Eğitim Fakültesinde hangi bölümler olur?
Temel eğitim Bölümü Nedir?
Temel Eğitim Bölümünün işlevi, okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokullara lisans düzeyinde; toplumsal ve evrensel değerleri benimsemiş, yapıcı, yaratıcı, yeniliklere açık, üretken, problem çözebilen, esnek düşünen ve çağın gereklerine cevap verecek nitelikte birikimli ve donanımlı öğretmenler yetiştirmektir.
Eğitim fakültesi kaç yıl?
bilgisayar, matematik, fizik.. gibi konularda öğretmen yetiştiren fakülte. artık çoğu bölümleri 5 yıl olup mezunlarına tezsiz yüksek lisans diploması veren fakültelerdir.
Eğitim fakültesi hangi dersler var?
Ders Programları
- Fen Bilgisi Öğretmenliği Ders Programı
- İlköğretim Matematik Öğretmenliği Ders Programı
- Türkçe Öğretmenliği Ders Programı
- İngilizce Öğretmenliği Ders Programı
- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ders Programı
- Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ders Programı
- Okul Öncesi Öğretmenliği Ders Programı
Eğitim fakültesi mezunları ne iş yapar?
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet ve özel eğitim kurumlarındaki ortaokullarda matematik öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak öğretim üyesi olarak akademik kariyer yapabilmektedirler.
Temel Eğitim Anabilim Dalı nedir?
Toplumsal sorumluluklarının farkında olan, meslek etiğine sahip, demokratik, sosyal ve kurumsal yapılarla işbirliği içinde çalışarak nitelikli eğitim-öğretim yapan, gelişen ve değişen bilgiyi takip eden, eleştirel düşünen öğretmenler ve alan uzmanları yetiştirmek.
Temel Eğitim Başvurusu Nasıl Yapılır?
Başvurularınızı 08-14 Şubat tarihleri arasında, “e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi” üzerinden yapabilirsiniz. Temel Eğitim Başvurusu için E-Devlet üzerinden Spor Bilgi Sistemi’ni seçerek, Spor Elemanı, Temel Eğitim Başvuru sekmesini seçerek ilerlemeniz gerekmektedir.
Eğitim fakülteleri ne zaman 4 yıl oldu?
23.5.1989 tarihinde, Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla iki yıllık Eğitim Yüksek Okullarının öğrenim süresi 1989-90 öğretim yılından itibaren 4 yıla çıkarılmış ve daha sonra da 3.7.1992 tarihinde Eğitim Fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği Bölümü haline getirilmişlerdir.
Öğretmenlik Bölümleri kaç yıl?
Şu an her üniversite 4. sınıf öğrencilerine formasyon veriyor ve o fakülteler 4 yılda formasyonlu bir biçimde mezun veriyor. Yani bizler öğretmen olabilmek için Eğitim Fakültesi’nde 5 yıl okurken, amacı öğretmen yetiştirmek olmayan fakültelerin öğrencileri 4 yılda öğretmen olarak mezun oluyor.
Ilk okulda kaç ders var?
69 aydan daha küçük çocukların ilkokula kaydolması için gerekli açıklama aşağıda yapılmıştır. Toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır. Toplam haftalık ders saatleri 30’dur.
Öğretmen olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Sınıf öğretmeni olabilmek için özellikle Türkçe ve Matematik derslerinizin iyi olması gerekiyor. Üniversite sınavında bu derslerden çok doğru yapmaya gayret ediniz. ÖSYM’nin yapacağı, YKS yani TYT ve YKS sınavlarına girmeniz gerekmektedir.
Eğitim fakültesi mezunları hangi memurluklara başvurabilir 2020?
İşte eğitim fakültesi mezunlarının öğretmenlik dışında başvurabileceği memurluklar…
- Gümrük muayene memuru.
- Gümrük muhafaza memuru(boy vb öze lşartları var)
- Postane memurluğu.
- Üniversitelerde memurluklar.
- Her hangi bir özellik istemeyen tapu kadarstro memurlukları
- Vergi daireleri.
- Belediyeler.
13 Şub 2012
Öğretmen nerede çalışır?
Öğretmenlerin Çalışma Alanları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, Özel kolejlerde, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Özel dershanelerde çalışabilirler.
Ilköğretim bölümü nedir?
“İlköğretim bölümü, temel eğitim bölümü olarak yeniden yapılandırıldı ve bu bölüm altındaki 5 anabilim dalı yerine, sadece okul öncesi eğitim ve sınıf eğitimi olmak üzere iki anabilim dalı ve bunlara bağlı lisans programları yer aldı.
Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı nedir?
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı: Çocuk gelişimi bakım ve eğitimiyle ilgili temel derslere ek olarak, program profesyonel (öğretmen eğitimi) ve genel eğitim dersleri sunmaktadır.
Temel antrenörlük Eğitimi Başvuru 2022 nasıl yapılır?
Antrenörlük belgesi alabilmek için gerekli olan Antrenörlük Temel eğitimi başvuruları başlıyor. Antrenörlük temel eğitim başvuruları edevlet- spor bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvuru tarihleri: 11-21 Ocak 2022 2022 Antrenörlük temel eğitimi ücreti 350 TL olarak belirlenmiştir.