Hangi renk antifiriz daha iyi?

Mavi antifiriz mi kırmızı antifiriz mi?

Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.

Eski araçlara hangi antifiriz?

Aracınız eski tip bir yapıda olduğundan yeşil veya mavi ürün kullanabilirsiniz. Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ancak en az P antifiriz P saf su koyun. Yani 2.5 lt antifiriz 2.5 lt saf su musluk suyu yerine saf su kullanın benzinliklerde litresi 1 lira filan saf suyun.

Hangi araca hangi antifiriz konulur?

OAT yani organik bazlı asit ile üretilen antifrizler kırmızı renkte olur. Toyota, Nissan, Honda, Hyundai, Kia gibi Uzakdoğu araç markalarında kırmızı renkte antifriz kullanılır. Mercedes-Benz, Audi, VW, Ford gibi Avrupa menşeili araçlarda da kırmızı renkli antifriz kullanılır.

Antifriz renkleri nedir?

Antifrizde bulabileceğimiz renkler genellikle yeşil, turuncu, sarı, mavi veya pembedir. Her renk sahip olduğu verimlilik düzeyini temsil eder. Donma sıcaklığının, içerdiği etilen glikol (antifriz) miktarı ile ilişkili olacağına dikkat edilmelidir.

Kırmızı antifiriz yerine mavi koyarsak ne olur?

Aracınızda herhangi bir sıkıntı olmaz. Kırmızı antifiriz organik, mavi antifiriz ise klasik inhibitörler içerir. Yani reaksiyonları farklıdır. Kırmızı antifirizlerin ömrü ve temizleme gücü daha fazladır.

Kırmızı antifiriz araca zarar verir mi?

Otomobil ya da ticari aracın yaşı var ise kırmızı antifriz, araçta arızalara yol açabilir. Güçlü bir etken maddedir ve zarar verebilir.

Motor suyuna sadece antifiriz konur mu?

Birçok sürücü motor suyunu boşaltıp yerine de tamamen antifiriz ile doldurmaktadır. Bu durum donma noktasını aşırı bir şekilde aşağı noktalara çekse de özellikle antifiriz ambalajlarında su ile karıştırılması tavsiye edilmektedir yazmaktadır.

Bozuk antifiriz nasıl anlaşılır?

Su – Antifriz karışımı esnasında sertlik derecesi fazla su konulmamalıdır. Bunun yerine mümkünse yumuşatılmış ve distile edilmiş su radyatöre konulmalıdır. Soğutucunuz kışın çamurlu hale gelirse, bunun nedeni ya antifriz / su oranında çok fazla su bulunması ya da antifrizin bozulmuş olmasıdır.

LPG’li araca hangi antifiriz?

Kırmızı Antifiriz Özellikleri · Dizel motorlu ve LPGli araçlar için özellikle tavsiye edilir.

Mavi antifiriz ile Kirmizinin farki nedir?

Mavi antifriz, klasik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve mavi renkle renklendirilmiş; kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve kırmızı renk ile renklendirilmiştir.

Mavi antifiriz mi yeşil mi?

Antifrizde renk önemli değildir. Antifriz iki etken madde ile yapılır. Etilen glikol ve gliserin. Etilen glikol bazlı antifrizler kendi içinde g11 ve g12 şeklinde ayrılır.

Mavi antifiriz ile Kirmizinin farkı nedir?

Kırmızı Antifriz ile Mavi Antifriz Arasındaki Fark Mavi antifriz, klasik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve mavi renkle renklendirilmiş; kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve kırmızı renk ile renklendirilmiştir.

Mavi antifriz ne işe yarar?

Antifriz MAVİ STANDART -38 organik desteklidir. Kış şartlarında donmaya karşı güvenilir koruma sağlamanın yanı sıra yaz şartlarında aşırı ısınmalara karşı motorunuzu ve korozyonu önler en az 2 yıl etkilidir. Aracınız KIRMIZI ORGANİK Antifriz kullanıyor olabilir.

Antifiriz araca zarar verir mi?

Araç motorları için hayat kurtarıcı olan antifiriz soğutma suyuna eklendiği zaman kaynama noktasını yükseltir ve donma noktasını düşürür. Antifiriz, soğutma sisteminde bulunan lastik hortumlarına ya da metallere herhangi bir zarar vermez.

Antifiriz yerine su koysam ne olur?

Saf antifriz kışın sorun olur. Saf antifrize su kattıkça daha yüksek soğuklara dayanır. Saf antifriz -10 ise su katılınca -30 u bile geçiyor donma derecesi. En iyisi sanayide soğutma suyunuzun derecesini ölçtürmek ve ona göre suantifriz koymak gerekir.