Konya Selçuk Üniversitesi Yaz Okulu var mı?

Ünilerde Yaz Okulu nedir?

Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.

Yaz Okulu ücreti ne kadar?

Yaz Okulunda kayıt yapılan 1 Ders için 225 TL, ilave her ders için 25 TL olarak belirlendi. AÖF YAZ OKULU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Yaz okulunda derslere girmek zorunlu mu?

Soru 16 – Yaz Okulu‘nda derslere devam zorunluluğu var mıdır? Cevap 16 – Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

Yaz okulunun amacı nedir?

Yaz okulunun amacı nedir? Dönem içerisinde değişik sebeplerle bazı derslerden kalan öğrencilere yeni bir şans tanınmaktadır. Ayrıca başarılı öğrencilerin üstten bir kısım dersleri almasına ve yaz aylarını değerlendirmesine fırsat verir.

Yaz okulu kimler için?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulu hangi dönemi etkiler?

Yaz okulu, öğrencinin akademik durumu etkiler. Kayıt yaptırmış öğrencinin, yaz okulunda aldığı derslere göre akademik durumu güncellenir ve takip eden dönem/dönemlerdeki ders seçimi bu akademik durumuna göre yapılır.

Yaz okulu ücretli mi?

Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder. Yaz Okulu ücreti ödemeden ders kaydı ve seçimi yapılamaz.

Yaz okulu 1 ders kaç saat?

Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.

Yaz okulunda devam zorunluluğu var mı?

Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.

Yaz okulunda dersten kalınca ne olur?

Öğrenci yaz okulunda ilk defa aldığı bir dersten kalmış ve devam şartını sağlamış ise sonraki dönemlerde (güz veya bahar) bu derse devam mecburiyeti var mı? Yaz okulunda dersin devam şartını sağlamış olması, normal eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir. Derse devam mecburiyeti vardır.

Yaz okulunu kimler alabilir?

YAZ OKULUNA KİMLER GİREBİLECEK? 1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulunda alınan dersler dönem ortalamasını etkiler mi?

Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler. Tekrar edilen bir ders için son not dikkate alınarak kredisine göre Genel Not Ortalaması hesaplanır.

Yaz okulunda dersler ortalamayı etkiler mi?

Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.

Yaz okulu burslu öğrencilere ücretli mi?

Kapsamlı ve tam burslu öğrenciler yaz okulu dersleri için herhangi bir ücret ödemezler. Kısmi burslu öğrenciler yaz okulu dersleri için burslarının kapsamadığı kısmını öderler.

Yaz okulu ne kadar sürer?

Yaz Okulunun süresi 7 haftadır. Yaz okulu sonunda yapılan sınavlar bu sürenin dışındadır. Yaz Okulunda açılan her ders için normal dönemde yapılan toplam ders saati kadar ders yapılır. Yaz Okulunda alınan derslerin kredileri / AKTS’leri ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında belirtildiği gibidir.