Karadeniz bölgesinde kaç ilçe var?
Karadeniz bölgesinde kaç tane ilçe var?
Karadeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok ile sahip olan bölgedir. Bu bölgede toplamda 18 şehir ve 194 ilçe bulunur. Karadeniz Bölgesi içinde yer alan illerden yüzölçümü en büyük olan yer Kastamonu, en az olan yer ise Bartın’dır.
Karadeniz’in en büyük ilçesi neresi?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ilçesi Trabzon‘un büyükşehir olması ile birlikte Ortahisar ilçesi oldu.
Ilçe adları nelerdir?
Bursa
- Büyükorhan.
- Gemlik.
- Gürsu.
- Harmancık.
- İnegöl.
- İznik.
- Karacabey.
- Keles.
Karadenizin en güzel şehri hangisi?
Trabzon. Karadeniz‘i Karadeniz yapan şehirlerimizden Trabzon, listemizin ilk durağı. Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi ünlü mekanları ile hem yerli hem de yabancı turistleri çeken Trabzon, eşsiz manzaralara ve tertemiz bir havaya sahip.
Doğuda kaç tane il var?
Doğu Anadolu Bölge sınırlarında toplamda 14 il 125 ilçe bulunur. Yüz ölçümü açısından en büyük şehir Erzurum iken, en küçüğü Iğdır ilidir. Doğu Anadolu Bölgesinin illeri şu şekilde sıralanabilir.
Karadeniz’in en derin yeri neresi?
Karadeniz, 8.350 kilometre kıyı şeridine sahip, 461.000 km² alan kaplayan (Azak Denizi dahil, Marmara Denizi hariç), en geniş yeri doğudan batıya 1.175 km, en derin noktası 2.210 m olan, Marmara Denizi vasıtasıyla Ege Denizi’ne bağlanan, batıdan doğuya böbrek formunda bir denizdir.
Trabzon en büyük ilçesi hangisi?
Yüzölçümü bakımından Trabzon‘un en büyük ilçesi olan Maçka, şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.
Ordunun en büyük ilçesi hangisi?
2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Altınordu, nüfusu en az olan ise Kabadüz ilçesidir.
Kaç tane ilçe var?
Bu doğrultuda Türkiye’nin farklı şehirlerinde değişik sayılarda ilçeleri bulunur. Şu an güncel 2022 bilgileri doğrultusunda toplamda 911 tane ilçe bulunmaktadır. 81 ile homojen olarak dağılmayan bu ilçeler, bazı şehirlerde daha fazla bazı şehirlerde ise daha az olarak öne çıkıyor.
82 il hangisi?
Her ne kadar sınırlarımız dışında kalsa da Halep, Türkiye’nin aldığı nefesi duyacak kadar yakındır. İzmit ile İstanbul arası 90 kilometre iken Kilis’ten sadece 66 kilometre uzaklıkta yer alan Halep, Türk halkının gönlündeki “82‘nci il” hasretidir.
Karadenizin en gelişmiş şehri neresi?
Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve gelişmiş şehirleri sırasıyla 1.250.076 nüfusuyla Samsun ardından Trabzon ve Ordu’dur.
Karadenizde nerede yaşanır?
Karadeniz‘in Hayranlık Uyandıran 9 Köy ve Kasabası
- 1 – Macahel. Artvin’in Borçka ilçesine bağlı bir bölge olan Macahel, ülkemiz sınırlarında kalan 6 ayrı köyden oluşuyor. …
- 2 – Hamsiköy. …
- 3 – Yörük Köyü …
- 4 – Santa. …
- 5 – Azdavay. …
- 6 – Amasra. …
- 7 – Şenyuva Köyü …
- 8 – Şimşirli Köyü
Erzurum Doğu mu?
Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde bulunan, sıradağlar ve yaylalar ile çevrili bir şehirdir. İstanbul’a 1.235 km uzaklıkta olan Erzurum‘un kuzeyinde Artvin ve Rize, güneyinde ise Bingöl veMuş bulunmaktadır. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük 3. ilidir.
Hangi iller doguda?
Doğu Anadolu Bölgesindeki iller batıdan doğuya sırasıyla Malatya, Erzincan, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak, Kars, Ağrı, Ardahan, Van, Iğdır ve Hakkari olup toplam 15 tane il vardır.
Karadeniz neden kirli?
Karadeniz‘de kirlilik yaratan unsurların önemli bir bölümünün Tuna Nehri’nden geldiğine dikkate çekilen çalışmada, ”Tuna Nehri, Karadeniz‘deki kirliliğin yüzde 48’ine neden olmaktadır. Ayrıca, Karadeniz‘e komşu ülkelerin atıkları da Karadeniz‘i kirletmektedir” deniliyor.