Aile soy ağacında kimler olur?

Soyumun nereden geldiğini nasıl öğrenebilirim?

SOYAĞACI NASIL SORGULANIR? Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.

Atalarımızı nasıl buluruz?

Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800’lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.

Aile soy ağacı nasıl yapılıyor?

kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alınabilecek.

Soy ağacı sıralaması nasıl yapılır?

Soy ağacında genellikle genç ve yeni nesil en altta, en eski atalar ise üst sıralarda yer alır. Bu tip soy ağaçları alttan yukarıya doğru daralarak gider. Eğer en yaşlı bireyi en alta koyar ve yukarıya doğru yeni bireyleri yerleştirirseniz, bu kez de alttan üste doğru genişleyen bir soy ağacınız olacaktır.

Soyumun nerden geldiğini nasıl anlarım?

E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Soy ağacı daha eskiye nasıl gidilir?

Daha önceye gidebilirler, bunun için de tapu kayıtlarına girmeleri gerekiyor. Çünkü Osmanlı tapu kayıtları ortalama 1850’lerden itibaren tutulmuştur. Dolayısıyla bu vesileyle iki kuşak daha önceki büyüklerini ortaya koyma imkanları doğuyor. Bunun için de tapu kurumlarına müracaat edecekler.

Soyağacında daha eskiye nasıl gidilir?

Daha önceye gidebilirler, bunun için de tapu kayıtlarına girmeleri gerekiyor. Çünkü Osmanlı tapu kayıtları ortalama 1850’lerden itibaren tutulmuştur. Dolayısıyla bu vesileyle iki kuşak daha önceki büyüklerini ortaya koyma imkanları doğuyor. Bunun için de tapu kurumlarına müracaat edecekler.

Yeni soy ağacı nasıl yapılır?

e-Devletten soyağacı oluşturmak için “www.turkiye.gov.tr” adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli doğrulama araçları kullanılarak kimlik doğrulandıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/soy ağacı oluşturma” hizmeti seçilerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Detaylı soy ağacı nasıl bulunur?

İlk olarak T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresine giriş yapın. Ana sayfada arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini ” seçin. İşlemin tamamlanmasının ardından soyağacınıza ait elektronik belgeyi görebilirsiniz.

Soy ağacında en üstte kim olur?

Soy ağacında kişinin ataları yer alır. Kişinin bir üst nesli yani anne-babası, onun üstünde yer alan dede-ninesi, bunun üstünde yer alan büyük nine- büyük dedesi bulunur. Üst soy bu şekilde yer alırken varsa alt soyu da görünür yani kendi çocukları ve torunları da “alt soy” şeklinde çizelgede yerlerini alırlar.

Soyağacı kaç kişiden oluşur?

Ağaç 80 nesil içerir ve 2 milyon kişiyi kapsar. Bu ağacın 450 dalı ile ilgili uluslararası bir girişim 1998’de faaliyete başlamıştır, amacı bu soyağacını yeniden çizip onu yenilemektir. En son bulgular 2009’da Konfüçyüs Soybilim derleme komitesi tarafından, Çin düşünürünün 2560. doğum günü anısına yayımlanmıştır.

Soyum hangi ırka dayanıyor E-Devlet?

TC. kimlik numarası ile EDevlete giren vatandaşlar, soyağacını öğrenmek için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Hangi soydan geliyorum E-Devlet?

kimlik numarası ve eDevlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alınabilecek.

Soy ağacı kaç yılına kadar gösteriyor?

1800’LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLİR Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.

Soy ağacı neden 1800 lere kadar?

E-Devlet’in bunu yapamama sebebi, ilk nüfus sayımının 1904 yılında yapılmasından kaynaklanıyor. 1904 yılında yapılan sayımla birlikte ülkemizin soyağacında 1800‘lü yıllara kadar gidildi. Bunun sebebi, 1904’te yaşayan 80-90 yaşındaki insanların yaşını belirtmesi veya anne ve babasını tanımasından kaynaklanıyor.