Keçe neden yapılır?

Keçe hammaddesi nedir?

Tepme keçelerin temel hammaddesi deri ürünü hayvansal lif grubunda yer alan yün lifidir. “Lifin incelik, uzunluk, dayanıklılık gibi fiziksel niteliklerden biri olan keçeleşme; merinos, kaba karışık yapağı, tiftik, deve yünü vb. deri ürünü hayvansal yani keratin yapılı liflerde görülür.

Keçe hangi malzemeden yapılır?

Gerekli malzemeler: Nako Keche, sıcak su, yağ bazlı sabun, tül, bambu servis, bez. Çalışılacak yere naylon serin ve üstüne bambu servisi yerleştirin. Aynı yoğunlukta ve uzunlukta yünden şeritler kopararak yan yana ve dik olarak bambu servisin üzerine yerleştirin.

Keçe neden oluşur?

Keçe, bilinen en eski tekstil ürünü olarak kabul edilmektedir. Bir kısım hayvanların yünlerinin (koyun, tiftik keçisi, lama, deve, tavşan vb) sabun, su ve ısı yardımıyla oluşturulan alkali bir ortamda liflerin birbiri arasına girmesi ile oluşur.

Keçe nasıl elde edilir?

Basit bir tabirle koyun, keçi, deve gibi hayvanlardan elde edilen yüne; yoğun ısı ve basınç altında yağ, sabun gibi katkı malzemeleri eklenir. Bu malzemelerin eklenmesiyle yün iyice kenetlenir ve çeşitli işlemler sonrasında keçe elde edilir.

Keçe nerede üretilir?

Geçmiş dönemlere göre, keçenin kullanıldığı alanların sınırlı olması sebebiyle, Anadolu’daki üretim atölyelerinin azaldığı bilinmektedir. Keçe Yapım atölyeleri, Afyon, Şanlıurfa, Konya, Balıkesir, İzmir, Kars, Erzurum’da daha yoğun olmak üzere birkaç ilde az da olsa hala devam etmektedir.

Keçe kursunda neler yapılır?

Üretilen bu ürünler ise; yaygı, yolluk, seccade, yastık, eğer örtüleri, çadır, ev eşyası yapıldığı gibi kepenek, yelek, çizme, çorap, patik vb. giyim eşyası da yapılmaktadır.

Keçe iğneleme malzemeleri nelerdir?

Keçe iğneleme yapabilmek için üç şey yeterli;

  • Yün.
  • Keçeleme İğnesi.
  • İğneleme Padi.

26 Ara 2016

Keçe ile neler yapılır kolay?

Keçe Oda ve Duvar Süsleri,Keçe Doğum günü ve Diş Buğdayı Süsleri,Keçe Nikah Şekeri,Sünnet mevlit hediyelikleri. Keçe Mobiller,Keçe Cep Telefonu kılıfları,Peçetelik,Bardak Altlığı,Keçe Amerikan Servisi,Keçe Keseler,Cüzdan ve Keçe Çantalar.

Keçenin içinde ne var?

Tiftik keçisi, koyun, tavşan, deve ve lama gibi hayvanların yünlerinin su, sabun ve ısı yardımıyla oluşturulan alkali bir ortamda liflerin birbiri arasına girmesi ile elde edilen keçe, bilinen en eski tekstil yüzeyli el sanatı ürünü olup, ilk ortaya çıkış tarihi kesin olarak bilinmemektedir.

Keçenin özelliği nedir?

Yünün basınç etkisiyle sıkıştırılmasıyla keçe yapılır. Keçe, atkı ve çözgü içermemesi nedeniyle çok iyi bir yalıtkandır. Isı, ışık, nem, ses, radyasyon ve elektriği geçirmez. Keçe, sinyal ve radyasyon emicidir.

Keçe tekniği nedir?

Tiftik keçisi, koyun, tavşan, deve ve lama gibi hayvanların yünlerinin su, sabun ve ısı yardımıyla oluşturulan alkali bir ortamda liflerin birbiri arasına girmesi ile elde edilen keçe, bilinen en eski tekstil yüzeyli el sanatı ürünü olup, ilk ortaya çıkış tarihi kesin olarak bilinmemektedir.

Keçe nasıl bir şeydir?

Keçe, herkesin bildiği bir tekstil ürünüdür. Özellikle eski zamanlarda daha çok kullanılan bir üründür. Bazı hayvan yünlerinin, sabun, su ve ısı katkısıyla oluşturulan liflerin birbiriyle birleşmesi sonucu oluşuyor. Tüm yüzeyleri kullanılabilir.

Keçe sanatı Nedir?

Keçe, hayvansal liflerden genellikle yünün ısı, nem, basınç altında, sabun, yağ, yardımıyla birbirlerine kenetlenmelerini sağlayarak oluşturulan dokudur. Kısaca bu yöntemin kullanılması ile çeşitli keçe ürünleri elde edilmesine de keçe sanatı diyebiliriz.

Keçe fiyatları ne kadar?

Keçe Sıkça Sorulan Sorular

  • %17 indirimle toptankece Metrelik Kalın 3mm Kalınlığında Eni 100 cm (RENK SEÇMELİ) Keçe 51 TL’ye,
  • %7 indirimle Yumuşakkeçe İnce Yumuşak 100×50 cm 6 Renk Keçe 125 TL’ye,
  • %26 indirimle Puti A4 Boyutunda 10 Renk Keçe 8,55 TL’ye,

Keçe iğneleme hangi kumaşa yapılır?

Islak keçeleme yöntemiyle yapılmış kumaşlara, ipek şal, polar, ince plaka keçeye her türlü iğne çok rahatlıkla girebiliyor ama kalın keçe veya kalın kot kumaşı kullanacaksanız ince iğneleri tercih etmeniz gerekiyor. Bu noktada elinizdeki kumaş ve iğneleri denemeniz en doğrusu.