Kaç tane federasyon vardır?

Türkiye’de kaç tane federasyon var?

Türkiye‘deki spor federasyonları, Türkiye‘de 60’a yakın amatör spor federasyonu mevcut. Bunları daha verimli ve tertipli sunabilmek için 5 kategori altında sıralanmıştır.

Özerk olan federasyonlar hangileri?

ÖZERKLİĞİ VE BÜTÇESİ KABUL EDİLEN FEDERASYONLAR: Yelken, Triatlon, Çim Hokeyi, Sutopu, Sualtı, Masa Tenisi, Buz Pateni, Buz Hokeyi, Halter ve Tekvando federasyonları özerk oldular.

Spor federasyonu ne demek?

Spor Federasyonları Hakkında Detaylı Bilgi Türkiye’de bulunan Spor Federasyonları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlaıdır ve bu bağlı olan spor federasyonu sayısı 58 dir. Bu federasyonların büyük bir çoğunluğu özerk olmayan tamamiyle GSGM’ye bağlı olan kurumlardır.

Özerk federasyon nedir?

Özerk olan federasyonlar, organları genel kurulu tarafından seçimle göreve gelen, her türlü kararlarını kendi organları içerisinde alan, bütçesi genel kurul tarafından onaylanan ve ibra edilen federasyonlardır.

Federasyonları kim denetler?

11-Mevzuatta genel kurulca yapılması belirtilen diğer görevlerin yerine getirilmesi, Genel kurul, federasyonun diğer organlarını denetler ve onları haklı sebeplerle her zaman görevden alabilir. Genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir.

Federasyon olması için kaç Dernekten oluşur?

Madde 9 – Federasyonlar kuruluş amaçları aynı olan en az beş derneğin bir araya gelmesi ile kurulurlar. Federasyonlar, kuruluş bildirimi ve eklerini mülki idare amirliğine vermek suretiyle tüzel kişilik kazanırlar. Federasyon kuracak dernek temsilcileri tarafından imzalanmış (Mülga ibare:RG-30/10/2011-28100) (…)

Özerk olmak ne anlama gelir?

Özerklik ya da otonomi, başka bir kişi ya da durumdan bağımsız karar verme, kendi kendini yönetebilme yetisi.

Türkiyedeki aktif spor federasyonları nelerdir?

  • Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı
  • Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığı
  • Türkiye Oryantiring Federasyonu.
  • Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanlığı
  • Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanlığı
  • Türkiye Satranç Federasyonu.
  • Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanlığı

Federasyon Nedir özellikleri?

Federe devletlerin her biri kendi ülkesine, anayasasına sahip iken diğer devletlerle olan ilişkilerin düzenlenmesinde yetki federal devlete aittir. Bununla birlikte federe devletlerin içinde kendi yasama, yürütme ve yargı organları da vardır.

Federasyon kurulları nelerdir?

Madde 6- Federasyonlarda karar organı Yönetim Kurulu‘dur. Yönetim Kurulu; Başkan, As Başkan veya As Başkanlar, genel Sekreter ve Üyelerden oluşur. Başkanı : Federasyon Başkanı, Yönetim Kurulu‘nun Başkanı’dır.

Türkiye Satranç Federasyonu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarında satranç dersi veren eğitimciler ile ilgili geniş çaplı bir işbirliği protokolü imzaladı. TSF Başkanı Gülkız Tulay ve MEB Müsteşarı Doç.

Federasyonların Genel Kurulu kimlerden oluşur?

Federasyon genel kurulu; yönetim ve denetleme kurulu asıl üyeleri, federasyona kayıtlı tüzel kişi üyelerin başkanları ile genel kurulu tarafından belirlenen bir temsilciden oluşur. (2) Genel kurulda tüzel kişi üyelerin yönetim kurulu başkanı veya temsilcisi delege olarak oy kullanır.

Federasyon ne işe yarar?

Federasyon üst kuruluştur. Dernekler bölgelerinde, federasyon ülke genelinde faaliyet gösterir. Dernekler ne her şeyi federasyondan beklemeli ne de federasyonun üstüne çıkmalıdır. Herkesin kendi alanında olabildiğince etkin olması, ahenk, uyum ve koordinasyon içinde çalışmaları ideal olandır.

Derneklerin federasyon olması ne demektir?

Dernek federasyonu; dernek, hayır kurumu ya da kar amacı gütmeyen kuruluş statüsü kazanmış tüzel kişiliklerin bir araya gelmesi ile oluşturulmuş sivil toplum kuruluşudur.

Özerk ne demek örnek?

Bir üst yapıya bağlı olmakla beraber ayrı bir yasayla kendi kendini yönetme yetkisi olan (kuruluş, devlet vb.). Örneğin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Azerbaycan’a bağlı olan özerk bir devlettir. Özerklik: Bir kuruluşun veya bir devletin kendi kendini yönetme hakkı, muhtariyet, otonomi.