Denizcilik lisesinde hangi bölümler var?

Lisede Denizcilik alanı nedir?

Denizcilik alanı; Güverte İşletme (Vardiya Zabitliği), Gemi Makineleri İşletme (Makine Zabitliği), Gemi Elektroniği ve Haberleşme (Elektroteknik Zabitliği), Balıkçılık ve Su Ürünleri üretimi (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı ve Su Ürünleri Teknisyeni) yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Denizcilik Lisesinden mezun olanlar ne is yapar?

Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümünden mezun olan kişiler çeşitli limanlarda, lojistik firmalar, gemi yapım şirketlerinde rahatlıkla iş bulabilirler. Aynı zamanda denizcilik işletmeleri yönetimi mezunu olanlar Ulaştırma bakanlığı ve deniz taşımacılığı firmalarında da çalışabilirler.

Denizcilik lisesi kaç yıl?

OKULDA VERİLEN EĞİTİM VE SONRASI : Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi Anadolu statüsünde eğitim veren 4 yıllık bir Denizcilik Meslek Lisesi‘dir. Denizcilik, meslek eğitiminde bir alan olup bu alanın içinde değişik dallar vardır. Okulumuzda bu dallardan sadece Gemi Yönetimi dalında eğitim verilmektedir.

Denizcilik Lisesi ne işe yarar?

Denizcilik alanındaki tematik eğitim kurumlarından olan ve merkezi sınavla öğrenci kabul eden lise, donanımıyla, öğrencilerine bir gemide karşılacakları tüm ortamları okulda yaşatıyor. Lise, öğrencilerini mezun olduktan sonra hemen işe başlayabilecek şekilde yetiştiriyor.

Denizcilik sayısal mı?

Eşit ağırlık puanına göre öğrenci kabul eden bu bölüm 4 yıllık bir programdır. 4 yıllık yani 8 yarıyıllık eğitim boyunca öğrencilere hem yönetim olarak hem de gemi faaliyetleri olarak çeşitli eğitimler verilir.

Denizcilik lise mezunu kaptan olabilir mi?

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı’nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.

Gemide çalışanlar ne kadar maaş alıyor?

2022 Gemici Maaşları Gemici maaşı ortalama aylık 8220,25 _TL’dir. En düşük Gemici maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 12187,5 _TL’dir.

Denizcilik Lisesi var mı?

İSTANBUL’DAKİ DENİZCİLİK MESLEK LİSELERİ Beşiktaş’ta Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi, Beykoz’da Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Pendik Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, Üsküdar’da Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Meslek Lisesi, Tuzla’da Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi.

Denizcilik Okuluna nasıl girilir?

TEOG Sınavındaki YEP(Yerleştirmeye esas puan)´e göre 9.sınıfa Merkezi Sistemle ALANSIZ öğrenci alınmaktadır. Alana geçiş işlemleri 9.SINIFIN SONUNDA öğrencinin Yerleştirme puanı, 9.sınıfın yıl sonu Başarı Puanı ile Alana geçiş koşulları(mülakat ve Beden Yeterliliği)dikkate alınarak yapılmaktadır..

Deniz ulaştırma ve işletme sayısal mı?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü 4 yıllık bir lisans programıdır. SAY yerleştirme puanıyla öğrenci kabul etmektedir.

Denizcilik okumak için ne gerekli?

Maddelere ayırmak gerekirse:

  • 16 yaşından büyük olmak.
  • En az ilkokul diplomasına sahip olmak.
  • Yetkilendirilmiş bir eğitim kurumu veya kurstan “Gemici Eğitimi” almak.
  • Ya da en az ilkokul mezunu olanlar 9 ay, 4 yıllık fakülte mezunu olanlar en az 4 ayını faal bir gemide güverte eri olarak çalıştığını belgelemek.

Gemi Kaptanı olmak için lisede hangi bölüm okunur?

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliğini okuyup kaptan olan kişiler deniz taşıtlarında kaptanlık mesleklerini icra edebilirler.

Gemi adamı kaptan olabilir mi?

Gemi adamları güverte ve makine bölümünde çalışanlar olarak iki bölüme ayrılırlar. Güverte bölümünde çalışan gemi adamları, Kaptan, Birinci zabit, Vardiya zabiti, Gemiciler, Güverte lostromosudur.

Gemi adamı ne kadar kazanıyor?

Bilinen ortalama bir kamarot maaşı, 4.290 TL, bilinen en yüksek kamarot maaşı, 6.000 TL, bilinen en düşük kamarot maaşı ise 2.600 TL olarak günümüzde sıralanmıştır.

Gemide Güverteci ne kadar maaş alır?

Güverte görevlileri ve dümenciler, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.275 ile ₺2.355 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.498 ile ₺2.544 arasındadır.