Karaca Mağarası nasıl oluştu?

Karaca Mağarası karstik mi?

Dolomitik kireç taşları içerisinde gelişen karstik oluşumlarıyla ön plana çıkan Karaca, Karstik Mağarası, önceleri yöre halkı tarafından bilinmesine ve bulunuşuyla ilgili farklı efsaneler anlatılmasına rağmen bilimsel anlamda ilk kez Karaca Mahallesi’nde jeolojik mühendisi Şükrü Eroz’un 1983-1990 yılları arasında …

Karaca Mağarası ne zaman keşfedildi?

Karaca Mağarası, denizden 1550 m yükseklikte, şehir merkezine ise 17 km uzaklıktadır. Karaca Mağarası‘nın yöre sakinlerinden Jeoloji Mühendisi Şükrü Eroz tarafından 1983 yılında bulunmuş ve 1996 yıllarında da turizme açılmıştır. Aynı zamanda Karaca Mağarası özellikle solunum hastalıklarına (astım vs.) iyi gelmektedir.

Karaca Mağarası kaç yıllık?

Oluşum halen devam etmekte olup, 1 cm’lik dikit ve sarkıt tam 12 yılda oluşmaktadır. Mağaranın yaşı yaklaşık 15 milyon yıl olarak tahmin edilmektedir. Renk ve motif çeşitliliği açısından dünyada eşine az rastlanan mağara türüdür.

Karaca Mağarası müze kart geçerli mi?

KARACA MAĞARASI GİRİŞ ÜCRETİ Karaca Mağarası‘nın giriş ücreti 10 TL. İndirimli bilet ücreti 5 TL. Müze kart burada geçerli değil. … Gitmeden önce (0456) 626 50 70 bu numaradan kesinlikle bilgi alabilirsiniz.

Karaca Mağarası nereye bağlı?

Karaca mağarası, Gümüşhane’nin 15 km kuzeybatısında Torul ilçesine bağlı Karaca mahallesinin hemen güneybatısında yer alır. Gümüşhane Torul karayolunun 12. kilometresinden korum deresine ayrılan stabilize yoldan 4 kilometre sonra karaca mahallesine varılır. Buradan 20 dakikalık bir yürüyüşle mağaraya varılır.

Karstik mağara nerede?

Mağara oluşumları bakımından önemli bir jeolojik-jeomorfolojik nitelik olan karstlaşma (karstik alanlar) ülkemizde Batı ve Orta Toros Dağlarında (Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Konya, Karaman, İçel ve Adana) yer almaktadır.

Karaca Mağarası nasıl bir yer?

Toplam uzunluğu 256 metre, girişe göre en derin noktası ise -15.5 metre olan Karaca Mağarası, az eğimli giriş dışında bütünüyle yatay bir mağaradır. Karaca mağarası birbirine bağlı 5 salondan meydana gelmiştir. Salonlar arasındaki duvarları yerli kaya değil damlataş sütunları oluşturur.

Aslan Mağarası nerede?

Antalya’nın Manavgat ilçesinin Kirazlı Köyü’nde yer alan Aslanlı Mağarası, bölgede gerek yabancı gerek yerli turistler tarafından en sık ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Toplam uzunluğu 110 metre olan mağara hem dikey hem de yatay olarak uzanmaktadır.

Karaca Mağarası kaça kadar açık?

Karaca Mağarası Ziyaret Saatleri Buraya her gün 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Karaca Mağarası ziyarete açık mı?

Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden Karaca Mağarası, yeni tip koronavirüs önlemleri altında turizm sezonuna başladı. Torul ilçesinin Cebeli köyünde yer alan, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği mağara, 5 aylık bakım çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.

Mağaranın diğer adı nedir?

Mağaralar görev ve yapılarına göre düden veya obruk diye tarif edilir.

En buyuk mağara nerede Turkiye?

Türkiye‘deki en büyük mağaralarından biri olan Karain Mağarası, denizden yaklaşık 450 m yüksekte ve Antalya’nın Yağca Köyü sınırları içerisinde yer almakta. Ayrıca Karain Mağarası, ülkemizdeki mağaralar arasında içerisinde insan yaşamış olan en büyük mağaramız.

Karaca Mağarası kim buldu?

Mağara yöre halkı tarafından bilinmesine rağmen ilk bilimsel anlamda Cebeli Köyü Karaca Mahallesi’nden Jeoloji Mühendisi Şükrü ERÖZ ‘ün 1983-1990 yılları arasında yapmış olduğu çalışmalar ile turizme kazandırılmıştır.

Torul cam teras açık mı?

Ülkemizin en büyük Cam Terasları arasında olan bu terası haftanın her günü sabah 08:30 ile akşam 23:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kemer Beldibi Mağarası nerede?

BELDİBİ : Antalya il merkezinin batısında 25 km uzaklıkta, “Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı” içerisinde dört bin dönümlük ince uzun bir ova üzerinde konuşlanmış. Beldedeki Kocasu kaynağının hemen yanı başındaki gölün üstünde yer alan arazi üzerinde Marma Antik Kenti’nin kalıntıları bulunuyor.