Büyük sazan yakalamak için ne yapmalı?

Sazan kaç metrede avlanır?

Yasal av mevsimi yaz ortalarında başladığından Sazanı senenin ilk avında derinlerde buluruz. Avlağı teşkil eden suyun ortalama derinliğine göre 6-15 metre arası derinlikler tercih edilmelidir. Yani derinlik ortalaması yüksek bir suda sazan 10-15 metre, daha sığ sularda 6-10 metre aralığındaki kıyı şeridinde bulunur.

Sazan balığı en çok neye gelir?

Sazan balığı için kullanılan yemler şunlardır. Solucan, hamur, haşlanmış mısır, düdük makarna (Az haşlanmış), mısır unu, un, şeker, vanilya ve diğer kokular, peynir suyu, balık unu, ayçicek yağı, ayçiçeği küspesi, mısır küspesi, kuru üzüm, civciv yemi, yumurta, soya unu, kedi köpek maması gibi.

Soğuk havada sazan nasıl avlanır?

Soğuk günlerde uyuşuk halde olan sazan kendini güvenli hissedeceği ağaç kökleri ve sazlık diplerinde lokalize olmayı tercih edecektir. Bu alanlarda ısı biraz daha yüksektir. Adaların değişkenlik gösteren derin kıyıları mevcuttur. Bu bölgelerin ısısı daha yüksek seyrettiği için sazan için ideal bölgeler haline gelir.

Sazan balığı tutmak için kaç numara iğne kullanılır?

Sağlam ve avcı iğne istiyorsan OWNER, SESAME, HAYABUSA marka japon iğnelerini tavsiye ederim. 1/0 veya 2/0 numara olanları idealdir.

Sazan balığı hangi havada avlanır?

Hava basıncının düşük olduğu yoğun alçak bulutları ile kaplı bir gökyüzü, yağmur ve kötü hava koşulları ”alçak basınç” belirtileridir. Bu durumlarda sazanların iştahlarının açıldığı ve avlanmanın daha verimli olduğu zamanlardır.

Sazan balığı nerede bulunur?

Türkiye’nin Akdeniz ve Güneydogu bölgesi haricinde her yerinde bulunur. Ancak, Akdeniz Bölgesinin en önemli akarsularından olan Göksu Irmağı’nda bol miktarda sazan yaşamakta ve ağırlıkları 10-12 kilograma ulaşabilmektedir.

Balık neyin kokusuna gelir?

Balıklar insandan kat kat fazla koku alır. Ter kokusu gibi bize kötü gelen kokular aslında balıklar için çoğu zaman çekici kokulardır.

Sazan balığının en çok sevdiği yem nedir?

Boili: Sazanın en çok sevdiği yem arasında yer almaktadır.

Kışın sazan balığı nasıl tutulur?

Özellikle kış avlarında kurt ve solucan kullanımı büyük sazan yakalama şansını arttırır. Canlı kurt ve solucanın su altındaki hareketi balığın dikkatini çeker, tanıdığı doğal yem olduğu için şüphe duymadan yeme saldırır.

Sazan balığı kış uykusuna yatar mı?

Her ısıdaki suya uyum sağlar. 3-30 °C arasındaki sularda rastlanır. Aşırı soğuklarda toplu halde çamura gömülerek kış uykusuna yatarlar. Kışın ölmeden donabilirler. Su akıntısına karşı yüzebilirler.

Hangi balık için kaç numara iğne?

İnce iğneler ufak balıklar için, kalın iğneler ise büyük balıklar için kullanılır. İnce seri iğneler 1 numaradan başlar 16 (bazı serilerde 22 hatta 32) ya kadar gider ve NUMARA BÜYÜDÜKÇE İĞNE KÜÇÜLÜR, 16 en küçüktür. 10 numaradan sonra genelde sinek iğne diye anılırlar.

Yağmurlu havada sazan tutulur mu?

Hava basıncının düşük olduğu yoğun alçak bulutları ile kaplı bir gökyüzü, yağmur ve kötü hava koşulları ”alçak basınç” belirtileridir. Bu durumlarda sazanların iştahlarının açıldığı ve avlanmanın daha verimli olduğu zamanlardır.

Sazan hangi ayda yenir?

Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır. Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir.

Sazan balığı kilosu ne kadar?

Yaklaşık 6 kilo gelen sazan balığının kilosu 25 lira, bir balık 150 lira. Balık av sezonunun açılmasına kısa bir süre kala balık severler, damak tatlarını gidermek için Bolu’nun birçok bölgesindeki göllerde. Beslenen ve yetişen sazan balıklarıyla bu hasretlerini gidermeye çalışıyorlar.

Sazan oltaya neden gelmez?

Suyun otlu, yosunlu ve kamışlık bölgeleri özellikle sabahın ilk ışıklarına yakın karanlık dönemlerde sudaki oksijeni alarak karbondioksit verdiklerinden ortaya garip bir durum çıkar ve oltaya vurma konusunda isteksiz olan sazan aslında belirli oranda oksijen sıkıntısı çeken bir sazan da olabilir.