Jel akü içine ne konur?
Sülfatlaşma nedir?
Sülfatlaşma kısaca, akü plaklarında oluşan korozyondur ve plakların enerji depolamasına engel olur. Sülfat kristalleri deşarj sürecinin doğal bir sonucu olarak elektrolitten ayrılarak plak yüzeyine tutunurlar.
Jel akü ömrü ne kadardır?
Jel akü üzerinde 1800 Cycle ibaresi var ise jel akü 1800 defa şarj olabilir. 1800 Gün / 360 Gün 4.93 yıl. Kısaca üzerinde 1800 cycle yazan jel akü 5 yıl kullanım ömrüne sahiptir.
Jel akünün bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Belirtileri:
- Bütün gözlerin elektrolit yoğunluklarının yüksek olması
- Maşalı voltmetre ile yükleme yapıldığında gözlerde kaynama.
- Aşırı ısınma.
- Aşırı ısınma sebebiyle asitli su seviyelerinin düşmesi.
- Plakalarda dökülme.
- Asitli su renginin koyulaşması
- Asitli su yüzeyine cam elyafların çıkması
Jel akü takviyesi nasıl yapılır?
Akü başlarında eğer varsa plastik koruyucuları çıkarmalısınız. Akünüzde bulunan (+) ve (-) kutup başlarına dikkat etmelisiniz. Akü takviye kablosunun kırmızı ucunu, yani (+) kutubu boşalmış olan akünün (+) terminaline, diğer ucunu ise dolu olan aküdeki (+) terminaline bağlamalısınız.
Aküde Sülfatlaşma nasıl anlaşılır?
Açık sistem akülerde maşalı voltmetre testine ilave olarak hidrometre yardımı ile tüm hücrelerdeki yoğunluk değerleri ölçülür. Tüm hücrelerdeki yoğunluk değerleri sarı ve kırmızı bölgede ise bunun anlamı aküde sülfatlaşma başlamıştır.
Aküde Sülfatlaşma nasıl giderilir?
Eğer aküdeki “sülfatlaşma”, aracın marş akımı ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde olur ise araç çalışamayacaktır. Böyle bir durumda akla ilk gelen akünün farklı bir araç aküsünden takviye kablosu yardımıyla çalıştırılmasıdır.
Solar jel akü ömrü ne kadardır?
Kullanım Ömrü: Jel akülerin beklenen kullanım ömrü yaklaşık 8-10 yıl iken, kurşun aküler için maksimum süre 2 ile 3 yıl arasındadır.
En kaliteli jel akü hangisi?
Sonnenschein 200 Ah Jel Exide teknolojisiyle üretilen bu akü markası Dünyanın en kaliteli akülerinden kabul edilir.
Jel akü nasıl bozulur?
Jel Akü Neden Bozulur?
- Aşırı Bekletme: Jel akülerin uzun süre şarj edilmeden bekletilmesi, akülerde sülfatlaşma denilen durumun ortaya çıkmasına yol açar. …
- Aşırı Şarj: Aküler şarj edilirken de arızaya yol açılabilir. …
- Jelin Kuruması: Akü kapaklarının açık bırakılması ve uzun süre kullanılmaması, jelin kurumasına yol açar.
17 Ara 2021
Jel akü neden bozulur?
Sulu Kurşun Aküler kullanıldıkça, yaz aylarındaki yüksek sıcaklık, hızlı şarj ve deşarj esnasında su kaybederler. Jel aküler ise uzun süre kullanılmadığında jel sıvıya/suyu kaybederek pütür pütür olur. Bu iki durumda da akü kapasitesi düşer ve akü hızlıca kullanılmaz hale gelir.
AGM mi jel mi?
Jel aküler’in AGM akülere göre üstünlüğü, jel akülerin çok düşük sıcaklıklarda ya da akülerin tamamen boşaldığı uygulamalarda daha iyi performans göstermesidir. AGM aküler, “kuru tip” akü çeşididir. Kuru tip aküler “sıvı olmayan” elektrolit kullanırlar ve bu elektrolite ulaşılamaz.
Jel akü dolumu nasıl yapılır?
Harici şarj aleti kullanarak jel akü şarj edilirken akünün pozitif kutbu ile şarj aletinin pozitif kutbu birbirine bağlanır. Negatif kutuplar da aynı şekilde birbiriyle uyumlu olacak şekilde bağlanmalıdır. Akü ve cihazın birbirine tam olarak bağlandığından emin olunduktan sonra şarj işlemine başlanmalıdır.
Akü şarj redresörü nedir?
Akü şarj etmeye yarayan ve DC güç sağlayan cihazlara redresör denir.
Akü Sülfatlaşma nasıl anlaşılır?
Açık sistem akülerde maşalı voltmetre testine ilave olarak hidrometre yardımıyla tüm hücrelerdeki yoğunluk değerleri ölçülür. Tüm hücrelerdeki yoğunluk değerleri sarı ve kırmızı bölgede ise bunun anlamı akü sülfatlaşma başlamıştır.
Aküde Sülfatlaşma nasıl olur?
Uzun süreli olarak yüksek sıcaklıkta bekletilen akülerde kullanım ömrü kısalır, akü daha hızlı deşarj olur. Şarj düzeni bozulduğundan sülfatlaşma açığa çıkar. Akü deşarj olduğunda tam olarak şarj edilmeden kullanıcıya teslim edilirse sülfatlaşma meydana gelir.