Kimler tezsiz yüksek lisans yapabilir?

Tezsiz yüksek lisans şartları nedir?

Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Tezsiz yüksek lisans herkes yapabilir mi?

Herhangi bir lisans eğitimini tamamlamış olan herkes yüksek lisansa başvurabilir. Tezli yüksek lisans için ALES şartı aranırken tezsiz eğitimlerde bu zorunluluk yok.

Tezsiz yüksek lisansın ne faydası var?

Tezsiz yüksek lisans eğitiminin ana hedefi, öğrenciye mesleki düzeyde yeterlilik kazandırmak ve mevcut işleyişin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Seçmiş olduğunuz bölümde, ileri mesleki bilgi seviyesine ulaşırsınız. Hem çalışıp hem de okuyarak eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans mezunu ne yapabilir?

Tezsiz yüksek lisans ve tezli yüksek lisans arasında eskiden hiç bir fark bulunmazdı. Tezsiz yüksek lisans yapanlar doktora yapabilir, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi gibi akademik kadrolara atanabilirdi.

Tezsiz yüksek lisans için not ortalaması kaç olmalı?

2 ortalama ile % 60’ının tezsiz yüksek lisans programına kabul edilirsiniz. 4 üzerinden 3 ve üzeri ortalamanız varsa %99’unun tezsiz yüksek lisans programına kabul edilebilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans yapmak için ALES gerekli mi?

Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların ALES veya eşdeğeri sınavdan en az (55) puandan az olmamak üzere Senato tarafından belirlenen ALES veya eş değer puanına sahip olmaları gerekir. … Tezsiz yüksek lisans programlarında yabancı dil şartı aranmaz.

Tezsiz yüksek lisans yapınca uzman olunur mu?

Tezli yada tezsiz olsun yüksek lisansını tamamlayan tüm öğretmenler uzmanlık sınavından muaf olacaktır.

Tezsiz yüksek lisans yapan akademisyen olabilir mi?

Değişen yönetmeliğe göre artık tezsiz yüksek lisans derecesine sahip adaylar da öğretim üyesi olabilecek. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan, Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK) yapılan yeni düzenlemede, tezsiz yüksek lisans mezunlarının da öğretim görevlisi olabileceği belirtildi.

Tezsiz yüksek lisans 1 yılda biter mi?

Tezsiz yüksek lisans eğitim süresi ise 2 yarıyıldır, yani 1 yıl sürer. 2 yarıyıllık ders döneminin ardından öğrenci dönem projesi yazarak mezun olur.

Yüksek lisans Yapmak Memura Ne Kazandırır?

Memuriyete girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yüksek lisans yapmış olmak, Devlet memurlarına ilave 1 kademe ilerlemesi kazandırmakta ve bu memurlardan bazılarının aylık gelirlerini artırmaktadır.

Tezsiz yüksek lisans geçerli mi?

– Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans süresi normal durumda 3 yarıyıldır. Öğrencilerin en fazla 6 yarıyılda programını bitirmiş olmaları gerekmektedir. YENİ KANUNA GÖRE 6 yarı yıldan sonra öğrenci kayıt yenileme yapabilir, fakat ders, sınav ve proje hakları dışında herhangi bir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

Akademisyen olmak için ortalama kaç olmalı?

Bir kişinin akademisyen olmak için lisans eğitimini 2.50 not ortalamasının üzerinde tamamlamış olması gerekmektedir. Aynı zamanda kişiler ALES ve YDS sınavlarından taban puanın üzerinde bir puan alırlarsa, akademisyen olmaya hak kazanırlar.

Yüksek lisans için not ortalaması kaç olmalı 2020?

Yüksek lisans not ortalaması şartı üniversiteye göre değişiklik göstermekle birlikte, en azından 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır.

Tezsiz yüksek lisans ALES şartı ne zaman kalktı?

Çağ Üniversitesi Senato Kararı 2012/ 17 – 4 – 12.12.2012 Uyarınca: a) Kayıt esnasında Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ALES notu istenmeyecektir. Sadece ücretler için burs kazanmak üzere istenilmektedir.

Tezsiz yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

Adayların sınavdan, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebiliyor), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekiyor.