Doğal Hayatı Koruma Vakfı amacı nedir?
WWF görevi nedir?
Dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF‘nin Türkiye temsilcisi olan WWF-Türkiye; ülkemizin değerli doğal yaşam alanlarını ve canlı türlerini koruyarak, insanın doğadaki ayak izini azaltmayı ve ülke çapında bir değişim yaratmayı amaçlar.
WWF gönüllüsü ne yapar?
Hergün düzenli alan çalışmasına katılım ve projenin farklı bölümlerinde proje ekibine destek olmak. Gönüllülerin 1 Haziran-15 Eylül tarihlari arasında 15’er gün alan çalışmasına katılımı beklenmektedir. Alan, yaban hayatı geliştirme sahası statüsünde korunan bir alandır. Konaklama çadır kampı şeklindedir.
WWF evlat edinme nedir?
WWF-Türkiye, tehlike altındaki türlerin korunması için yürütülen çalışmalara destek sağlamak amacıyla evlat edinme kampanyası yürütüyor. Yeni yılda sevdikleriniz adına tehlike altındaki hayvan türlerinden birini sembolik olarak evlat edinerek WWF-Türkiye’nin tür koruma çalışmalarına destek olabilirsiniz.
WWF kime ait?
BİZ KİMİZ? WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 1996 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin öncülüğünde kurulmuş, 2001 yılında ise WWF‘nin Türkiye ulusal kuruluşu olarak WWF-Türkiye ünvanını almıştır. WWF-Türkiye çalışmalarını bağışlar ve kurumsal sponsorluklar ile yürüten kâr amacı gütmeyen bağımsız bir vakıftır.
WWF simgesi neden Panda?
Panda sembolü WWF‘nin panda logosu, WWF‘nin kurulmasından üç yıl önce 1958’de Pekin Hayvanat Bahçesinden Londra Hayvanat Bahçesine transfer edilen Chi Chi isimli bir pandadan geliyordu.
WWF gönüllüsü nasıl olunur?
Vakfımıza gönüllü başvuruları sadece e-Gönüllü platformu üzerinden yapılabilmektedir. Değerli Gönüllü Adaylarımız, Vakfımıza gönüllü başvuruları sadece e-Gönüllü platformu üzerinden yapılabilmektedir. Mail yolu ile iletilen başvurular işleme alınamayacaktır. İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
WWF doğayı korumak için neler yapıyor?
Projelerini 100’ü aşkın ülkede, iklim değişikliği, ormanlar, tatlısular, denizler, türler ve sürdürülebilirlik ana başlıkları altında gerçekleştirmektedir. WWF‘nin temel amacı, dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmaktır.
WWF gönüllü nasıl olunur?
Vakfımıza gönüllü başvuruları sadece e-Gönüllü platformu üzerinden yapılabilmektedir. Değerli Gönüllü Adaylarımız, Vakfımıza gönüllü başvuruları sadece e-Gönüllü platformu üzerinden yapılabilmektedir. Mail yolu ile iletilen başvurular işleme alınamayacaktır.
WWF evlat edinme ne kadar?
Evlat edinme seçenekleri: 35 TL ile bir canlı türünü evlat edinebilir ve sertifikanızı basılı olarak alabilirsiniz. 75 TL ile bir canlı türünü evlat edinebilir ve basılı sertifikanız ile birlikte seçtiğiniz türe özel hediyeleri alabilirsiniz. Evlat edinme işlemleriniz için www.wwf.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
WWF simgesi neden panda?
Panda sembolü WWF‘nin panda logosu, WWF‘nin kurulmasından üç yıl önce 1958’de Pekin Hayvanat Bahçesinden Londra Hayvanat Bahçesine transfer edilen Chi Chi isimli bir pandadan geliyordu.
WWF Market gelirleri nereye gidiyor?
Reflect Studio, WWF Market satışlarından elde ettiği net kârın %40’ını doğa koruma çalışmalarını desteklemek amacı ile WWF-Türkiye’ye aktarmaktadır.
Doğayı koruyan vakıflar nelerdir?
- TEMA Vakfı
- Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği.
- Doğa Derneği.
- ÇEKÜL Vakfı (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)
- Deniz Temiz Derneği / TURMEPA.
- WWF Türkiye – Doğal Hayatı Koruma Vakfı
- Sürdürülebilir Yaşam Derneği.
Panda neyin simgesi?
Çin halkının dostluğunu simgeleyen pandalar, tüm dünya tarafından seviliyor. Boyu yaklaşık 1,5 metre, ağırlığı 100-180 kilo arasında değişen pandalar, oldukça şişman görünüyor.
Hangi doğa koruma Örgütü’nün logosunda Panda vardır?
Dev panda Chi-Chi, 1957 yılında henüz bir yaşında değilken yakalandı ve Pekin’de bir hayvanat bahçesine kapatıldı. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) logosuna da ilham veren bu hikaye WWF’nin bu ikonik türlerin içinde bulunduğu kötü şartlarla ilgili farkındalığı artırmasına yardımcı oldu.
WWF nasıl üye olunur?
Haftaiçi 09.00-17.30 saatleri arasında ofislerimize aşağıdaki iletişim bilgilerinizden ulaşabilirsiniz. Üyelik işlemleriniz için uyelik@wwf.org.tr adresine mail gönderebilirsiniz.