Tofaş Otomatik jikle nasıl devreye girer?

Tofaş Otomatik jikle nasıl çalışır?

Otomatik jikle motor ısısına dayanır. Jikle valfi egzoz ısısı ile çalışan bir termostat tarafından kontrol edilir. Motor soğukken çalıştırmak için valf kapanır ve motor ısındıkça yavaş yavaş açılır. Otomatik jikledeki elektrik ısıtmalı bobin jikle valfinin kapalı olduğu zamanı kısaltmak için kullanılır.

Tofaş jikle nasıl kullanılır?

Elle kumanda edilen jikle genelde torpidonun üzerinde bir yerdedir. Karbüratörün üzerindeki jikleye tel ile bağlı olup çekip-iterek kumanda edilir. Sürücü motoru çalıştırırken jikleyi kapar. Unutmamanız gereken şey; motor ısındığında jikleyi tekrar itmek!..

Jikle olmazsa ne olur?

jiklenin görevi karbratörden emme manifolduna doğru olan hava akışını kısarak motorda oluşacak vakum ile daha çok yakıt çekilmesini ve dolayısıyla daha çok ısı yayan patlamalar oluşmasını sağlar. motor ısındıktan sonra jikle çekilirse veya çekili unutulursa motor yeterli hava alamayacağı için stop edecektir.

Jikle nasıl çalışır?

Prensipte jikle, karbüratörün hava kelebeğini kapatmak veya iyice kısmak suretiyle karışıma giren hava miktarını azaltırken, yakıtın akışını hızlandırıp zengin karışım elde edilmesini sağlar. Özellikle soğuk havalarda motorun daha kolay çalıştırılmasını sağlar.

Jikle devresi ne demek?

1- Jigle devresi: Soğuk havalarda motorun kolay çalışmasını sağlayan devredir. Zengin karışım meydana getirir. Jigle çekili unutulursa yakıt sarfiyatı artar, motor yüksek devirde çalışır. Egzoz gazının rengi siyah olur.Jigle kelebeği karbüratörün hava girişi kısmındadır.

Karbüratörlü araba nasıl çalıştırılır?

Karbüratörlü araçlarda ise boğulmuş motoru çalıştırmak için gaz pedalının sonuna kadar dip gaz ve uzun süre marşa basılarak çalıştırılır. Araç önce tekleyerek çalışacak sonra ideal rölanti devrine dönecektir. Boğulmuş karbüratörlü araç asla gaz pedalı pompalanarak çalıştırılmaz.

Jikle nedir ne işe yarar?

Hava ve yakıt karışımı ayarını yapmaya yardımcı olan jikle, karbüratörün ağzında yer alır ve gerekli durumlarda içeri giren havayı bloke eder.

Otomatik jikle arızası nasıl anlaşılır?

OTOMATİK JİKLE, SOĞUK MOTORUN YÜKSEK RÖLANTİDE ÇALIŞMASINI DÜZENLEYEN BİR SİSTEMDİR… SABAHLARI MOTOR SOĞUKKEN ÇALIŞTIRDIĞINDA DEVRİN 1200 LERDE ÇALIŞMAYA BAŞLAMASI LAZIM. BİRKAÇ DAKİKA İÇİNDE, MOTOR ISINDIKÇA 800-900 LÜ DEVİRLERE DÜŞÜYORSA, OTOMATİK JİKLE DEVRESİNDE PROBLEM YOK DENİLEBİLİR…

Karbüratör nedir ne işe yarar?

Karbüratör, içten yanmalı motorlarda, motorun silindirlerinde yanacak benzin-hava karışımını sağlayan aygıt.

Rolanti devresi ne demek?

Aracın çalışabileceği minimum devir sayısına rölanti denir. Rölanti devri ayarsız olur ise motor kendini stop eder. Rölanti devrinin ayarı yüksek olursa yakıt fazla sarf edilir. Rölanti devri genellikle fabrika tarafından tespit edilir.

Karbüratörlü araç nasıl çalışır?

Karbüratör basitçe, orta bölümde daralan bir hava borusu ile bu boruya ince birkaç kanalla bağlı bulunan benzin haznesinden oluşur. Hava borusuna boğaz, boğazın daralan bölümüne ise venturi denir. Motora emilen hava fizik kurallarına göre venturiden geçerken hız kazanır ve bu bölümde düşük basınç yaratır.

Araç Boğulursa ne yapmalıyım?

Araç motoru boğulduysa hiç aceleci davranmayın ve sakinleşin. Bujileri kurutabilecek ekipmanınız var ise güzelce kurutun. Bujileri kurutacak ekipman yok ise bir gün boyunca aracı hiç çalıştırmaya çalışmayın. Kendi halinde kurusun ve diğer gün marşa basın.

Jikle devresi nerede bulunur?

1- Jigle devresi: Soğuk havalarda motorun kolay çalışmasını sağlayan devredir. Zengin karışım meydana getirir. Jigle çekili unutulursa yakıt sarfiyatı artar, motor yüksek devirde çalışır. Egzoz gazının rengi siyah olur.Jigle kelebeği karbüratörün hava girişi kısmındadır.

Jigle ne?

JİGLEJİKLE i. (Fr. giclée) Benzinli motorlarda özellikle soğuk havalarda, ilk çalışma ânında yüksek devirle çalışmasını temin için motora fazlaca benzin gitmesini sağlayan düzenek ve buna kumanda eden çubuk.

Karbüratör bozulursa ne olur?

Karbüratörde arıza olduğunda çiğ yakıt atma ve egzoz patlamaları da görülebilir. Bunların nedeni ise hava yakıt karışımının oranından kaynaklıdır. Karışan maddelerin birbirine oransızlığı sonucunda görülür. Ayrıca karbüratörde bir sorunu olan araçlarda, araç hareket etmeye başlayınca devirlenmede zorlanır.