Kıbrıs’ta yaşamak için ne gerekli?

Türk vatandaşı Kıbrıs’ta ne kadar kalabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC’ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrısta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden …

Kıbrıs’ta oturma izni nasil alinir?

125.000 EUR değerinde bir mülke sahip olmak (tek mülk) Yıl boyunca Kuzey Kıbrısta sürekli bulunmuş olmak (ülke dışında 40 günden fazla kalmamak şartıyla) Altmış yaşından büyük olanlara 3 yıllık daimi oturma izni yeterli olacak, altmış yaşından büyüklerde 6 yıllık daimi oturma izni gerekli olacaktır.

KKTC oturma izni kimlere verilir?

(a) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşı ile evli kişiler. (b) Müdür tarafından vatansız olduğu tespit edilmiş kişiler. (c) Ülkede yurttaş olan velisi veya vasisi ile yahut yasal izinli olan velisi veya vasisi ile birlikte yaşamakta olan, on sekiz yaşını doldurmamış olan yabancılar.

KKTC kaç gün kalabilir?

GENEL BİLGİLER: KKTC‘de vize ile kalış süresi, her defasında 90 günü ve her 180 günde 90 günü geçemez. Yüz seksen günde doksan gün kalışın hesaplanmasında, ülkeye girişten itibaren kırk sekiz saat içerisinde çıkış yapılan kalışlar yurt içinde kalış olarak hesaplanmaz.

Türk vatandasi kibrista yasayabilir mi?

KKTC Yurttaşlık yasası 8’inci maddede mevcut koşulları taşıyan kişiler bakanlık kararı ile KKTC vatandaşlığına kabul edilebilmektedir. Kişinin vatandaşı olduğu ülkenin yasalarına göre ya da vatandaşlığı yoksa KKTC yasalarına göre reşit olması ilk şarttır.

KKTC oturma izni kaç günde çıkar?

Yapılmış olan başvurular, öncelikle İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliği tarafından değerlendirilerek, ikamet izni verilmesinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli görüşü de içerecek şekilde, Daire’ye en geç on gün içerisinde ulaştırılır.

Türk vatandaşı Kıbrısta çalışabilir mi?

Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından ilan edilen yabancı uyruklu çalışma şartlarına göre Kıbrıs’ta Türk vatandaşları için çalışma izni alınması zorunludur. İşyerlerinin çalışan adına ön izin alması gerekir. Ön İzin Onayı belli bir işyerinde belli bir meslekte çalışmak için verilir.

Oturma izni için ne gerekli?

Uzun Dönem İkamet İzni İçin Gerekli Belgeler

  • İkamet izni başvuru formu.
  • Pasaport veya dengi bir belgenin aslı ile fotokopisi.
  • 4 adet biyometrik fotoğraf.
  • İkamet izni boyunca yetecek miktarda maddi imkanın beyanı
  • Sağlık sigortası
  • Son 3 yıl içerisinde sosyal yardım alınmadığına dair imzalı veya mühürlü belgenin aslı.

Kıbrıs’ta Türkler ev alabilir mi?

Türk vatandaşı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ev aldığınızda, 1 yıllık oturma iznini alabiliyorsunuz. 3 yılı doldurduktan sonra ise süresiz ikamet izni için başvurabilirsiniz. Tapu devriyle beraber ilk 3 yıl boyunca her yıl oturma izninizi yenilemeniz gerekiyor.

Kıbrısta pasaportsuz ne kadar kalınır?

Kuzey Kıbrıs‘a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs‘a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.

Kaç yılda KKTC vatandaşı olunur?

Birincisi, bir Kıbrıs vatandaşı ile en az 3 yıl evli olunması ve başvuru tarihinden önce Kıbrıs’ta 2 yıllık ikamet tamamlaması durumunda vatandaşlığa başvurulabilir.

Güney Kıbrıs’a Türkler girebilir mi?

Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs’ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir.

Oturma izni ne kadar sürede çıkar?

İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.

Muhaceret kaç gün sürer?

Yapılmış olan başvurular, öncelikle İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliği tarafından değerlendirilerek, ikamet izni verilmesinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli görüşü de içerecek şekilde, Daire’ye en geç on gün içerisinde ulaştırılır.

Türk vatandaşları Kıbrısta yaşayabilir mi?

KKTC Anayasasında yasal olarak vatandaşlık konususnda bu husus mevcut olmakla birlikte 67’nci maddede belirtilmiş olan duruma göre 15 Kasım 1983 yılından itibaren Kıbrıs’ta yerleşik olarak yaşayanlar doğrudan KKTC vatandaşı Kabul edilmektedir. Bu kişilerin ek olarak başka bir şart sağlaması gerekmemektedir.