Kayyum atanan şirketler satılacak mı?

Kayyum şirketi satabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan son Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara istinaden yayımladığı 687 sayılı KHK ile TMSF’ye devredilen ve kayyum atanan şirketlerden müsaderesine karar verilenler Fon tarafından satılacak veya tasfiye edilecek.

Kayyum atanan şirket çalışanları ne olacak?

Firma ve inşaat devlet tarafından atanan kayyumun denetimine bırakılmıştı. Eylül 2016’dan itibaren kayyum atanan işyerleri OHAL kararnamesi ile TMSF (Tasarruf Mevduat Sigorta Fonuna) devredilmeye başlandı. TMSF’ye bu şirketleri satma veya kapatma yetkisi verildi.

TMSF ye geçen şirketler ne olacak?

TMSFye devredilen şirketler ne olacak Haberi Buna göre bu şirketler ve varlıklar TMSF tarafındansatılacak veya tasfiye edilecek. Bu süreçte ise yine kayyımlar tarafından yönetilecek. Satış veya tasfiyeden elde edilen gelirler ise Hazine’ye gelir kaydedilecek.

TMSF hangi şirketler devroldu?

İŞTE TASFİYE EDİLEN ŞİRKETLERİN TAM LİSTESİ;

  • İktisatevim Gayrimenkul AŞ
  • Vizyonevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Pazarlama San. …
  • Doğruevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ
  • Finansevim Gayrimenkul Otomotiv İletişim Organizasyon Paz. …
  • Birikimevim Gayrimenkul Organizasyon AŞ

Bir şirkete kayyum atanırsa ne olur?

Kayyum, bir ticaret şirketinde organ yokluğu nedeniyle atanmışsa, kayyumun görevi bu organın seçiminin tamamlanması ile son bulur. Bir ticaret şirketine atanan kayyum ticaret şirketi organı yerine geçip, şirket organı gibi karar veremez.

Kayyımlık ücreti ne kadar?

TMSF’den kayyum ücreti açıklaması: Net 4.000 TL ile 15.000 TL arasında.

Kayyum ücretini kim öder?

(2) Kayyımlık konusu malın idaresiyle ilgili olarak yapılması gereken ancak, kişi hesabında para olmaması nedeniyle karşılanamayan giderler, yönetim hesabından karşılanır. Bu giderler, ilgilinin gelirleri kişi hesabına yatırıldıktan sonra kanunî faiziyle birlikte tahsil edilerek yönetim hesabına aktarılır.

TMSF den paramı nasıl alabilirim?

TMSFye gelir kaydedilen mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların, sehven TMSFye devredilenler hariç, sahiplerine iadesi mümkün değildir.

TMSF de kaç şirket var?

Şirketlerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Gülal, “Bu anlamda an itibarıyla TMSF kayyumuyla yönetilen 810 şirket var. Bunların 30 Haziran 2020 itibarıyla öz kaynak büyüklüğü 26,7 milyar lira. Şirketlerin aktif büyüklüğü de 63,4 milyar lira, çalışan sayıları da 40 bin 373.

TMSF hangi kuruma bağlıdır?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), tasarruf sahiplerinin haklarını yolsuzluk ve usulsüzlüklerden korumak amacıyla kurulmuş devlet kurumudur. Eskiden Merkez Bankası bünyesinde iken, artık Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

TMSF üyeleri kimlerdir?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF/Fon) Kurulu, Fonun karar organıdır. Fon Kurulu, biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere yedi üyeden oluşur. Fon Kurulu Başkanı Fonun da başkanıdır….Fon Kurulu.

Adı Soyadı Görevi
Ali ALTINTAŞ İkinci Başkan
Halil İbrahim AKYILDIZ Üye
Fatih Sultan Mehmet YILDIRIM Üye
Şeref SAFA Üye

Hangi durumlarda şirkete kayyum atanır?

Kayyum, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanır. Ticaret şirketlerine kayyum atanması ile ilgili Ticaret Kanununda bir düzenleme yoktur. Anonim şirketin kanunen gerekli organlarından birinin yokluğu halinde Medeni kanun hükümlerine göre mahkemece yönetim kayyumu atanır.

Şirkete kayyım atanması ne demek?

Kayyum kelime anlamı olarak, bir işin ya da bir malın yönetilmesi amacı ile bir kişinin görevlendirilmesi anlamına gelmektedir. Kayyum, vasi gibidir. Vasi gibi vesayet organlarından biri konumundadır. Kayyum, devlet tarafından bir şirkete ya da kuruma atanmaktadır.

Kayyım ücret alır mı?

Vasilik veya kayyımlık nedeni ile yapılacak olan ödemeler Türk Medeni Kanunu’nun vasinin ücreti başlıklı 457. maddesi ve 458. maddesi hükmüne göre vasi ve kayyım ücret talep edebilir. Vasi ve kayyım olarak görev almak isteyen meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Kayyum ücreti nasıl hesaplanır?

Ödenecek ücret, yönetimin gerektirdiği emek ve yönetilen malvarlığının geliri göz önünde tutulmak suretiyle her hesap dönemi için vesayet makamı tarafından belirlenir.”