Her kim sabah namazını cemaatle kılarsa?

Sabah namazını cemaatle kılmanın fazileti nedir?

Sabah namazının iki rekat sünneti dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır. Yatsı namazını cemaatle kılan kimse gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir.

Sabah namazı cemaatle ne zaman kılınır?

İmsak vaktinden sabah ezanından yarım saat sonra da camilerimizde cemaatle birlikte sabah namazının farzı kılınmaya başlayacak.

Kim yatsı ve sabah namazını cemaatle kılmanın fazileti?

Osman İbni Affân radıyallahu anh ‘den rivayet edildiğine göre, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurdu: “Yatsı namazında cemaatte bulunan kimseye, gecenin yarısına kadar namaz kılmış gibi sevap vardır. Yatsı ve sabah namazlarında cemaatte bulunan kimseye ise, bütün gece namaz kılmış gibi sevap vardır.”

Sabah namazını ilk vaktinde kılmaya ne denir?

Buna göre ğalas (karanlık) vaktinde namaza başlanır, kıraat uzatılır ve isfâr vaktinde namaz bitirilir. Sabah namazını isfâr vaktinde kılmak erkeklere mahsustur, kadınlar için ise, sabah namazını vaktin evvelinde henüz hava karanlık iken kılmak, diğer namazları ise cemaat dağıldıktan sonra kılmak daha faziletlidir.

Sabah namazının şahitli olması ne demek?

Diğer namazlarda ve diğer vakitlerde amellerimizi yazan melekler iki tanedir. Sabah namazında ise gece ve gündüz meleklerinin görevlerinin devir-teslimi söz konusu olduğu için, aynı anda dört melek bir arada bulunur. Bundan dolayı sabah namazı şahitlidir.

Peygamber efendimiz sabah namazından sonra ne yapardı?

Namazı kıldırdıktan sonra mescitten çıkmaya yeltenmez, yüzünü ashâbına dönerek güneş doğuncaya kadar oturmaya devam ederdi. Bu şekilde beklemeye çok önem verirdi. Resûlullâh’ın ashâbıyla sohbetleri sabah namazından sonra başlar; güneş doğup bir miktar yükselinceye kadar da devam ederdi.

Sabah namazı camide imsaktan kaç dakika sonra kılınır?

Burada önemli olan güneşin doğuşundan önce namazı kılmaktır. Şafi mezhebine göre ise imsak vakti girdikten ve ezan okunduktan hemen sonra sabah namazını kılmak daha uygun olmaktadır.

Sabah namazı camide kaçta kılınır diyanet?

Yani sabah ezanı imsak vaktinde değil güneşin doğmasına bir saat kala okunacak ve güneşin doğmasına yarım saat kala cemaatle namaza durulacak.

Sabah namazı ve yatsı namazı kimlere zor gelir?

Peygamber yine bir hadisinde şöyle buyurur: Münafıklar üzerine yatsı ve sabah namazlarından daha ağır gelen bir namaz yoktur.

Yatsı namazının faziletleri nelerdir?

Yatsı namazı vakti girince bu namazı cemaat ile birlikte toplu kılan kişi, gece yarısına kadar namaz kılmış sevabı alır.” “Münafık kimseler için sabah namazı ve yatsı namazından daha zahmetli gelen hiçbir namaz ibadeti yoktur. … Bu namaz ki sizler için bütün her şeyden daha hayırlıdır. O namaz ise vitir namazıdır.

Efdal vakti nedir?

Namaz vakitlerinin başı, sonu ve hangi vaktin daha faziletli olduğu konusunda detaylı bilgi verip beyan eden Sünnet-tir.

Namazı vaktinde kılmaya ne denir?

Birleştirilen iki namazın, öncekinin vaktinde kılınmasına cem’-i takdîm, sonrakinin vaktinde kılınmasına da cem’-i te’hîr adı verilir. Önceki namazın kendisine ayrılan vaktin son kısmında, sonraki namazın vaktinin ilk kısmında kılınması halinde ise cem’-i sûrî denilen sadece dış görünüşte bir cem’ meydana gelmiş olur.

Sabah ve ikindi namazı Şahitlidir ne demek?

Diğer namazlarda ve diğer vakitlerde amellerimizi yazan melekler iki tanedir. Sabah namazında ise gece ve gündüz meleklerinin görevlerinin devir-teslimi söz konusu olduğu için, aynı anda dört melek bir arada bulunur. Bundan dolayı sabah namazı şahitlidir.

Sabah namazı hangi ayet okunur?

Sübhaneke okunur. Euzü Besmele çekilir: “Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim” – Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. “Allah’u Ekber” denir ve Rükü’a eğilinir: “Subhane Rabbiyel Azim” üç kere denir.

Kim sabah namazından sonra 7 kez okunan dua?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, “La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i).” duası 7 kere okunmalıdır.