Ilk sondaj gemimiz Fatih ilk keşfini ne zaman yaptı?

Sondaj gemisi Fatih ilk keşfini ne zaman yaptı?

Gerekli bakım çalışmaları yapıldıktan sonra Basınç Kontrollü Sondaj (Managed Pressure Drilling – MPD) sistemi ile donatılan Fatih Sondaj Gemisi, tarihimizde ilk kez yüzde yüz milli kaynaklar ile 29 Ekim 2018’de Alanya-1 derin deniz kuyusu sondajına başlamıştır.

Fatih sondaj gemisi ne zaman yapıldı?

25 Kasım 2011Fatih / Suya indirilme tarihi

Türkiye sondaj gemileri ne zaman alındı?

Ekim 2018’de devlete ait Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirketi tarafından 262,5 milyon ABD Doları karşılığında satın alındı.

Fatih sondaj gemisi kim yaptı?

Hyundai Heavy IndustriesFatih / YapımcıHyundai Heavy Industries Co., Ltd., Güney Kore merkezli bir ağır sanayi şirketidir. Şirket, Samsung ve Daewoo ile birlikte Güney Kore’nin üç büyük gemi yapım şirketinden biri olup dünyanın en büyük gemi yapımı şirketidir. Şirketin merkezi Ulsan’da yer almaktadır. Vikipedi

Kaç sondaj gemimiz var?

Fatih, Yavuz ve Kanuni’nin ardından Türkiye’nin 4. sondaj gemisi filoya katılıyor. Yeni nesil üstün özellikleriyle dikkat çeken sondaj gemisi, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için katkı sağlayacak. Türkiye’nin Akdeniz ve Karadeniz’deki sondaj faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Fatih sondaj gemisi ne buldu?

Karadeniz’deki ilk milli derin deniz sondajını gerçekleştiren Fatih sondaj gemisi, Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Tuna-1 kuyusundaki gaz keşfi, yılın dünyada derin denizlerdeki en büyük, tüm gaz keşifleri arasında ise ikinci en büyük keşfi olarak kayıtlara geçti.

Sondaj gemileri kime ait?

Fatih (sondaj gemisi)

Tarihçe
Türkiye
Adının geldiği yer veya kişi: Fatih Sultan Mehmed
Sahibi: Türkiye Petrolleri A. O. (TPAO) Chalfont Shipping (2016-2018) Chloe Marine (2011-2016)
İşletmeci: Türkiye Petrolleri A. O. (TPAO) Odfjell Drilling (2011-2018)

Sondaj gemileri nereden alındı?

Fatih, Güney Kore’nin Ulsan kentinde Hyundai Heavy Industries tarafından yaklaşık 860 milyon ABD dolarına inşa edildi ve 25 Kasım 2011’de denize indirildi. Mart 2016’da 210 milyon $ bedelle Chalfont Shipping’e satıldı.

Türkiye sondaj gemileri nereden aldı?

Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz’de 540 milyar metreküpün keşfedilmesinde kullanıldı. Fatih, 2017 yılında Norveçli bir şirketten satın alındı. Daha önceki ismi Deepsea Metro II olan gemi, 2011’de Hyundai Heavy Industries isimli Güney Koreli şirket tarafından inşa edildi.

Türkiye Petrolleri kime ait?

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (kısaca TPAO), Türkiye’nin ulusal petrol şirketidir….Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP)
Hizmet bölgesi Batman, Trakya, Adıyaman
Alan Petrol arama, üretim ve dağıtım
Genel Müdür Melih Han BİLGİN
Sahibi Türkiye Varlık Fonu

Dünyada kaç adet 6 nesil sondaj gemisi var?

Üç sondaj gemisi de 6. nesil ultra derin deniz sondaj yeteneğinde. Gemiler, dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru’ndan daha derinde 12 bin metrenin üzerinde yüksek basınç altında deniz sondajı yapabiliyor.

Akdeniz’de kaç sondaj gemisi var?

Türkiye 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisiyle Karadeniz ve Akdeniz‘de faaliyetlerini sürdürüyor… 5 gemimiz fersah fersah arıyor – Son Dakika Ekonomi Haberleri.

Fatih sondaj gemisi nerede doğalgaz buldu?

Karadeniz’deki ilk milli derin deniz sondajını gerçekleştiren Fatih sondaj gemisi, Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Tuna-1 kuyusundaki gaz keşfi, yılın dünyada derin denizlerdeki en büyük, tüm gaz keşifleri arasında ise ikinci en büyük keşfi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’nin 3 sondaj gemisinin adı nedir?

Türkiyenin sondaj gemi filosunda halen Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri bulunuyor. Üç sondaj gemisi de 6. nesil ultra derin deniz sondaj yeteneğinde. Gemiler, dünyanın en derin çukuru olan Mariana Çukuru’ndan daha derinde 12 bin metrenin üzerinde yüksek basınç altında deniz sondajı yapabiliyor.

Kanuni sondaj gemisi hangi ülkeden alındı?

Marshall Adaları (2012-2020) bandırasıyla, Schahin Group’a aitti ve Petrobras tarafından işletiliyordu. Bu dönemde Brezilya’da görev yaptı. 2020’de açık artırmayla satışa çıkarıldı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 37,5 milyon ABD doları karşılığında satın alındı.