Tofaş direksiyon kutusu arızası nasıl anlaşılır?

Tofaş Şahin direksiyon kutusu arızası nasıl anlaşılır?

Direksiyon Kutusu Arızası Nasıl Anlaşılır?

  1. Direksiyon Sertleşmesi.
  2. Hidrolik Köpürmesi ve Hidrolik Kaçakları
  3. Direksiyon Çevirme Hareketi Sırasında Gelen Sesler.
  4. Aracın Yolda Gezmesi.
  5. Direksiyonda Meydana Gelen Boşluk.

8 Mar 2021

Tofaş direksiyon kutusu neden bozulur?

Direksiyon kutusu arızaları genellikle yağlama ve bakım eksikliğinden kaynaklanır. Yağlama eksikliği aşırı ısıya ve metalin metale sürtmesine neden olur. Bu nedenle sağa ve sola dönüşlerde yüksek bir sürtünme sesi oluşur.

Direksiyon kutusunda boşluk varsa ne olur?

Boşluğun nedeni  mil eskimesi veya dişli yıpranmasındandır. ‘una ise rot millerinizdeki gevşeklik neden olur. Direksiyon boşluğu kullanıma da bağlı olmaktadır.

Direksiyonda boşluk olduğu nasıl anlaşılır?

Direksiyon boşluğu en basit tabirler, direksiyon sistemindeki aşırı boşluk şu şekilde tanımlanabilir: direksiyon simidi, tekerlekler dönmeden 2,5 ila 4 cm’den fazla döndürülebiliyorsa direksiyon boşluğundan söz edilmektedir.

Direksiyon kutusunun bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Direksiyon kutusu arızası belirtileri

  1. Direksiyonda simidinde oluşan boşluk. Araçların direksiyonunda bulunan 2’şer cm’lik sağ ve sol yönlerdeki boşluk normal kabul edilmektedir. …
  2. Direksiyon çevirirken gelen sesler. …
  3. Direksiyonun sertleşmesi. …
  4. Direksiyon toparlanma sorunu.

Direksiyon pompası arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

Direksiyon Pompası Arızası Belirtileri

  1. Direksiyon Hareketi Sırasında Ses Çıkartması …
  2. Direksiyon Tepkilerinin Yavaşlaması …
  3. Direksiyon Sertleşmesi. …
  4. Araç Çalışması Sırasında Ciyaklama Sesi. …
  5. Arabanın Altında Kırmızı ya da Kahverengi Sıvı Birikmesi.

8 Mar 2021

Direksiyon kutusunun bozulduğu nasıl anlaşılır?

Direksiyon kutusu arızası belirtileri

  • Direksiyonda simidinde oluşan boşluk. Araçların direksiyonunda bulunan 2’şer cm’lik sağ ve sol yönlerdeki boşluk normal kabul edilmektedir. …
  • Direksiyon çevirirken gelen sesler. …
  • Direksiyonun sertleşmesi. …
  • Direksiyon toparlanma sorunu.

Araç direksiyonu neden ağırlaşır?

Direksiyon sertleşmesinin (zor dönmesinin) sebepleri şunlar olabilir; * Ön lastiklerin havası basıncı azalmıştır, lastiğin biri inmiştir – patlamıştır veya lastik basınçları eşit değildir. * Ön düzen ayarı bozuktur. * Direksiyon bağlantı çubukları, levye kolları gibi parçalarda eğilme sıkışma olması.

Rot başında boşluk varsa ne olur?

Genelde kasisler de titreşim ve yıpranmaya bağlı rot başında boşluklar olur. Bu boşluklar oluştuğunda; Tekerlekler direksiyon hareketine geç tepki verir, çukur ve kasislerde ses olur, araç kontrol dışı hareketler yapar, tek yön arızasında bir tarafa kayar ve direksiyonda boşluk hissi oluşur.

Direksiyon kutusu tamir edilmezse ne olur?

Günlük olarak kullandığımız tüm araçlarda zaman zaman ön takım arızaları meydana gelebilir. Bu arızalardan biri de “direksiyon kutusu boşluk arızasıdır.” Direksiyon kutunuzda zamanla aşınmanın vermiş olduğu etki sebebiyle boşluk oluşur. Bozuk yollarda ön takım bozukmuş gibi sesler gelebilir.

Direksiyon kutusu neden ses yapar?

Direksiyon pompasından gelen ses genellikle sert direksiyon kullanımlarından, hatalı yağ kullanımından ve ya direksiyon kutunuzdaki aşınmalardan dolayı bozulur. Bununla ilgili olarak pompanın tamir edilmesinin ardından direksiyon sistemi tamamen kontrol edilerek ürünün daha uzun süre kullanılması hedeflenir.

Direksiyon kutusundan ses gelir mi?

Direksiyon simidinde hissedilen seslerin tamamı direksiyon sisteminden gelmez. Ön takımda oluşan arızalardan bazıları da direksiyondan ses gelmesine neden olabilmektedir. Direksiyondan gelen sesler; Direksiyon Pompası: Zamanla direksiyon pompasından ses gelmesi, özellikle eski model araçlarda kaçınılmazdır.

Direksiyon pompası çekişi etkiler mi?

Hidrolik destekli direksiyon pompaları bilindiği gibi ihtiyaç duyduğu gücü kayış vasıtası ile motordan temin eder. Yani özetle motordan güç çalışıyor. Bu da hem aracın çekişinin düşmesine hem de motorun ihtiyaç duyduğu yakıt oranının artmasına neden olacaktır.

Direksiyon pompası tamir olur mu?

Hidrolik direksiyon kutusu ve hidrolik direksiyon pompası herhangi bir arıza durumunda orijinal parçası tamir edilebilir. Böylece yedek parça aramaktan ve yüksek ücret ödemekten kurtulursunuz. Önerimiz orijinal parçasının tekrar tamir edilmesidir.

Direksiyon mafsalı arızası nasıl anlaşılır?

Öncelikle aracınızı boş bir araziye ya da yolun kenarına çekip bir süre beklemeniz gerekir. Böyle bir sorunun tespiti ilk olarak aracın ön kısmında gelen seslerdir. Her direksiyon hareketinde bu sesler daha da artar. Direksiyon mafsalını değiştirmeniz gerekir.