Koçlar ne iş yapar?
Koçlar müşterileri ile uyumu nasıl sağlarlar?
Koç; dinleme, gözlem ve müşteri ihtiyaçlarına özel yaklaşım geliştirerek müşterinin çözüm ve stratejileri ortaya koymasını sağlar; müşterinin doğal olarak yaratıcı, becerikli ve tam olduğuna inanır. Koçun görevi, müşterinin halihazırda var olan hüner, beceri ve yaratıcılığının gelişmesini desteklemektir.
Koçluk nedir ne degildir?
Koçluk, bir konudaki uzmanlığın bir başkasına aktarılması anlamına gelen Mentörlük değildir. Koç, yol gösteren bir Rehber değildir ama kendi yolunuzu bulmanıza yardımcı olan, yolu birlikte açtığınız sağlam bir yol arkadaşıdır.
Profesyonel koç ne yapar?
Profesyonel bir koç, müşterilerin performanslarını iyileştirmelerine veya kişisel gelişimlerini arttırmalarına ya da kendi hedeflerini ve bunu yapma yollarını seçmelerine hizmet eden uzman olarak tanımlanabilir.
Koçluk süreci nasıl işler?
Koçluğun temel prensibi danışan istek ve arzularına odaklanarak, bunları gerçekleştirmenin yollarını beraberce keşfetmektir.Bu nedenle koçluk çalışmaları bireysel görüşmelerle ilerler. Koçluk görüşmesi çalışma konumuza göre 2-3 ay ( 8-12 seans arası) sürebilir.
Ideal koçluk seansı ortalama ne kadar sürer?
Seans süreleri 1 saattir.Seanslar arasındaki süre koçluk alan kişi ve koç arasında belirlenir. İlk seansta koçluk alan kişinin yaşam alanları üzerine çalışılır, hangi alanda devam etmek istediği belirlenir.
360 koçluk nedir?
360°KOÇLUK NEDİR? 360°KOÇLUK öğrenciye yapılan koçluk sürecinin yazılama dökülmüş halidir. Türkiye’nin İLK ve TEK KOÇLUK YAZILIM sistemidir. Koç ve öğrenci arasında kurulan ve öğrencinin gelişimini desteklemeyi sağlayan koçluk süreçlerinin yeni çağın kodlarıyla buluşmasıdır.
Resmi Gazeteye göre Koçluk nedir?
”Koçluk” meslek olarak tanındı Bu karışıklığın, 29 Haziran 2013 tarihli 28692 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan, ”Koç Ulusal Meslek Standardı” ile giderildiği ifade edilen açıklamada, koçluğun resmi bir meslek olarak tanındığı ve kurallarının net olarak belirlendiği kaydedildi.
Yaşam Koçluğu ne değildir?
Yaşam koçluğu; danışanın motivasyonu artırmaya, yaratıcılığını desteklemeye, arzu ettiği nitelik ve becerileri kazandırmaya yönelik bir çalışmadır. Yaşam koçları kişiyi sırtına alıp hedefine taşımaz; bunun yerine kişinin hedefine yürümesi için itici güç olur ve ona bu yolculukta yol arkadaşlığı yapar.
Koçluk ücretleri ne kadar?
Günümüz rakamlarında bir eğitim ve öğrenci koçu seans için 150 ile 450 TL arasında değişen ücretler talep etmektedirler. Seanslar genel itibariyle 45 dakika ile 1 saat arasında değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir.
ICF profesyonel koç nedir?
ICF Unvanlı koçlar koçluk sektöründe en iyileri temsil eder. ICF Unvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Unvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir.
Koçluk soruları nelerdir?
Bugün onları herhangi bir şey için onurlandırmak ister misiniz? KOÇLUK GÜÇLÜ SORU ÇALIġMALARI Nasıl soruları Nasıl düşündünüz/hissettiniz/davrandınız? Nasıl düşünecek/hissedecek/davranacaksınız? Nasıl oldu? / Nasıl olacak Nasıl tepki gösterdiniz? / göstereceksiniz?
Koçluk süreci ne kadar sürer?
Keşif seansının akabindeki seanslar bir saat sürer. Dönüşüm tetiklenebilmesi için bir koçluk çalışmasının minimum süresi 6 seans ve üç aydır. Tavsiye edilen süre ise altı aydır. Koçluk sürecinin genel hedeflerinin yanısıra her görüşme seansının konusu / ajandası ayrı belirlenir ve bu sorumluluk müşteriye aittir.
Koçluk Seansı Nedir?
Koçluk süreci müşterilerin daha iyi hedefler belirlemesini, daha iyi kararlar alarak daha fazla aksiyonda bulunmasını ve potansiyelini maksimum düzeyde kullanmasını sağlayan sistematik bir süreçtir. Bu süreç, birlikte kararlaştırılan sonuçlara ulaşmak amacıyla koç ve müşterinin gerçekleştirdiği planlı bir yolculuktur.
Öğrenci koçluğu nedir nasıl yapılır?
Öğrenci koçluğu sürecinde öğrencinin kendi isteğiyle bu sürece girmesi gerekir. Öte yandan aile baskısıyla bu süreç hiçbir şekilde verimli olmamaktadır. Bu yüzden öğrenci koçluğu için her öğrenciye ve velileriyle toplantı yapılır ve yapmak istediği sorulur. Öğrencilerin bunu gerçekten istemesi durumunda süreç başlar.
Koçluk sistemi nedir?
Koçluk sistemi nedir, sorusunu şöyle cevaplayabiliriz: Kişinin kendi hedeflerinin net bir resmini zihninde çizebilmesi, sonra da bu resmi yine kendi çabası ile gerçeğe dönüştürmesine yardımcı olma sürecidir.