Alibaba dan araba nasıl alınır?

Yurtdışından kaç yaşında araba getirebilirim?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye’ye getirebilir.

Gümrükten araç alımı nasıl olur?

Gümrükte hurda pozisyonunda 500TL’lik araç da var, üst segment çok düşük km değerine sahip milyon liranın üstünde araçlar da var. Bu araçlara E-ihale sitesine girip, İhale İşlemleri/Güncel İhaleler/Güncel Araç adımlarını takip ederek erişebilirsiniz.

Türk vatandaşı Bulgaristandan araba alabilir mi?

Yurtdışında yerleşik olmak yeterlidir. Yani son 12 ay içinde 185 günden az olmamak koşulu ile Bulgaristan‘da yaşayanlar araç getirebilir. Geçici ithalat hükümleri çerçevesinde turistik kolaylıklar kapsamında kişisel kullanıma mahsus sadece bir adet yabancı plakalı araç Türkiye‘ye getirilebilir.

Gürcistandan nasıl araba satın alınır?

Gürcistan veya yurt dışından araba almak veya getirmek için 185 gün kuralı ile ilgili şunu bilmeniz gerekiyor. Yurt dışından 185 gün kaldıktan sonra 2 yıl Türkiye’de arabanızı getirip kullanabilirsiniz. Daha sonra tekrar yurt dışından 185 ikamet edip sonra tekrar 2 yıl bu aracı kullanabilirsiniz.

Araç gümrük vergisi ne kadar?

Cevap: Aracın motor hacmine göre değişen oranda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve aracın CIF Değeri (Navlun ve sigorta bedeli dahil kıymeti) ve ÖTV Toplamının % 18’i oranında Katma Değer Vergisi (KDV) aracın serbest dolaşıma girişi sırasında gümrük idarelerince tahsil edilir.

Yurtdışından gelen araba kaç yıl kalabilir?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Maksimum 2 yıl kalabilen yabancı plakalı araçların uyması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Gümrükten araç ihalesine nasıl girilir?

Gümrük idaresince düzenlenen e-ihaleye katılabilmek için öncelikle sistem üzerinden üyeliğinizi gerçekleştirmeniz gerekir. Üyelik ücretsizdir. Gerçek kişiler ve tüzel kişiler için üye olma prosedürleri farklıdır. Gerçek kişilerin www.eihale.gov.tr sayfası üzerinden “Üye Ol” bölümünden kayıt yaptırması yeterlidir.

Gümrükten çıkma araç alınır mı?

Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

MA plakalı araç nasıl alınır?

MA MZ plakaya sahip olan kişi, mutlaka o aracın sahibi olmak zorundadır. Yani, aracı kullanan kişi kim ise ruhsatta da onun ismi yazmalıdır. Bununla birlikte, devlet tarafından belirlenen ve aracın değeri kadar olan miktardaki teminatı, Turing kurumuna ödemesi gerekmektedir.

Bulgar plakalı araç Türkiye’de ne kadar kalabilir?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Maksimum 2 yıl kalabilen yabancı plakalı araçların uyması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

TC vatandaşı Gürcistan’dan araba alabilir mi?

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre eğer 185 gün yurtdışında ikame eden bir Türk vatandaşı iseniz yanınızda kendi aracınızı getirebiliyor ve 2 yıl süresince kullanabiliyorsunuz. Buna da geçici ithalat denmekte çünkü iki yıl sonunda o aracı yurt dışına çıkartmanız gerekiyor.

Gürcistandan araba alınabilir mi?

Yurtdışında (Türkiye dışında) yerleşik Türk ve yabancı uyruklu kişiler, yabancı plakalı (yurtdışında yerleşik gerçek veya tüzel kişi adına kayıtlı veya ait olan) araba getirebilir.

Yabancı plakalı araç Türkiye’de ne kadar kalabilir 2021?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır.

Araç gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

*Araçlarda KDV hesaplaması, ÖTV’li bedel üzerinden yapılır. Örneğin silindir hacmi 1500 cm³, vergisiz satış bedeli ise 100.000 TL olan bir aracın (ÖTV’si %45) ÖTV’li satış bedeli 145.000 TL, KDV dâhil yani satış bedeli ise (145.000 TL *%18 = 26.100 TL ) 145.000 + 26.100 TL = 171.100 TL olur.

Yurt dışından gelen aracı kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.