi Arapça, İrlandaca, Hintçe gibi farklı kökenlere sahiptir. Arapça hurma ağacı fidesi anlamına gelmektedir. Arapça’da mecazi olarak Lina “hassas” veya “narin” anlamına gelir. Yabancı kaynaklara göre ise Lina, Angelina, Evelina, Karolina gibi “-lina” ile biten isimlerin kısa bir şeklidir.

Ilgın Türk ismi mi?

Ilgın kökeni Türkçe olan en güzel isimler arasında yer almaktadır. Özellikle birçok farklı anlamı ile beraber hoş manaları olan isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise Ilgın ismi ‘hafif esen rüzgar’ şeklinde yer aldığı görülmektedir.

Ilgın ismi nereden gelir?

3. “Kaplıca” anlamındaki Germ kelimesi, tek başına Ilgın‘ın adı olarak kullanıldığı gibi çoğunlukla Ab-ı Germ (Ilık Su, Kaplıca) terkibiyle de kullanılmıştır. 4. Yine kaplıcanın varlığı sebebiyle “Ilık su, ılığın” anlamında Ilgın ve Ilgun isimleri de tarihi kaynaklarda ilçeyi tanımlamak üzere kullanılmaktadır.

Ilgın diye isim var mı?

Ilgın kökeni Türkçe olan en güzel isimler arasında yer almaktadır. Özellikle birçok farklı anlamı ile beraber hoş manaları olan isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise Ilgın ismi ‘hafif esen rüzgar’ şeklinde yer aldığı görülmektedir.