Şirket kuruluş belgesi nereden alınır?

Şirket belgesi nasıl alınır?

Şahıs şirketi kurmak için gerekli belgeler şunlardır;

  1. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  2. İkametgâh.
  3. Vesikalık Fotoğraf.
  4. İş yerinin adresini gösteren kira kontratı ya da iş yeri sizin üzerinizeyse tapu.
  5. Şirket kurma işlemleri için mali müşavire verilen vekalet.
  6. Şahıs şirketi kuruluş formu.
  7. İmza beyannamesi.

Şirket kuruluşu nereden yapilir?

Şahıs şirketi kurma işlemleri için gidilmesi gereken adres, vergi dairesidir. Kuruluş için istenen belgeleri toplayarak vergi dairesine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz. Bu işlemi sizin için, adına vekaletname düzenlenen bir muhasebeci ya da mali müşavir de yapabilir.

Şirket kurmak için kaç para lazım?

Şirket kurma işlemleri ortalama iki üç günde tamamlanır. Sermaye büyüklüğünün şirketin hayatını devam ettirebilmesi için yeterli gelir sağlayıncaya kadar geçen süre içinde nakit ihtiyacını karşılayacak kadar olması beklenir. Limited şirket için minimum sermaye 10.000 TL anonim şirket için de 50.000 TL’dir.

Şirket kuruluş işlemleri nasıl yapılır?

Şirket kuruluş aşamasında yaptırmanız gereken iki tescil işlemi var: ilgili Ticaret Odası’na kayıt yaptırmak ve ilgili Vergi Dairesinden mükellefiyet açtırmak.

  1. Şirket türünün belirlenmesi,
  2. Şirket adresinin belirlenmesi,
  3. Şirket ana sözleşmesinin hazırlanması. …
  4. Şirket ana sözleşmesinin MERSİS’e girilerek onaylatılması,

Şirket temsil yetki belgesi nasıl alınır?

Tüzel Kişilerin yetkililerini, temsil şeklini gösterir belgedir. Türk Ticaret Kanunu’nun 35/2.Maddesine Göre Düzenlenen Yetki Belgesi; Antalya Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne hitaben yazılan dilekçede, “Şirket yetkilisini gösterir yetki belgesi talep ediyorum” ifadesinin bulunması yeterlidir. Dilekçe ile talep edilir.

Sermayesiz şirket kurulur mu?

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülürken yapılan bir ekleme ile Türk iş ve hukuk dünyasında sermayesiz sermaye şirketi kurmak mümkün hale geldi.

Şirket kuruluş işlemlerini kim yapar?

Limited şirketlerde ve kooperatiflerde bu işlem şirketin merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret sicili müdürlüğünde gerçekleştirilir. Diğer şirketler açısından ise şirketin merkezinin bulunduğu yerdeki ticaret sicili müdürlüğüne veya herhangi bir notere başvurulması mümkündür.

Türkiyede şirket nasıl kurulur?

Türkiye’de şirket kuruluş işlemlerinin, gerekli belgelerin ilgili ticaret sicili müdürlüğüne sunulması halinde, bir saat içerisinde tamamlanması mümkündür. Türkiye’de şirket kuruluşu harçtan muaftır. Yabancı gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye’de şirket kurması, yerli yatırımcılarla aynı kurallara tabidir.

1 kişi şirket kurabilir mi?

6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu’nda ise limited şirket kurucuları için asgari bir sayı öngörülmemiştir. Dolayısıyla, yeni TTK’ya göre, limited şirketler, tek kişi -gerçek veya tüzel- tarafından da kurulabilecektir. Bir başka deyişle, yeni TTK tek ortaklı limited şirkete izin vermektedir.

18 Yaş Altı Şahıs şirket kurabilir mi?

Kısaca, 29 yaşını doldurmamış olmalısınız. 4– Anonim veya limited şirket gibi tüzel kişilik olarak değil, bizzat kendiniz gerçek kişi olarak vergi mükellefi olmalısınız. 🏢Yani şirketinizi şahıs şirketi olarak açmanız gerek.

Şirketlerin kuruluş aşamaları nelerdir?

Limited şirket de olduğu gibi, anonim şirketlerin kuruluşu ile ilgili de 3 aşama bulunmaktadır.

  • ANA SÖZLEŞME’NİN HAZIRLANMASI.
  • TİCARET ODASI’NA BAŞVURU VE TESCIL İŞLEMLERİ
  • VERGİ DAİRESİ’NE BAŞVURU VE VERGİ LEVHASI’NIN ALINMASI AŞAMASI.

Şirket kuruluşu nasıl yapılır 2021?

2021 Yılında Limited Şirket Kurma Maliyeti

  1. Kesinleşmiş sermaye: 10000TL.
  2. Kira: 1000 – 2000TL.
  3. Noter kuruluş vekalet ücreti: 200 TL.
  4. Noterden imza sirküleri (2 adet): 300TL.
  5. Mali müşavir vekalet ücreti: 200 TL.
  6. Ticaret Odası masrafları: 1300TL.
  7. Mali müşavire ödenecek İstanbul için belirlenen kuruluş hizmet bedeli: 788 TL.

Temsil yetki belgesi nereden alınır?

İlgili ilçe belediyesine başvurularak alınır.

Temsil yetki belgesi nedir?

Temsil yetkisi kanundan veya temsil olunanın iradesinden doğmaktadır. … İradeden kaynaklı temsil yetkisi tek taraflı bir beyanla verilmekte olup bu yetkinin verilmesi sebepten soyut bir işlemdir. Temsilci kişiye borç yüklemediğinden ötürü kanunu temsilcinin izin veya icazetini almaya gerek yoktur.

Tek kişilik limited şirket kurulabilir mi?

6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu’nda ise limited şirket kurucuları için asgari bir sayı öngörülmemiştir. Dolayısıyla, yeni TTK’ya göre, limited şirketler, tek kişi -gerçek veya tüzel- tarafından da kurulabilecektir. Bir başka deyişle, yeni TTK tek ortaklı limited şirkete izin vermektedir.