Kıbrıs’ta oturma izni nasıl alınır?

Kuzey Kıbrıs’ta oturma izni nasıl alınır?

Kuzey Kıbrısta Daimi Oturma İzni Başvurusu Yıl boyunca Kuzey Kıbrısta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.

TC vatandaşı Kıbrısta iş kurabilir mi?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapmak isteyen kişiler veya kurumlar kendi adlarına gerçek kişilik temelinde veya tüzel kişiliğe haiz işletmeler kurup işletebilirler.İşletmelerin hukuki yapıları KKTC‘nde yürürlükte olan yasalara göre belirlenmiştir.

Türk vatandaşı Kıbrıs’ta ne kadar kalabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC’ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrısta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden …

KKTC oturma izni kaç günde çıkar?

Yapılmış olan başvurular, öncelikle İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliği tarafından değerlendirilerek, ikamet izni verilmesinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli görüşü de içerecek şekilde, Daire’ye en geç on gün içerisinde ulaştırılır.

KKTC’de yaşamak için ne gerekli?

Kıbrıs’ta ikamet etmek ve Kıbrıs’ta yaşamak için öncelike oturum veya ikamet izni almasınız, bu izni almanız için gerekli kriterler şunlar; K.K.T. C’de taşınmaz mal sahibi olan yabancılara, ilk 3 yıl boyunca birer yıllık, daha sonra ise kendi adına tapu almış olması şartıyla ikişer yıllık ikamet izni verilebilir.

KKTC Muhaceret vergisi ne kadar?

Yıllık Muhaceret Bedeli; Bölgenizdeki Gelir Ve Vergi Dairesi’ne, yıllık Muhaceret Bedeli olan 116 Tl ücretini yatırabilirsiniz. Dekont yada makbuzu almayı unutmayın. Muhaceret pulu; Herhangi bir PTT’den 12.5 Tl değerinde pul alabilirsiniz.

Kıbrıs’ta işyeri nasıl açılır?

Yabancı ülkelerde kurulan şirketler, Ekonomiden Sorumlu Bakanlığın onayı ve Bakanlar Kurulu’ndan izin alınması koşuluyla, KKTC’nde bir işyeri (veya şube) açabilirler ve bu şirketler Yabancı (veya Denizaşırı) Şirket statüsünde tescil ettirilirler.

Kıbrıs’ta nasıl iş kurabilirim?

Kıbrısta iş kurmak için çeşitli devlet kurumlarında kayıt işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. Serbest Liman Şirketi ve Uluslararası İşletme Şirketleri şirket kuruluşunun ardından daha farklı işlemler takip etmektedir.

KKTC kaç gün kalabilir?

GENEL BİLGİLER: KKTC‘de vize ile kalış süresi, her defasında 90 günü ve her 180 günde 90 günü geçemez. Yüz seksen günde doksan gün kalışın hesaplanmasında, ülkeye girişten itibaren kırk sekiz saat içerisinde çıkış yapılan kalışlar yurt içinde kalış olarak hesaplanmaz.

KKTC Asgari Ücret ne kadar?

Bugün toplanan komisyonda, işveren tarafının reddettiği asgari ücret hükümet ve işçi tarafının onay vermesi ile oy çokluğuyla resmen kabul edildi. KKTC’de buna göre, asgari ücret net 6 bin 90 TL, brüt 7 bin TL olarak belirlendi.

Oturma izni ne kadar sürede çıkar?

İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.

Kıbrısta yerleşmek için ne gerekiyor?

Kıbrıs’ta ikamet etmek ve Kıbrıs’ta yaşamak için öncelike oturum veya ikamet izni almasınız, bu izni almanız için gerekli kriterler şunlar; K.K.T. C’de taşınmaz mal sahibi olan yabancılara, ilk 3 yıl boyunca birer yıllık, daha sonra ise kendi adına tapu almış olması şartıyla ikişer yıllık ikamet izni verilebilir.

Kıbrıs hayat pahalı mı?

Her yaştan ve her kültürden insanın kolaylıkla hayat süreceği Kuzey Kıbrıs’ta yaşam masrafları Türkiye’ye göre biraz pahalı olabilir ancak birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs’ta 2021 yılında verilen asgari ücret brüt 4 bin 400 TL’dir.

Kıbrıs oturma izni istiyor mu?

KKTC ‘ de, vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, başka surette yasal izinli olmamaları halinde, ikamet izni almaları zorunludur.

Muhaceret için sağlık raporu kaç ay geçerli?

(Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.) KKTC Sağlık Bakanlığınca alınacak olan raporların geçerlilik süresi 2 ay‘dır. Bilgilerinize önemle sunarız.