Kedi doğum anında ne yapılmalı?

Kedi doğum yaparken ne yapmalıyım?

Kedi artık doğumun yaklaştığının farkındadır ve hareketleri oldukça ağırlaşmıştır. Memeleri kızarır ve büyür, son günlerde sütü gelmeye başlayabilir. Son hafta geldiğinde kedi evde doğum yapmak için uygun gördüğü bir yer aramaya başlar. Koltuk yatak altları, dolap içleri kedilerin doğum için ilk tercihi olacaktır.

Doğurmak üzere olan kedi nasıl anlaşılır?

Lafı fazla uzatmadan size kedilerde doğum belirtilerini göstereceğiz.

  1. Doğum yeri. Çoğu hayvan gibi kediler de doğum yapmak için doğru yeri bulmaya çalışır. …
  2. Sıcaklık değişiklikleri. …
  3. 3. Meme bezlerinin boyutunda bir artış …
  4. İştahsızlık. …
  5. Davranış değişiklikleri. …
  6. 6. Vulvar bölgesini yalama. …
  7. 7. Sinirlilik. …
  8. 8. Kasılmaların başlangıcı

12 Eki 2021

Kedinin doğum yapacağı yer nasıl olmalı?

Kedi doğumu için en önemli durum ona sessiz ve sakin bir yerde doğumunu yapabileceği uygun bir sepet gibi bir yer hazırlamanızdır. Doğum hazırlığı yapan kediler bu dönemde meraklı bakışları pek sevmez. Doğumu yapınca da sepetleri sakin bir yerde kalmalıdır.

Kedilerin doğum sancısı ne kadar sürer?

Doğum sancıları başladıktan sonra ilk yavrunun gelmesi 4 saati bulabilir. Yavrular doğarken önce baş kısmı da gelebilir, kuyruk kısmı da. Her yavrunun doğumu arasında ortalama 30-60 dakika geçebilirken bu süre 2 saate kadar da uzayabilir. Bu andan itibaren kedi sepetinden ayrılmaz.

Kediler doğumda ölür mü?

Genelde kediler doğum yaparken kendi hayatlarını veya yavru kedilerin hayatlarını riske atan komplikasyonlara maruz kalmazlar.

Kedi doğumu kaç ay sürer?

Fakat kısırlaştırma operasyonu kediniz ilk belirtileri göstermeden yapılmamalıdır. Kediler, yılda 3 kez doğum yapabilir ve hamilelik süreleri ortalama olarak 2 ay sürer. Her doğumda en az 2 yavru dünyaya getiren kedilerde bu sayı 5-6 yavruya kadar çıkabilir.

Kediler ne kadar süre sonra doğurur?

Hamilelik süresine bakıldığında ise 58 ile 65 gün aralığında değişkenlik göstermektedir. Yani genel itibari ile 2 ay içinde kediler doğum işlemini gerçekleştirir. Özellikle şayet doğum 65 günün ardından başlamamış ise, muhakkak bir veterinere gitmek gerekir.

Kedi Dogururken kan gelir mi?

Doğum sırasında kanama Kediler doğum yaparken tüm memeli canlılar gibi dışarıya plasenta sıvısı çıkarırlar. Ancak plasenta sıvısı kanlı ve koyu renkteyse, kedinizi doğrudan veterinerinize götürmeniz gerekiyor.

Kediler tek başına doğum yapabilir mi?

Doğum başladığında, kediniz çok yüksek sesle bağırmaya başlayabilir ve siz de kasılmaları görebilirsiniz. Unutmayınız ki, pek çok durumda kedi doğumu tamamen kendi başına gerçekleştirebilir. Bir batında doğan ortalama yavru sayısı 2 ila 5 arasındadır.

Yeni doğum yapan kedi de kanama olur mu?

Şayet doğumdan sonra kedilerde vajinal bir akıntı fark ettiyseniz hiç zaman kaybetmeden veteriner hekime başvurmanız gerekiyor. Koyu renkli bir sıvı olan bu vajinal akıntı kötü bir kokuya sahip olabilir. Genellikle enfeksiyondan kaynaklanan bu durum doğum sırasında içeride parça kalmasından kaynaklanıyor da olabilir.

Kedi doğumları kaç saat sürer?

Doğumun ikinci aşamasında güçlü kasılmaların başladığı görülmekte ve genellikle 10-60 dakika içinde yavrunun doğumu gerçekleşmektedir. Rahimdeki diğer yavruların doğumları da benzer şekilde 1 saatlik süreçler içinde gerçekleşmekte, toplam doğum süresi yavru kaybı olmaksızın 24 saate kadar uzayabilmektedir.

Kedilerde doğum kaç gün sürer?

Kedilerde doğum 24 saate kadar sürebilir. Kedinizin doğum sırasında zorlandığını görürseniz veya doğumun 24 saatten daha fazla sürdüğünü fark ederseniz, veterinere başvurmanız gerekir.

Bir kedi ne kadar yaşar?

12 – 18 yılKedi / Yaşam süresi (Evcil)

Yavruları ölen kedi ne yapar?

Eğer zayıf yavru yuvada kendiliğinden ölürse anne kedi ölü bedenin avcıların dikkatini çekmesini önlemek veya ölü bedenden yayılabilecek herhangi bir hastalığı veya paraziti önlemek için yavruyu yer.

8 Aylık kedi doğurur mu?

Kedilerde hamilelik yaşının kesin bir sayısı yoktur. Genellikle 6 ila 9 aylıkken erkek kediler cinsel olgunluğa ulaşırlar ve çiftleşme evresine girerler. Ancak bazen daha erken ya da daha geç ulaştıkları da görülebiliyor. Dişi kediler ortalama 21 günde bir kızgınlık dönemine girer.