Iskenderiye üçgülü kaç yıllık?

Üçgül tohumu ne zaman ekilir?

Tohum Ekimi: Hava koşullarına göre tohum ekimini, Mart ile Ekim ayları arasında, aşırı sıcak ve kuru dönemler dışında, şemada gösterildiği gibi çapraz savurma yöntemiyle yapın.

En iyi yem bitkisi hangisi?

En yaygın baklagil yem bitkileri olan yonca, korunga, fiğ serin iklim bitkileri grubunda, fiğ ve sudan otu tek yıllık, yonca ve korunga çok yıllık yem bitkileri grubunda, mısır, sudan otu, fiğ ve tahıl karışımları yeşil yem bitkileri grubunda, yem bezelyesi ve fiğ tane yem bitkileri grubunda, fiğ, yem bezelyesi ve …

Üçgül nerede yetişir?

Bu türlerin çoğunluğunun anavatanı Anadolu ve Güney-Doğu Avrupa’dır. Anadolu’da 94 üçgül türünün doğal olarak yetiştiği belirlenmiştir. Ilıman kuşağın serin ve nemli bölgelerine yayılmış olan üçgül türleri, ince saplı ve bol yapraklı olduklarından, hayvanlar için çok değerli ve kaliteli kaba yem üretirler.

Üçgül tohumu nedir?

Ak üçgül, serin iklim bölgelerinde önemli bir mera yem bitkisidir. Genellikle çok yıllık çim, domuz ayrığı, çayır köpekkuyruğu, kırmızı yumak, kamışsı yumak vb. buğdaygillerle karışım şeklinde yetiştirilir. Ak üçgül, 16 temel aminoasit yönünden daha dengeli ve yüksek oranda protein içermektedir.

Üçgül tek yıllık mı?

Üçgül türlerinin bazıları tek yıllık, bazıları ise çok yıllıktır ve yaklaşık 300 kadar türü bulunmaktadır. … Üçgüller hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanmasında, çayır mera bitkisi olarak, çevre ve peyzaj düzenlemelerinde ve yeşil sahaların yapımında çim türleri ile karışımlar halinde kullanılmaktadır.

Trifolium tohumu nasıl ekilir?

İnce bir tırmıkla tohumların toprak yüzeyinde fazla derine gitmeden, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerini en fazla 1 cm kalınlığında, ince bir toprak tabakasıyla örtün. Tekrar silindirle veya benzer bir yöntemle yüzeyi sıkıştırın. Çok ince – sisleme şeklinde – damlacıklarla sulayın.

5 li karışım yem bitkisi ne zaman ekilir?

Hayvanlarda çok yüksek verim artışı sağlar. Hem kuru ot olarak hem de silajı yapılarak değerlendirilir. Karışımında kullanılan tohumlarımızın tamamı sertifikalıdır. Dekara 12-15 kg ekilir, ekim zamanı sonbahar buğday ekim zamanıdır.

Hangi yemde protein var?

Bazı Kaba Yemlerin Besin Değerleri

KABA YEMLER K.M. Ham Protein
Korunga Samanı 90 133
Yulaf Samanı 90 30
Çavdar Samanı 90 24
Fasulye Samanı 87 58,9

•1 Mar 2017

Korunga bitkisi ne zaman ekilir?

Toprak Hazırlığı : Korunga kışı sert geçen yerlerde erken ilkbahar da ekilir . Kışı ılıman geçen yerlerde ise sonbaharda ekilebilir. Derin yapılı, gevşek, kuru ve kireçli topraklar korunga tarımı için çok uygundur.

Yabani yonca nedir?

Alfalfa bitkisi (yonca), ülkemizdeki adıyla yabani yonca yada kaba yonca filizi bitkisidir. Alfalfa bitkisi tam bir şifa kaynağı olup yaprakları, filizleri ve tohumu ilaç yapmak için kullanılmaktadır. … Alfalfa Bitkisi, Asya kökenli olup Romalılar ve Araplar tarafından Orta Asya’ya sonrası dünyaya yayılmıştır.

Trifolium repens nasıl ekilir?

İnce bir tırmıkla tohumların toprak yüzeyinde fazla derine gitmeden, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerini en fazla 1 cm kalınlığında, ince bir toprak tabakasıyla örtün. Tekrar silindirle veya benzer bir yöntemle yüzeyi sıkıştırın. Çok ince – sisleme şeklinde – damlacıklarla sulayın.

Haymix ne zaman ekilir?

Haymix yani 5 li mix ekim zamanı Eylül ayının 15’i ile Aralık ayı sonuna kadar bölgelerimize göre değişiklik gösterir. Dekara 15 kg tohum ekilir. Ekim şekli buğday ekimi gibidir.

Yem bezelyesi dönüme kaç balya verir?

Yem bezelyesi, buğdaya oranla da kuru ot elde etmede üstünlüğe sahip. Dönüme 30-40 balya kuru ot verimi alınabiliyor. Yüzde 25-30 oranında içerdiği protein nedeniyle hayvancılıkta karma yem olarak büyük öneme sahip.

Yem nedir sınıflandırılması?

Yem, tarım işletmelerinde yetiştirilen hayvanların kendilerinden beklenen ürünü verebilmek için tüketmek zorunda oldukları tüm besin maddeleri,ya da ağız yoluyla tüketilebilen ve hayvanlara belirli sınırlarda verildiğinde zararlı etki yapmayan organik ve anorganik maddeler.

ATK yem maddesi nedir?

Ülkemizde de en fazla üretimi olan küspelerden birisi olan ATK (Ayçiçeği Tohumu Küspesi) ayçiçeği tohumlarından yağın çıkarılması prosesinin yan ürünüdür. Üretim açısından, soya küspesi, kolza tohumu küspesi ve pamuk tohumu küspesinden sonra dördüncü en önemli yağ küspesidir.