Aile içi şiddete maruz kalanlar ne yapmalı?

Kocası tarafından darp edilen kadın ne yapmalı?

Şiddete uğradığınızda, size en yakın karakola, jandarma komutanlığına, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne, cumhuriyet başsavcılığına, kaymakamlığa/valiliğe, aile mahkemesine, belediyelere ve kadın örgütlerine başvurabilirsiniz.

Aile içi şiddeti nereye şikayet edebilirim?

Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183’ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve kadın konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aile içi şiddet gören kadınlar ne yapmalı?

Polis bunu yasal olarak yapmak zorunda. Bu işlem yapılmadığında şikâyet edilmeli. Bunun yanı sıra şiddete uğrayan kadın Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine başvurabilir. Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı’na başvurabilir.

Aile içi şiddeti önlemek için ne yapılabilir?

ALO 183 ücretsiz bir danışma hattıdır. Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat herhangi bir telefondan 183 numarasını çevirerek aile içi şiddeti durdurmak için gerekli destek ve korumaya nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

Kocası döven kadın ne yapmalı?

Şiddete maruz kalan bir kadın bu durumu yaşadığında ilk olarak polis veya jandarmaya başvurmalı….ALO 183 dışında acil durumlarda arayabileceğiniz telefon hatları şunlardır:

  1. ALO 155 Polis İmdat,
  2. ALO 156 Jandarma İmdat.
  3. 112 ACİL.
  4. Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı- 0212 656 96 96.

Kadina darp cezası ne kadar?

(1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

183 arayınca ne oluyor?

Alo 183 kadın, çocuk ve sosyal hizmetler danışma hattıdır. Özellikle şiddet ve istismara uğrayan kişilerin, yönlendirilmesi gereken ilk ve en önemli yer olarak öne çıkar.

Çocuğunu döven anne nereye şikayet edilir?

Şiddetin bulunduğunuz aile içinde işlenmesi yahut tarafınıza yönelik işlenmesi durumunda da 155’i arayabilirsiniz.

Kocası tarafından dövülen kadın ne yapmalı Diyanet?

“VURURSA SUÇLAYICI KONUŞMA, ORADAN UZAKLAŞ Akşam mesela sevdiği şeyleri yaptınız, çayın yanında sakince konuşun.” ‘Şiddet gördüğümde ne yapmam gerekir’ diye soran kadına ise “Vurursa tepki vermeyin, oradan uzaklaşın. Odanıza çekilin. ‘Nasıl istiyorsan öyle yapayım’ diye olayı örtmeye çalışın, ama uygun zamanda açın.

Kadına şiddeti nasıl önleyebiliriz kısaca?

Kadın istihdamının özendirilmesi, – İstihdam garantili “Kadın Beceri Kursları”nın yaygınlaştırılması, – Kadınların örgütlenmelerinin önünün açılması, – Kadın örgütlerinin mücadelesi, med-ya desteği ve toplumsal duyarlılık gerekiyor.

Kadına vurmanın cezası nedir?

Kadına Şiddetin Cezası Nedir 2021 Alınan tedbir kararları en fazla 6 aylık olur. Yapılan başvuralar neticesinde hakimin gerekli gördüğü takdirde bu süre uzatılabilir. Bunlara karşın şiddet eylemini gerçekleştiren kişi hakim kararına aykırı davranışlarda bulunursa hakim, kişiye 3 – 10 gün arası hapis cezası verebilir.

Basit Darpin cezası nedir?

Mağdurun şikayet etmesi halinde dört aydan bir yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası verilir. Birine tokat veya yumruk atmak basit yaralama suçunu oluşturur. Kasten adam yaralamanın cezası, basit tıbbi müdahale ile zarar giderilemezse bir yıldan üç yıla kadar hapistir.

Darp sonucu para cezası ne kadar?

Buna göre, basit yaralama için 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası öngörülmüştür. Hakim seçenek yaptırımlardan adli para cezası veya hapis cezasından birini seçecektir. Adli para cezası uygulamada genel olarak hapis cezasının her bir günü için 20 TL üzerinden tayin edilmektedir.

Şiddet gören çocuk nereyi aramalı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Çocuğuna bakmayan aile nereye şikayet edilir?

Çocuk Koruma Kanunu’na göre, adli, idari merciler, kolluk görevlileri, sağlık ve eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, korunma ihtiyacı olan çocuğu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bildirmekle yükümlüdür.