Afyonkarahisar Sultandağı Meyve Suyu Tesisi hangisi?

Sultandağı Hangi Meyve Suyu Fabrikası?

Gazlı – Gazsız İçecek Üretimi ve Dağıtımı kategorisine ait olan ve Sultandağı lokasyonunda yer alan MORELLO MEYVE SULARI – GOLDEN MEYVE SUYU VE GIDA SAN.A.Ş.

Afyonda hangi meyve suyu fabrikasi var?

Fabrika Müdürü ve Gıda Mühendisi Barış Aydel ise; “Dinar’da Türkiye nin en büyük meyve suyu fabrikasını kuruyoruz. Üretimlerimiz organik olarak konsantre meyve suyu ve Meyve suyu püre konsantreleri üreteceğiz. Fabrikamızı 15 bin metrekare kapalı alan olarak hedefliyoruz.

Sultandağı nasıl bir yer?

Sultandağı yerleşim olarak Ege bölgesi ile İç Anadolu Bölgesinin kesişim noktasına yakın bir alandadır. Özgün yeri, Göller Bölgesi olarak da adlandırılan alanın kuzeyinde Eber – Akşehir Gölleri ile Batı Torosların İç Anadolu’daki uzantısı olan Sultandağı‘nın eteklerinde yer almaktadır.

En iyi Vişne hangi ilimizde yetişir?

Vişne en çok Denizli, Bayburt, Kütahya ve Afyonkarahisar, Manisa illerinde yetiştirilir.

Sultandağının Neyi Meşhur?

Meyve bahçeleriyle ünlü ilçenin sınırları içerisine giren Eber ve Akşehir Gölleri, Taşköprü, Çiğdem Düzü, Asmalı gibi mesire yerleri, Sahipata Kervansarayı ve Hamamı, Laleli Çeşmesi, Buzluk Mağarası, Dort Deresi ve manastır başlıca gezip görülebilecek yerlerdir.

Sultandağı ismi nereden gelir?

Tarihi itibariyle bölge İshaklı olarak adlandırılmaktadır. Büyük Selçuklu Komutanlarından Sahip Ata Paşanın bu bölgeye kervansaray yaptırmasından dolayı, bu isimle de bölge özdeşleşmiştir.

Türkiye’de en iyi vişne nerede?

Vişnenin ülkemizde en çok yetiştirildiği bölge Ege Bölgesidir. Ege Bölgesinin Anadolu’ya daha yakın olan illerinde üretildiği bilinmektedir. İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde de vişne yetiştiriciliği yaygındır. Ilıman iklime sahip ortamlarda yetiştirilmeye uygundur.

Vişne hangi ilde meşhur?

Vişne neredeyse Doğu Anadolu Bölgesi hariç her bölgede yetişmektedir. Başta Ege Bölgesi olmak üzere İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde de vişne yoğun olarak yetişmektedir. Yağış miktarının yoğun olduğu yerleri seven vişne meyvesi Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli ve Bayburt illerinde yetişir.

Erenler Dağı volkanik mi?

Erenler Dağı, Üst Miosen-Alt Pliosen volkanizması sonucunda oluşmuş volkanik bir dağdır. Dağın ana litolojisini çevresindeki Mesozoik araziyi örten Üst Miosen-Alt Pliosen yaşlı tüf, ignimbirit, aglomera, andezit, dasit, traki-andezit ve trakitlerden oluşturur.

En iyi vişne hangi ilimizde yetişir?

Vişne en çok Denizli, Bayburt, Kütahya ve Afyonkarahisar, Manisa illerinde yetiştirilir.

Vişnenin anavatanı neresi?

Birçok kaynakta vişnenin muhtemel anavatanı olarak Hazar Denizi ile Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölge kabul edilmektedir. Vişnenin botanikteki latince adı olan P. cerasus bugünkü Giresun’un eski adı olan Kerasus’tan gelmektedir.

Vişne hangi ülkenin?

Anayurdu Anadolu ve Balkanlar olan vişne, 5–7 m kadar boylanabilir; 4 yaşındayken meyve vermeye başlar ve 40-50 yıl yaşar. Vişne, yuvarlak taçlı ve kiraza göre daha çalımsı görünüşlüdür. Gövdesi kırmızımtırak gri benekli, donuk ya da parlak renklidir.

Takkeli dağ volkanik mı?

Takkeli Dağ Kitap Açıklaması Bu kesimde Takkeli Dağ ve Büyük Gevele Konya Şehri’nin batısındaki silüetini oluşturan volkanik tepelerdir. Sahip olduğu doğal ve tarihi özellikler bakımından dikkat çeker.

Konyanın güneyi neresi?

Konya ili; Anadolu Yarımadası’nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde,şehrin kendi adıyla anılan Konya bölümünde yer almaktadır. Konya’nın doğusunda Niğde, güneyinde İçel ve Antalya, batısında Isparta ve Afyonkarahisar, kuzeybatısında Eskişehir, kuzeyinde de Ankara illeri yer almaktadır.

Vişne hangi ilin?

Vişne en çok Denizli, Bayburt, Kütahya ve Afyonkarahisar, Manisa illerinde yetiştirilir.