Kürtçede Sevi ne demek?

Sevi hangi dil?

Sevi kelimesinin kökeni Türkçedir. Sevi kelimesi daha çok eski yıllarda kullanılmaktadır. Sevi kelimesi aynı zamanda isim olarak geçmekte ve aşk anlamına gelmektedir.

Sevi yapmak ne demek?

Aşırı sevgi ve bağlılık duygusu. Ben gelmedim dava için / Benim işim sevi için. Başka bir kişi ya da varlığa karşı duyulan, cinsel yönü olan ya da olmayan güçlü bir yakınlık ya da bağlılık duygusu. Aşk.

Ahdetmiş ne demek?

kendi kendine söz vermek. kendi kendine söz vermek, ant içmek, yemin etmek.

SEBI ne demek TDK?

Şebi ne demek TDK? ŞEB: f. Gece, karanlık.

Sevi oyunu ne demek?

sevi oyunu ne demek? Genç kızlarla delikanlıların birbirleriyle tanışma, anlaşma, sevişme ve kız kaçırma olaylarını canlandıran halk oyunu. bk. oyun, halk oyunu.

Sevi Bebe kimin?

Kızını yıkamakta zorluk çekince banyo filesini, sünnet olan oğlunu rahat ettirmek için sünnet külodunu yaratan Alirıza Alper ve eşinin kurduğu Sevi Bebe, Amazon.com’un dikkatini çekti. Sitenin Almanya kanadında ürünler satılmaya başlandı, İngiltere için de görüşmeler sürüyor.

Sevi oyunu nedir?

sevi oyunu ne demek? Genç kızlarla delikanlıların birbirleriyle tanışma, anlaşma, sevişme ve kız kaçırma olaylarını canlandıran halk oyunu. bk. oyun, halk oyunu.

Atfetmek ne anlama gelir?

Bir şeye belli bir yön vermek, yönelmesini sağlamak, çevirmek, tevcih etmek.

Ahdet ne demek?

(C.: Ahad) Yağmur yağdıktan sonra yağan yağmur.

Türkçede Şeb ne demek?

Bu kelimenin Türkçe olarak karşılığı ‘gece’ anlamına gelir.

Şebdiz ne demek?

(ﺷﺒﺪﻳﺰ) i. (Fars. şeb “gece” ve dіz “renk” ile şeb-dіz) Karayağız at [Hüsrev-i Pervîz’in meşhur atıdır]: Meydân-ı ârızında tozup tozup gelir hat / Şebdîz-i zülfe benzer tutup tutup yenilmez (Necâtî Bey).

Reflü Yatağı yıkanır mı?

Yıkanır mı? Kılıf sökülüp makinede veya elde yıkanabilir. Süngeri elde yıkayıp dışarıda kurutabilirsiniz.

Sevi Bebe Kiraz Çekirdekli Kemer nasıl kullanılır?

Normal fırında veya mikrodalgada ısıtıldıktan sonra bebeğin beline takılarak kullanılır. Kiraz çekirdekleri ısıyı uzun süre muhafaza eder ve yavaşça dışarı vererek bebeğinizi rahatlatmaya yardımcı olur.

Atfetmek ne demek örnek?

16. yüzyılda literatüre giren atfetmek kelimesi, meydana gelen bir olayın nedenini birisine ya da bir şeye dayandırmak anlamına gelir. Atfetmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? Örnek Cümle: ”Onun bu kadar mutsuz olmasını neye atfediyorsun?”

Atıfet ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan atıfet kelimesi atf sözcüğünden türetilmiştir. ”Atf” yüzünü bir yöne çevirmek, meyletmek anlamına gelirken atıfet, şefkat göstermek, duyarlı olmak ve ilgilenmek demektir. Çevresindeki insanlara karşı merhametli ve ilgili olan kişiler ise Âtıf olarak nitelendirilir.