Tödürge gölüne giriliyor mu?
Tödürge Gölü nasıl oluşmuştur?
Tödürge Gölü, Sivas’ta var olan, doğal yolla oluşmuş bir göldür. … Birçok kuş, balık avlamak için bu göle gelmektedir. Gölün yüzölçümü yaklaşık 5 kilometrekare, deniz seviyesinden yüksekliği 1295 metredir. Sivas’ın en büyük gölüdür ve içinde iki ada bulunmaktadır.
Tödürge gölünde hangi balıklar var?
Göç sezonu boyunca aralarında sakarmekenin de bulunduğu tepeli batağan, leylek, angut, kılördek, karaçaylak, deniz kartalı, saz delicesi, kızılbacak ve sumru gibi çeşitli türlerden su kuşları izlenebilir. Gölde 17 çeşit balık yaşamaktadır. Bunlar arasında sazan, inci kefali, kefal ve kaya balığı da bulunur.
Sivas Tödürge arası kaç km?
Sivas´a 58 kilometre mesafedeki göl, yaz-kış ziyaretçilerini ağırlıyor. Yaklaşık 3,5 kilometrekare yüzölçümüyle kentin en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Tödürge´de 2 de ada bulunuyor.
Sivas’ın gölleri nelerdir?
Sivas‘ta bulunan Ağgöl, Karagöl ve Çimenyenice gölleri; yeşil, mavi ve turkuaz renkleriyle görenleri kendilerine hayran bırakıyor. Sivas‘ın Zara ilçesinde bağlı Canova köyü yakınlarında bulunan Karagöl, Ağgöl ve Çimenyenice gölü ilkbahar ayının gelmesiyle birlikte eşsiz güzelliğine kavuştu.
Tödürge Gölü nereye bağlı?
Tödürge, yukarı Kızılırmak Havzası’nda yer alan hafif tuzlu bir göldür. Sivas – Erzurum karayolu üzerinde, Sivas’a 50 km mesafede, Hafik ve Zara ilçeleri arasında yer alır. Yaklaşık 1 km yakınında aynı ismi taşıyan bir köy bulunmaktadır. Tödürge kelimesi, eski Türk boylarından Dodurga’nın değişmiş şeklidir.
Sivas Kızılçan gölü nerede?
Sivas‘ın Zara ilçesine bağlı Canova köyü sınırları içerisinde bulunan Kızılçan Gölü kuraklık nedeniyle tanınmaz hale geldi.
Tödürge Gölü nerede?
Tödürge, yukarı Kızılırmak Havzası’nda yer alan hafif tuzlu bir göldür. Sivas – Erzurum karayolu üzerinde, Sivas’a 50 km mesafede, Hafik ve Zara ilçeleri arasında yer alır. Yaklaşık 1 km yakınında aynı ismi taşıyan bir köy bulunmaktadır. Tödürge kelimesi, eski Türk boylarından Dodurga’nın değişmiş şeklidir.
Sivas’ta kaç tane göl var?
Bunların başlıcaları, Merkez İlçe’deki Bostankaya, Suşehri’ndeki Gölova, Gürün’deki Aygı ve Merkez ilçenin Kozpınar Köyü’ndeki Acıgöl’dür. Hafik Gölleri: Hafik yöresinde serpilmiş büyüklü küçüklü bir çok göl vardır.
Sivasta GOL VAR MI?
Gökpınar Gölü – Sivas. Gökpınar Gölü tabii güzelliği bakımından Gürün’ün olduğu kadar ülkemizin de nadide yerlerinden biridir. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktadır. Suyu tatlı, berrak ve temizdir.
Sivas’ta kaç tane baraj var?
Sivas ilinde bulunan 17 adet baraj haritada gösteriliyor, sayfa 1.
Sivasta orman var mı?
Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci vilayeti olan Sivas’ta 405 bin 281 Hektar ile Sivas, ülkemizde en fazla orman varlığına sahip 20. il konumunda bulunuyor.
Sivas 4 Eylül Barajı kaç yılında yapıldı?
4 Eylül Barajı, Sivas‘ta, Mısmıl Çayı üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1996-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 4.200.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 65,00 m, normal su kotunda göl hacmi 85,05 hm³, normal su kotunda göl alanı 5,60 km²’dir.
Sivas Altınoluk barajı kaç km?
Altınoluk Barajı bağlı olduğu Sivas iline 37 kilometre mesafe uzaklıktadır.
Sivasta hangi dağlar var?
Yıldızeli’nde 2.537 m yükseltili Yıldız Dağı ile başlamaktadır. Doğuya doğru Asmalı Dağı (2.406), Tekeli Dağı ( 2.621 m ), Köse Dağı ( 3.050 m ) ve Kızıldağ ( 3.015 m ) ile süren bu dağlara kimi kaynaklarda Kızılırmak Yayı Dağları, kimilerinde de Yeşilırmak Yayı Dağları denir.
Sivas Doğal Güzellikleri Nelerdir?
Sivas Doğal Güzellikleri
- Kızılırmak. Kızılırmak. …
- Sızır Şelalesi. Sızır Şelalesi. …
- Şuğul Vadisi. Şuğul Vadisi. …
- Gürün Gökpınar Gölü Gürün Gökpınar Gölü …
- Tödürge Gölü Tödürge Gölü …
- Hafik Gölü Hafik Gölü …
- Eğriçimen Yaylası Eğriçimen Yaylası …
- Kangal Balıklı Kaplıcaları Kangal Balıklı Kaplıcaları