Kırklareli Kofçaz nereye yakın?
Kofçaz ilçesi hangi ile bağlı?
Kofçaz Kırklareli’ne bağlı olup, Kırklareli iline yakınlığı 26 km’dir. Yurdumuzun Kuzeybatısı istikametinde Yıldız (Istıranca) Dağlarının eteklerinde yerleşmiş ve İlçe Merkez nüfusu 2000 nüfus sayımına göre 1538 olan ormanlı alanların ortasında küçük şirin bir ilçedir.
Kofçaz nasil bir yer?
İlçeye bağlı 2 Mahalle ve 16 Köy bulunmaktadır. Toplam nüfusu 4166 olup, ilçemiz kilometreye yaklaşık 10–15 kişi ile çok az nüfus yoğunluğu olan bir yerleşim yeri özelliğine sahiptir. Istıranca Dağlarının eteklerinde yerleşmiş oldukça engebeli bir arazi yapısına sahip, rakımı 460 metredir.
Kofçaz Neyi Meşhur?
Kofçaz İlçesinde geleneksel olarak düzenlenen Ceviz ve Bal Festivali her yıl giderek artan bir ilgi görmektedir. Bu festivale çevreden gelen vatandaşlar , festival’de satışa sunulan tamamen doğal ortamda beslenen arı balından ve Kofçaz cevizinden mutlaka bir kaçkilo alarak dönmektedir.
Kofçaz ın nüfusu ne kadar?
Nüfusu 2.282 kişi olup bu bakımdan 922 ilçe arasında sondan altıncıdır. İsmi Pomakça’dır. Merkez belediye ve ona bağlı 16 köy ve 2 mahalleden oluşmaktadır. Kofçaz aynı zamanda Bulgaristan ile sınır komşusudur.
Türkiye’nin en küçük ilçesi neresidir?
196 ilçenin nüfusu ise 10 bin kişinin altında kaydedildi. Türkiye‘nin 83 bin 645 kişiyle nüfusu en düşük ili olan Tunceli’den daha fazla kişinin yaşadığı ilçe sayısı ise 255 olarak kayıtlara geçti. Konya’nın Yalıhüyük ilçesi, 1532 kişiyle Türkiye‘nin en küçük ilçesi oldu.
Kırklareli Demirköy ne zaman ilçe oldu?
Demirköy Hakkında 1914 yılında ilçe olan Kırklareli‘ne bağlı Demirköy‘ün doğal bitki örtüsünün % 90’dan fazlasını meşe ve kayın ormanları meydana getiriyor. İlçenin toplam nüfusu 1965 yılında 10 bin 1 iken, 1980’de 11 bin 857, 2000’de 11 bin 407, ve 2010’da 8 bin 578 oldu.
Kırklareli kaç tane ilçesi var?
Kırklareli ilinin ilçeleri: Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Vize’dir.
Kırklareli ne bağlı köyler?
- AHMETÇE KÖYÜ
- ARİZBABA KÖYÜ
- ARMAĞAN KÖYÜ
- ASILBEYLİ KÖYÜ
- BAYRAMDERE KÖYÜ
- BEYPINAR KÖYÜ
- ÇAĞALAYIK KÖYÜ
- ÇAYIRLI KÖYÜ
Kırklareli vizenin Neyi Meşhur?
Meşhur Kırklareli peyniri, tahin helvası, hardaliye, kavala kurabiyesi, badem ezmesi, pancar pekmezi, geleneksel ahşap süs eşyaları gibi pek çok ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Kırklareli Neyi Meşhur?
Kırklareli ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
- Papara.
- Soğan Pidesi.
- Kırklareli Köftesi.
- Kuzu Kapama.
- Sütlü Hamur Çorbası
- Kupriva.
- Papaz Yahnisi.
- Labada Borani.
Türkiye’nin en az nüfuslu ilçesi hangisi?
EN AZ NÜFUSA SAHİP İLÇE YALIHÜYÜK Verilere göre, Türkiye‘de en az nüfusa sahip ilçe Konya’da bulunuyor. Yalıhüyük ilçesinde bin 573 kişi yaşıyor. Nüfusun 770’i erkek, 803’ü kadınlardan oluşuyor. Bir önceki yıl ilçede yaşayan sayısı ise bin 629 kişiydi.
Nüfusu en az olan ilimiz neresidir?
NUFÜSU EN AZ OLAN İLLER – TUNCELİ: Tunceli, 83 bin 645 kişi ile en az nüfusa sahip olan il oldu.
Nüfusu en az olan ülke hangisi?
İlk sırada Nauru bulunmakta. Avustralya’nın kuzeydoğusunda bulunan bu ülkenin nüfusu ise 10 bin. Ne kadar huzurlu ve doğal ortamıyla dikkat çekse de Nauru’nun turistik bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Ulaşım sıkıntısı bu konuda büyük bir etken.
Kırklareli Demirköy nüfusu kaç?
Demirköy nüfusu 2021 yılına göre 8.871. Bu nüfus, 4.822 erkek ve 4.049 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %54,36 erkek, %45,64 kadındır.
Demirköy ne yapılır?
Birbirinden çeşitli su ve kara canlısına yaşam alanı sunan ormanlar, özellikle doğaseverlerin akınına uğruyor. Bulanık Dere Longozu, Hamam Gölü ve Longozu, Saka Gölü Longozu ve Bulanık Meşe Ormanı Demirköy‘de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.