Karaca Mağarası ziyarete açık mı?

Karaca Mağarası kaça kadar açık?

Karaca Mağarası Ziyaret Saatleri Buraya her gün 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Karaca Mağarası karstik mi?

Dolomitik kireç taşları içerisinde gelişen karstik oluşumlarıyla ön plana çıkan Karaca, Karstik Mağarası, önceleri yöre halkı tarafından bilinmesine ve bulunuşuyla ilgili farklı efsaneler anlatılmasına rağmen bilimsel anlamda ilk kez Karaca Mahallesi’nde jeolojik mühendisi Şükrü Eroz’un 1983-1990 yılları arasında …

Karaca Mağarası kaç yıllık?

Oluşum halen devam etmekte olup, 1 cm’lik dikit ve sarkıt tam 12 yılda oluşmaktadır. Mağaranın yaşı yaklaşık 15 milyon yıl olarak tahmin edilmektedir. Renk ve motif çeşitliliği açısından dünyada eşine az rastlanan mağara türüdür.

Karaca mağarası nasıl oluşmuştur?

Mağaranın içerisindeki volkanitler tarafından çevrelenen çatlak kalkerler Karaca Mağarası‘nın gelişmesini sağlamıştır. Karaca Mağarası‘nın özellikleri şu şekilde listelenebilir: Denizden yüksekliği yaklaşık 1560 metredir. Mağaranın alanı 1500 metrekaredir.

Torul cam teras açık mı?

Ülkemizin en büyük Cam Terasları arasında olan bu terası haftanın her günü sabah 08:30 ile akşam 23:00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Karaca Mağarası hangi ilçede?

Karaca Mağarası, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü içerisindedir. Mağarada damlataşı şekilleri, sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri ve traverten basamakları gibi birçok doğa harikasını bir arada görebilirsiniz.

Karaca Mağarası nereye bağlı?

Karaca mağarası, Gümüşhane’nin 15 km kuzeybatısında Torul ilçesine bağlı Karaca mahallesinin hemen güneybatısında yer alır. Gümüşhane Torul karayolunun 12. kilometresinden korum deresine ayrılan stabilize yoldan 4 kilometre sonra karaca mahallesine varılır. Buradan 20 dakikalık bir yürüyüşle mağaraya varılır.

Karstik mağara nerede?

Mağara oluşumları bakımından önemli bir jeolojik-jeomorfolojik nitelik olan karstlaşma (karstik alanlar) ülkemizde Batı ve Orta Toros Dağlarında (Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Konya, Karaman, İçel ve Adana) yer almaktadır.

Karaca Mağarası ne zaman keşfedildi?

Karaca Mağarası, denizden 1550 m yükseklikte, şehir merkezine ise 17 km uzaklıktadır. Karaca Mağarası‘nın yöre sakinlerinden Jeoloji Mühendisi Şükrü Eroz tarafından 1983 yılında bulunmuş ve 1996 yıllarında da turizme açılmıştır. Aynı zamanda Karaca Mağarası özellikle solunum hastalıklarına (astım vs.) iyi gelmektedir.

Karaca Mağarası kim buldu?

Mağara yöre halkı tarafından bilinmesine rağmen ilk bilimsel anlamda Cebeli Köyü Karaca Mahallesi’nden Jeoloji Mühendisi Şükrü ERÖZ ‘ün 1983-1990 yılları arasında yapmış olduğu çalışmalar ile turizme kazandırılmıştır.

Torul cam seyir terası nerede?

Gümüşhane’de Torul Kalesi Cam Terası Gümüşhane kent merkezindeki Torul Kalesi üzerinde yer alan seyir terası 240 metre yükseklikte bulunuyor.

Gümüşhane cam teras kaç metre?

Gümüşhane‘de tarihi Torul Kalesi’nin bulunduğu alanda 240 metre yükseklikte yapılan cam seyir terasına bu yıl 200 bin ziyaretçi bekleniyor. Gümüşhane‘de tarihi Torul Kalesi’nin bulunduğu alanda 240 metre yükseklikte yapılan cam seyir terasına bu yıl 200 bin ziyaretçi bekleniyor.

Karaca Mağarası hangi şehirde?

Karaca Mağarası, Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü içerisindedir. Mağarada damlataşı şekilleri, sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri ve traverten basamakları gibi birçok doğa harikasını bir arada görebilirsiniz.

Karaca Mağarası hangi ilimizde?

Karain Mağarası, Türkiye’nin en büyük doğal mağaralarından biridir. Denizden yüksekliği 430-450 metredir. Antalya’nın 30 km kuzeybatısında eski Antalya-Burdur karayoluna 5–6 km uzaklıkta bulunan Yağca köyü sınırları içinde bulunur. Antalya’ya uzaklığı 27 km’dir.

Karaca Mağarası nasıl bir yer?

Toplam uzunluğu 256 metre, girişe göre en derin noktası ise -15.5 metre olan Karaca Mağarası, az eğimli giriş dışında bütünüyle yatay bir mağaradır. Karaca mağarası birbirine bağlı 5 salondan meydana gelmiştir. Salonlar arasındaki duvarları yerli kaya değil damlataş sütunları oluşturur.