Ilaç takip sistemi nasıl çalışır?

Takipli ilaç nedir?

İlaç Takip Sistemi, ilaç güvenliğini sağlamak ve ilaç kaçakçılığını önlemek amacı ile yapılmış, bu bağlamda ilaçların üretimden/ithalattan başlayarak son kullanıcıya ulaşmasına kadar geçen süreci takip eden sistemdir.

İlaç orijinal olduğunu nasıl anlarız?

SAHTE İLAÇ NASIL ANLAŞILIR?

  1. Daha ucuz.
  2. Kutu üzerinde ve etiketinde silinti, kazıntı
  3. Son kullanım tarihinde oynama.
  4. Dış ambalaj üzerindeki bilgilerin şekli ve içeriği.
  5. Ambalajların kağıt dokusu, boyutu ve kalınlığı, Kağıdın parlaklığı veya cilası
  6. Yazı fontları ve boyutu.

Doktorun verdiği ilaçları nasıl görebilirim?

Ayrıca https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor adresinden bu şifre aracılığıyla giriş yapılması halinde genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olunanların kullandığı; – Son 6 ayda kullanılan ilaçlar, – Son 1 yıla ait raporlu ilaçlar, -e-raporlar MEDULA sisteminden görüntülenebilecektir.

Ilacımı hangi eczaneden aldım telefon?

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde 13.08.2010 tarihinde (bugün) yayımlanan “İlaç Takip Sistemi Çağrı Merkezi Telefon Numarası” başlıklı duyuruda, İlaç Takip Sistemi çağrı merkezinin telefon numarasının 0 312 218 34 50 olarak değiştiği bildirilmektedir.

Daha önce verilen ilaçları nasıl öğrenebilirim?

SGK İlaç Raporu Sorgulama Basamakları E-devlet sitesine erişim sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi istenecektir. Bu nedenle sorgulama yapmak isteyen vatandaş kendisine ait T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini kullanarak bilgilerini girer.

ATC kodlu ilaçlar nelerdir?

  • C01 Kalp İlaçları
  • C02 Antihipertansif İlaçlar (Yüksek Tansiyon İlaçları)
  • C03 Diüretik İlaçlar – İdrar Arttırıcı İlaçlar.
  • C04 Periferik Vazodilatörler.
  • C05 Vazoprotektifler.
  • C07 Beta Bloke Edici Ajanlar.
  • C08 Kalsiyum Kanal Blokerleri.
  • C09 Kan Basıncını Düzenleyen İlaçlar.

Vitaminlerin orjinal olduğunu nasıl anlarız?

Ürünün kutusu üzerinde ve etiketinde sızıntı, kazıntı varsa, son kullanım tarihinde oynama varsa, dış ambalaj üzerindeki bilgilerin şekli ve içeriğinde farklılık varsa, ambalajın kağıt dokusu, boyutu ve kalınlığı, kağıdın parlaklığı veya cilası farklıysa, yazı fontları ve boyutu orijinal üründen farklıysa elinizdeki …

İlaç Seri No nerede yazar?

İlaç kutusunun üzerindeki barkodun yanında yer alan (01) ile başlayan kodu başında (01) olmadan Barkod no alanına, (21) ile başlayan kodu başında (21) olmadan Sıra no alanına yazınız.

Reçeteme nereden bakabilirim?

E-devlet Üzerinden SGK Reçete Sorgulama gov.tr adresinden e-devlet ana sayfasına geçilir. E-devlet ana sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulama yapılarak, sisteme girilir. Sistemde üst kısımda yer alan ”E-Hizmetler” yazısına tıklanır. Daha sonra ”Kurumlar” seçeneği işaretlenir.

Reçeteme nasıl ulaşabilirim?

Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Reçete Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet sistemi üzerinden bu işlemi ücretsiz olarak sunuyor ve böylece hızlı, kolay bir şekilde sonuca ulaşılabiliniyor. Doktor tarafından yazılan reçetedeki ilaçların neler olduğu, ne kadar süreyle nasıl kullanılacağına dair bilgileri elektronik reçete ile online olarak öğrenebilirsiniz.

Eski kullandığım ilaçları nasıl öğrenirim?

SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yaparak geçmişe ait olan ilaç raporu bilgilerinize de ulaşılabilirsiniz. Öncelikle da wwwturkiye.gov.tr bilgilerinin internet adresine erişim sağlanarak e-devlet sitesi giriş sayfasına girilmeli, E-devlet sitesine erişim sayfası üzerinden kimlik doğrulama işlemi istenecektir.

E reçete nasıl görebilirim?

Reçete Geçmişinizi E-Devlet Kapısından Görüntüleyin!

  1. E-Devlet sistemine giriş yapın.
  2. Bu bağlantıya tıklayın.
  3. Açılan pencerede Tüm İlaçlar seçeneğine tıklayın. Görüldüğü gibi geçmişe ait tüm reçete kayıtlarınız reçete barkod numaralarıyla beraber karşınıza çıkacaktır.

4 Eki 2015

2021 Raporlu ilaçlar ne zamana kadar eczaneden alınabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Kurumun internet sayfası aracılığıyla 29.11.2021 tarihinde yayımlanan ve sonrasında Medula Eczane Provizyon Sisteminde yayımlanan duyurular ile, aşağıda yer alan kronik hastalık ilaç gruplarına ait raporların 31.12.2021 tarihine kadar yenilenmesi gerektiği bildirilmiştir.

ATC adı nedir?

ATC (Anatomic Therapeutic Chemical Classification-Yapısal Tedavi Edici Kimyasallar Sınıflaması): İlaç olarak ruhsatlandırılıp kullanılabilen tüm moleküllerin uluslararası seviyede kodlanması ve sınıflandırılmasını sağlayan sistemdir.