Ineklere mısır silajı ne kadar verilir?

Mısır silajı gebe hayvana nasıl verilir?

Doğumuna 2 ay kalmış gebe hayvanlara verilecek silaj miktarı azaltılmalı, ayrıca 8-10 kilo süt veriyormuş gibi kesif yemle beslenmelidir. Ayrıca, gebe hayvanlara küflü, bozulmuş silajları vermemeye ayrı bir özen göstermelidir. Süt yabancı kokulara karşı son derece hassas bir yiyecektir.

Büyükbaş hayvana ne kadar silaj verilir?

Silajlar, hayvanların toplam kuru madde ihtiyaçlarının en fazla 1/3”ünü karşılayacak miktarda verilmelidir. Örneğin bir hayvanın günlük kuru madde ihtiyacı 15 kg ise bunun 5 kg’ı silaj olarak verilebilir. % 25 kuru madde içeren silajla bu ihtiyaç karşılanacaksa, silajın 20 kg verilmesi gerekir.

Ineklere ne kadar silaj verilir?

Bir ineğin günde tüketeceği kaba yem miktarı canlı ağırlığının % 2,5 ila 4,5 u kadardır. Günlük silaj yemi tüketiminin 30- 35 kg ;ı aşmamasına dikkat edilmelidir. Günlük kesif yem miktarı ise vücut ağırlığının % 2-3ü kadardır. İneklerin doğumdan sonra başlayan laktasyon dönemi 285-305 gün sürer.

Gebe ineğe mısır silajı verilir mi?

Kuru ot verilmeli, silaj verilmemelidir. Toplam rasyonda kaba yem-kesif yem dengesi sağlanmış olmalıdır. Laktasyonun pik seviyesi geçtikten ve gebelik oluştuktan sonra kesif yem azaltılmalı, ineklerin şişmanlaması önlenmelidir.

Gebe hayvana silaj verilir mi?

İyi kalitede kuru yonca, kuru ot, silaj beslemede önemlidir. Mısır silajı ile beslenen düvelerin kalsiyum ve fosfor ihtiyaçları ayrıca karşılanmalıdır. Gebe ineğe ve düveye ilk aylarda özel bir bakım gerekmemektedir.

Mısır silajı ineklere nasıl verilir?

Silajlar ineklere 25-30 kg’a kadar yedirilebilir. Mısır silajının yanında protein bakımından zengin yağlı tohum küspeleri (ayçiçeği ve pamuk tohumu), yonca, fiğ ve korunga gibi baklagil kuru otları kullanılmalıdır. Bunlar uygun zamanda biçilirse enerji bakımından da iyi durumda olurlar.

Besiye silaj verilir mi?

Başarılı bir sığır besisinde yüksek canlı ağırlık artışı, yeterli düzeyde enerji ve protein tüketimine bağlıdır. Bu nedenle, beside yemlemenin başarısı, en az % 30 kurumadde içeren kaliteli mısır silajının kullanımı ile doğru orantılıdır. Enerji yetersizliği durumlarında mısır silajına dane yem takviyesi gerekmektedir.

Büyükbaş hayvana ne kadar yem verilir?

Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.5’i kadar kuru madde tüketir. Yani 200 kg ağırlığındaki hayvan bir günde 5 kg, 500 kg ağırlığındaki 12.5 kg kuru madde tüketmelidir.

1 inek günde ne kadar yem yer?

Yılda yaklaşık 6 milyon euro gelir (Giderler hariç) Biz gittik Lens’i aldık. Giderler; Bir inek yaklaşık 22 kg yem yer. %60 kesif %40 kaba yem olarak alıyoruz yonca ve mısır kullanıyoruz. Bir ineğin günlük yem maliyeti: 13.5 lira 1850 ineğin yıllık yem maliyeti 1.9 milyon euro.

1 inek kaç para kazandırır?

ayda sadece 1 adet inekle tam 4800 tl kazanabilirsiniz.

Gebe ineğe silaj verilir mi?

İyi kalitede kuru yonca, kuru ot, silaj beslemede önemlidir. Mısır silajı ile beslenen düvelerin kalsiyum ve fosfor ihtiyaçları ayrıca karşılanmalıdır. Gebe ineğe ve düveye ilk aylarda özel bir bakım gerekmemektedir.

Gebe ineğe yonca verilir mı?

Gebe koyun ve sığırların gebeliğin son dönemlerinde yüksek miktarda yonca tüketimini tavsiye etmiyorum. Bunun yerine kalsiyum düzeyi düşük olan saman, silaj ve buğdaygil bitkileriyle besleyebilirsiniz.

Silaj hayvana zarar verir mi?

Yüksek kaliteli silaj, ineklerin besin alımı kapasitesini maksimumda tutarken hayvanların ihtiyaçlarını karşılar. Buna karşın düşük kaliteli silaj, işkembede boşuna yer işgal eder ve ineklerin gündelik ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için rasyonun dışarıdan takviye edilmesini gerektirerek ilave masraflara yol açar.

Besideki hayvana silaj verilir mi?

Çünkü, beside temel kaba yem kaynağı olarak kullanılan mısır silajının özellikle kalsiyum içeriği düşüktür. Bu nedenle, sığır besisinde mineral madde açığının kapatılması için % 20 Ca içeren bir karışımdan hayvan başına günde 100 g verilmesi yararlı olacaktır.

Danaya silaj verilir mi?

Aynı yemleri kullanmak suretiyle Siyah Alaca danalarda günde 1200 g canlı ağırlık artışı için mısır silajı ve sığır besi yemi ile yemleme planı ise çizelge 7’de verilmiştir. Görüleceği gibi, mısır silajına gerek protein gerekse enerji katkısı ile başarılı ve ekonomik bir sığır besisi gerçekleştirmek mümkündür.